Wysłany: Pią 06 Cze, 2008 19:02 im dłużej razem, tym łóżko mniejsze...
czy nie jest tak, że jak dłużej się jest razem, to to łóżko - nawet 180x200 - które kiedyś było w sam raz, nagle jest za małe?
Czy w związku z każdym rokiem potrzeba więcej przestrzeni dla siebie?
czy nie jest tak, że jak dłużej się jest razem, to to łóżko - nawet 180x200 - które kiedyś było w sam raz, nagle jest za małe?
no u nas jest odwrotnie, im dłużej jesteśmy razem tym w mniejszym łóżku możemy sie wyspać, a nasze domowe 180 jest w zupełności wystarczające z zapasem, ale my zawsze lubiliśmy spać razem-osobno.
znalazłam meble które mi się bardzo podobają i do salonu i do sypialni, chociaż w sypialni umieściłabym tylko łóżko i jedną komodę,
na aranżacji z tymi meblami jest kolor ścian czerwony, jak myślicie czy te meble pasowały by również do innego koloru ścian? jak myślicie do jakiego?
to są meble drewniane palisandrowe stylizowane na orientalne antyki, wklejam kilka ale w kolekcji jest ich bardzo dużo do wyboru
Pomogła: 48 razy Wiek: 36 Dołączyła: 27 Mar 2008 Posty: 435 Skąd: Gdynia/Wejherowo
Wysłany: Pią 20 Cze, 2008 10:56
Trzebaby sobie urządzic sypialnię po japońsku lub chińsku, albo na czarno-biało. Kwestia gustu. Osobiście nie bardzo mi się takie meble podobają (na wysoki połysk)
znalazłam te same meble ale w pokoju z żółtymi ścianami, i w przedpokoju z białymi ścianami, i wcale nie ma aranżacji japońskiej, ciekawe czy też dobrze by się prezentowały na ścianach zielonych, podoba mi się kolor ścian oliwka, jak myślicie?
moim zdaniem te meble wcale nie muszą być w otoczeniu dodatków orientalnych, po prostu dodatki określą styl pokoju i moim zdaniem mogą pasować również do stylu afrykańskiego,
mnie by odpowiadały w normalnym wystroju jakiś ciekawych dodatków użytkowych
a jeśli chodzi o kolory ścian to możesz sobie poprobować w programie do wizualizacji wnętrz, na pewno producent takich niepowtarzalnych mebli ma go na swojej stronie, a w ogóle to polskie meble czy sprowadzane?
makowa panienka dzięki za pomysł z tym programem do projektowania, nie wpadłam na to
to są meble polskie z Vox a kolekcja nazywa się Kamasutra i są to repliki orientalnych antyków, na ich stronie http://www.meble.vox.pl/ są wszystkie meble z tej kolekcji, i oczywiście jest program do projektowania wnętrz, już sobie ściągnęłam i wieczorkiem się pobawię z ustawianiem mebli, jeśli mi wyjdzie coś ładnego nie omieszkam się pochwalić
ten program VoxBox jest bardzo łatwy w obsłudze, a daje duże możliwości,
zrobiłam sobie na razie sypialnię i miejsce do pracy, nad salonem jeszcze myślę,
co o tym myślicie?
(trzeba kliknąć na obrazek)
hej, fajnie z tym programem! Też muszę wypróbować! Póki co mam na oku parę rzeczy. Chce kupić łóżko - a do niego szafka nocna. Łóżka jeszcze nie wybrałam, więc jak macie jakieś propozycje, czekam
Niestety na szafę wnękową też już nie mam miejsca. :/ a łożko koniecznie musi byc duże, choc stażu za wile nie mamy, więc nie wiem jak to z ta zasada
Komoda wklęsła jest niesamowita:) Świetnie wygląda w czarno-białym pokoju. Żółte ściany mi do tego nie pasują...Ja nalazłam do takiego wystroju takie poszewki:
poszewka2.jpg Może nie do pokoju w kolorystyce czarno-białej, jednak pościel bardzo mi się spodobała. To jest bodajże satyna bawełniana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum