Pomógł: 11 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 8 Skąd: z parteru :)
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 10:46
na wstępie dzięki za gratulacje
odnośnie kosztów to będą podobne, tak więc nie ma co się martwić
Aniolkachodzi o to, iż każdy Wasz post, Wasze dane, oraz wiele innych rzeczy, zapisywane są w tzw. "bazie MySQL" i wchodząc na forum aby zidentyfikować osobę, oraz sprawdzić jej status, ilość postów, ect. skrypt forum musi "odpytać" bazę MySQL o te dane, tak właściwie każdy Wasz ruch odnotowywany i zapisywany jest w tej że bazie.
To wygląda trochę jak bardzo duże archiwum, w którym są wszystkie dane związane z forum i jeżeli ktoś potrzebuje informacji to za pomocą zapytań (tą funkcję wykonuje skrypt forum) otrzymuje odpowiedzi z archiwum. Aniolka łatwiej już nie potrafię .
Wracając teraz do ilości zapytań, to każda firma wynajmująca serwery może przydzielić swój limit na zapytania do bazy MySQL, może ten limit również zmniejszyć, lub co się pewnie rzadko zdarza, zwiększyć. U nas pomimo próśb nie zadziałała opcja zwiększyć :( i stąd problemy.
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 534 razy Wiek: 35 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 7332 Skąd: Z wielkiej Polski ;)
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 14:17
admin, -dzięki!
Teraz nawet ze swym "ciażowym odmóżdżeniem " kumam o co chodzi!
admin napisał/a:
każda firma wynajmująca serwery może przydzielić swój limit na zapytania do bazy MySQL, może ten limit również zmniejszyć, lub co się pewnie rzadko zdarza, zwiększyć. U nas pomimo próśb nie zadziałała opcja zwiększyć :( i stąd problemy.
...jednak to mnie nie pocieszyło.... ...ech....
Może jednak jeszcze coś uda się zrobić!
Wysłany: Czw 28 Sty, 2010 12:36 problem z logowaniem
Mam pewien problem z logowaniem.Jak wchodzę na stronę babskie forum i wpisuję login i hasło,nie loguje mnie.kiedy wpisuję- zapomniałem hasła i wpisuję mail,który podałam przy rejestracji,wyskakuje komunikat-nie ma takiego maila w bazie danych,czy coś podobnego.Ale na tego maila właśnie dostałam potwierdzenie rejestracji.Jedynym sposobem zalogowania się na forum jest wejście na skrzynkę pocztąwą ikliknięcie w linka,który otrzymałam podczas rejestracji.Ale czasami o2 szfankuje,więc jeśli nie mam dostępu do poczty to i na formum nie wejdę.
Czy można coś z tym zrobić adminie??
Bedę wdzięczna...
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 438 razy Wiek: 27 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 3324 Skąd: My Road
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010 13:37
aniolka napisał/a:
Już ktoś miał z tym problem -jak sie dowiem to tu tę osobe sciągnę!
ja zmieniałam maila w profilu ale zupełnie inaczej mój problem wyglądał
mi nie wchodziło hasło,ale po kliknięciu przypomnienia i podania nowego maila dostałam hasło na maila i moge włazić
nie wiem cóż to za problem
a jak już jestes zalogowana zerknij w swój profil czy coś nie masz namieszane w mailu
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 534 razy Wiek: 35 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 7332 Skąd: Z wielkiej Polski ;)
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010 12:30
milena83-83, i jak?
A ja tak teraz patrze i też mam tu jakiegos starego maila!Już nieaktualny!
Bo nawet już neostrady nie mam a tam w ogóle cała skrzynka spamów była!
Nie wiem skad!
Ale chyba lepiej tu nic nie zmieniać ,co?Bo i ja nie wejdę potem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum