Pomogła: 1 raz Dołączyła: 27 Kwi 2008 Posty: 52 Skąd: Żelazowa Wola
Wysłany: Nie 14 Gru, 2008 18:33
Ja w starym mieszkaniu miałam aneks kuchenny i średnio mi sie podobało, jednak te opary podczas gotowania przenoszą się później na salon, firany, zasłony przesiakaja nim. To nie jest jak dla mnie dobre rozwiązanie.
Ja teraz mam aneks kuchenny kuchnia jest bez okna i średnie to rozwiazanie ale zcasem nie ma sie innego wyjscia ale sa i plusy z sytuacji w kuchni sobie pichc eai widze co mika w swoim pokoju robi.
ja mam coś pomiędzy kuchnią a aneksem: tzn. taką małą kuchnię że jest jak aneks ;) tylko bez połączenia z innym pomieszczeniem
generalnie to kuchnia chyba lepsza od aneksu, pod warunkiem że się ma dużo miejsca i najlepiej by było mieć kuchnię z jadalnia od razu aneks jest lepszy pod tym względem że tam od razu masz połączenie kuchni z "przestrzenią imprezową" a na przykład jak masz malutkie mieszkanko, to nie masz gdzie zmieścić kuchni, co nie? Np. w takim lofciku (o bosze! jakbym chciała się wprowadzić do loftu, ale to chyba jak w totka wygram :/ ) http://www.domoklik.pl/of...-Zyrardow-.html no więc w takim lofciku na kuchnię nie ma praktycznie miejsca, tylko jest taki aneks przy salonie. No ale spoko, inaczej się czasem nie da.
No ja zawsze chciałam mieć aneks kuchenny zwłaszcza taki z fajnym barem. Odkąd jednak taki mam to nieco żałuję, że się na niego zdecydowałam... Muszę jakoś bardziej odgrodzić kuchnię od salonu...
ja mam mieszkanie składające się z 3 pomieszczeń
1) łazięka
2) przedpokój przechodzący w jadalnię i kuchnie gdzie byli mieszkańcy mieli kuchnię i pokój
Obrazek Obrazek
3) dużyyyy pokój z antresolą - ale to już inna historia
jestem więc za kuchnią otwartą
jeśli chodzi o zapach obiadu po pierwsze to miłe jak wchodzi sie do domu gdzie pachnie domem a po drugie jeśli komuś to przeszkadza są wyciągi ;)
kuchnia zamknięta to ograniczenia
z aneksem może wyjść na zewnątrz ram i żyć wygodniej
no tak, ale zamknieta kuchnia, to tez wygoda, bo nie leci ci zapach na mieszkanie. a otwarta niesty śmierdzi. chocbys nie wiem jaki wyciag miala.
Ja jednak wolę aneks kuchenny. Jeżeli będzie się miało dobry okap kuchenny, to nie trzeba przejmować się zapachami, a można naprawdę uzyskać dzięki takiemu rozwiązaniu sporo miejsca. Bardzo mi się podoba aranżacja tego typu: http://n-design.pl/#/pl/g...3%B3rnym?p=1279 Czyli otwarta kuchnia, połączona z salonem. Moim zdaniem jest to eleganckie rozwiązanie, które świetnie wygląda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum