Wysłany: Sro 03 Paź, 2007 15:16 Kuchnia czy aneks kuczenny
Chcę się dowiedzieć jak macie w swoich mieszkaniach, a jak chciałbybyście mieć . W obecnym mieszkaniu mam zamkniętą kuchnię jak dla mnie jest strasznie nie ustawna, bo wąska i długa. W przyszłym mieszkaniu ( w którym zamieszkam najwcześniej za rok ) będę miała malutką, ale otwartą kuchnię ze zrobionym barkiem do pokoju. Może po skończonym remoncie wkleję tu jakieś zdjęcia :-)
_________________ "Kto nie ma odwagi marzyć, nie będzie miał siły do walki"
moim zdaniem wszystko zalezy od wielkosci mieszkania...
jezeli dysponuje sie malym pokojem i mala waska kuchnia, mozna przez wyburzenie scianki optycznie powiekszyc mieszkanie...
choc moim zdaniem nie jest to rowniez rozwiazanie idealne gdyz wszystkie opary z kuchni roznosza sie wtedy po pokoju... :chef:
wszystkie opary z kuchni roznosza sie wtedy po pokoju...
no właśnie ja tak mam, z braku miejsca
:!: fajne jest to, że robiąć cos w kuchni uczestniczy się w "domowym życiu" a nie czuje sie odizolowana w zamknietej kuchni
:arrow: ale nie fajne sa te w/w zapachy roznoszace sie po calym mieszkaniu
:arrow: i niefajny jest balagan kuchenny, kiedy nie ma sie siły sprzatnac od razu po gotowaniu
w sumie to otwarta kuchnia jest dla pedantów
albo przeciwnie : dla luzaków, którzy nigdy sie nie przejmowali nieporzadkiem
Lady Angel napisał/a:
ze zrobionym barkiem do pokoju
wg mnie barek jest strasznie oklepany i jak dla mnie niefunkcjonalny, bo np. kiedy jest osoba która ze względów zdrowotnych lub wiekowych nie usiądzie przy barku to co zrobić ?
wg mnie lepszym rozwiązaniem jest zwykły stół, np. składany, lub z opuszczanym blatem
ma również tę zaletę, że można go przesunąć, kiedy jest taka potrzeba, a barek jest zwykle przytwierdzony na stałe
Ja w naszym domu mam zaprojektowaną kuchnię, ale ja sądzę, ze to jest aneks kuchenny ;)))
[ Dodano: Czw 04 Paź, 2007 08:19 ]
marynara napisał/a:
wg mnie barek jest strasznie oklepany i jak dla mnie niefunkcjonalny
Moja ciocia ma barek, ale zabudowany, pod spodem ma lodówkę i zamrażalkę ;)))
A na górze wiszą różne kieliszki i koszystają z niego jak jest np. jakas impreza to tam stoją ciasta
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 259 razy Wiek: 29 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 718 Skąd: Góry Świętokrzyskie
Wysłany: Czw 04 Paź, 2007 14:05
Na razie mogę tylko marzyć o własnej kuchni, o mieszkaniu/domku wogóle. Mieszkamy z moimi rodzicami w domku, tu kuchnia jest osobno, ale dosyć spora i ustawna, nie to co w blokach, zwłaszcza tych z lat 70-tych, czy 80-tych... W przyszłości chciałabym mieć aneks kuchenny połączony z jadalnią, w której oczywiście będzie duży stół. Jeśli barek to tylko dodatkowo, stołu na pewno nie zastąpi czyli podobnie jak ma ciocia Ineski ;)
Moja kuchnia to obraz nędzy i rozpaczy, ale narazie nie mam środków na zrobienie z niej cuda, tym bardziej, że remont w kuchni wiąże się z remontem w innych pomieszczeniach
a ja mam aneks kuchenny w pokoju i chwale sobie bardzo.Po pierwsze praktyczne po drugie faktycznie życie toczy się w tym miejscu i ja nie jestem odizolowana i wogóle mi tak jest dobrze
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
ja mam kuchnie , ktora łaczy sie z pokojem gościnnym lukiem...bardzo jestem zadowlona, gdzy gdzy przychodza goście , nawet bedac w kuchni moge byc w kontkcie z innymi.... :chef:
ja mam mieszkanie składające się z 3 pomieszczeń
1) łazięka
2) przedpokój przechodzący w jadalnię i kuchnie gdzie byli mieszkańcy mieli kuchnię i pokój
3) dużyyyy pokój z antresolą - ale to już inna historia
jestem więc za kuchnią otwartą
jeśli chodzi o zapach obiadu po pierwsze to miłe jak wchodzi sie do domu gdzie pachnie domem a po drugie jeśli komuś to przeszkadza są wyciągi ;)
kuchnia zamknięta to ograniczenia
z aneksem może wyjść na zewnątrz ram i żyć wygodniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum