Wysłany: Sro 02 Lip, 2008 20:15 Dlaczego wyskakuje błąd na forum ?????????????
Mam pytanie: ostatnio co raz częściej nie mogę się dostać na forum bo ciagle wyskakują jakieś błedy ERROr i coś tam dalej, w sumie zdarzyło mi się to może ze 6-8 razy ale chciałabym wiedzieć z jakiego powodu.
czy może w tym czasie dokonuje się jakiś zmian na forum? jeżeli tak to uważam że forumki powinny byc o tym poinformowane ale to jest tylko moje zdanie.
Proszę o jakąś odpowiedź, z góry dzięki.
Pomógł: 11 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 48 Skąd: z parteru :)
Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 11:03
cześć dziewczyny,
na wstępie sorki za brak udzielania się na forum ale byłem zajęty pracą magisterską, oraz jej obroną. Oczywiście zerkałem do Was kiedy miałem wolną chwilkę, niestety brakowało mi czasu aby móc odpowiadać, ale sądzę, że teraz to się zmieni. To słowem wstępu i wyjaśnienia mojej nieobecności.
Odnośnie problemu błędów, a raczej błędu (pojawiają się różne komunikaty tego samego błędu), śpieszę wyjaśnić w czym tkwi problem.
Nie jest to problem spowodowany nieprawidłowym funkcjonowaniem skryptu forum.
Zostało to sprawdzone na 100%. Problem leży po stronie dostawcy serwerów czyli serwery.pl, który ostatnio zmniejszył ilość tzw. " odpytań do bazy MySQL" (przepraszam za tak techniczne wyrażenie, lecz nie za bardzo wiem jak to łatwiej opisać) skutkiem takiej sytuacji jest fakt, iż przy większym obciążeniu forum baza MySQL, w której są wszystkie dane forum (wasze nicki, posty, zdjęcia, ect.) po prostu się zawiesza.
Fakt zawieszania się forum zgłaszałem wielokrotnie do firmy nazwa.pl jednak oprócz zapewnień, że coś z tym zrobią tak naprawdę nic się nie zmieniło. Dzisiaj napisałem do nich pismo z informacją o rezygnacji z końcem tego miesiąca, jeżeli problem z bazą MySQL nie zostanie usunięty.
Tak więc, czekam na ich odpowiedź, co dalej.
Jeżeli jednak sytuacja się nie poprawi to po prostu zmienię dostawcę na takiego, który zagwarantuje mi poprawne funkcjonowanie skryptu phpBB by Przemo.
Pomogła: 764 razy Wiek: 30 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 18328 Skąd: Hawana - Kuba :D
Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 22:07
admin napisał/a:
Jeżeli jednak sytuacja się nie poprawi to po prostu zmienię dostawcę na takiego, który zagwarantuje mi poprawne funkcjonowanie skryptu phpBB by Przemo.
a czy to da sie zrobić w podobnych kosztach jak teraz jest? czy bedzie to potrzebowało wkładu fonansowego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum