Nadrobilam nieco. Mam pytanie. Nasz synek jest w 3 miesiacu zycia. Jest tylko i wylacznie na mleku hypoalergicznym. Nie moglam karmic. Ogolnie nie ma juz plamek , zalatwia się ladnie, ale na brzuszku , plecach i czolku nadal ma wysuszona skorę. Nie jest ona juz zaogniona tylko dotykajac go czuje , ze jest nadal przesuszona. Uzywam mydla oceanica oillan. Doradzcie mi kochane czym najlepiej smarowac skore po kapieli? Wiekszosci uzywa sie po pierwszym roku zycia i nie wiem teraz czym najlepiej go natluscicL). pozdrawiam serdecznie.
My na początku używaliśmy oilatum (na Nivea Albert miał uczulenie) potem przeszli8śmy na A-Derma (jak dla nas bardzo dobre kosmetyki) Na opakowaniu od mleczka A-Derma przeczytałam że jest dla niemowląt, dzieci i dorosłych (nie powiem Ci kiedy przeszliśmy z oilatum na A-Dermę, bo niestety nie pamiętam
no niestety tak, i raczej nie ma postępów ostatnio
lekarz powiedział, że z alergią tak to już bywa, że to choroba przewlekła
[ Dodano: Pią 05 Wrz, 2008 00:45 ]
Nemezis napisał/a:
na brzuszku , plecach i czolku nadal ma wysuszona skorę. Nie jest ona juz zaogniona tylko dotykajac go czuje , ze jest nadal przesuszona. Uzywam mydla oceanica oillan. Doradzcie mi kochane czym najlepiej smarowac skore po kapieli?
bardzo chwalę sobie krem-maść nie znam nazwy, dostałam ją na receptę od alergologa, ale nasza pediatra też nam to wpisuje na receptę, kiedy ją poproszę
składniki to :
paraffinum
eucerinum
aqua destillata
smarujemy nią baaaardzo wysuszoną i nawet czasami zrogowaciałą skórę na paluszkach Konradzia
świetnie się sprawdza przy smarowaniu 3 razy dziennie
jeżeli używasz oillana to serdecznie polecam emulsję do kapieli z tej serii (wg mnie jest lepsza niż oilatum), na ulotce jest napisane że przesuszone miejsca można tą emulsją
smarować bezpośrednio na skórę
i że w przypadkach dermatologicznie uzasadnionych mozna uzywac od 1 m-ca zycia
dziękuje Wam bardzo za pomoc. Kamien z serca. Gdzie nie pojde do apteki to nie umieja mi doardzic. Nasza pediatra kazala nam uzywac elo-baza, ale to nie pomaga. Jestescie kochane:)
Pomogła: 86 razy Wiek: 37 Dołączyła: 11 Paź 2007 Posty: 1030 Skąd: Jelenia Gora
Wysłany: Pią 05 Wrz, 2008 09:53
Witajcie,
moje maluchy mają skazę białkową (podejrzewam że jedno z nich) i od 4 miesięcy nie jem żadnego nabiału. Pomyślałam, że dobrze by było brać jakieś wapno i pediatra powiedziała żebym kupiła sobie jakieś musujące. Problem jednak jest w tym że wszystkie musujące wapna mają w swoim składzie albo laktozę (śladowe ilości ale jednak) albo mleczan wapnia.
Jak myslicie, te śladowe ilości mają znaczenie czy nie??
A może możecie polecić jakieś wapno które mogłabym brać.
Nemezis, my używaliśmy i naprawdę jest super balsam z serii pharmaceris o taki
http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=926
wg mnie lepszy nawet niż krem oilatum
ma super konsystencję, szybko się wchłania i świetnie nawilża przesuszoną skórę
[ Dodano: Pią 05 Wrz, 2008 12:22 ]
marta_gg napisał/a:
i pediatra powiedziała żebym kupiła sobie jakieś musujące.
ale wiesz co te musujące mają małą zawartość wapnia ja brałam CALPEROS 500-polecił mi pediatra
_________________ Aniołek Kacperek ur.zm. 02.05.2006
i Tymuś ur. 01.08.2007
Pomogła: 13 razy Wiek: 31 Dołączyła: 24 Paź 2007 Posty: 263 Skąd: z krainy marzeń:))
Wysłany: Pią 05 Wrz, 2008 13:01
dziewczyny ja sobie chwalę niezmiernie emulsję do kąpieli Balneum i krem Balneum. Bardzo wydajne!
Oli miał plamy wysuszonej skórki, w sumie nie wiem od czego, i po jakichś 10 dniach nie było po niej ani sladu Codzienna kąpiel w emulsji (niczym innym go nie myłam) i 3x dziennie smarowanie kremem zdało egzamin
Pomogła: 13 razy Wiek: 31 Dołączyła: 24 Paź 2007 Posty: 263 Skąd: z krainy marzeń:))
Wysłany: Pią 05 Wrz, 2008 14:15
marta_gg napisał/a:
Kasienko ja Tyske kapałam gdzieś z miesiąc w Balneum i smarowałam kremem Oiatum i nic.
Może lepiej jakbym miała jak Ty komplet
Mnie się własnie Martuś zdaje, że te dwa produkty się uzupełniają i trzebaby ich obu uzywać. A krem jest bardzo wydajny. Ja go mam już chyba z 2 miesiące ale tylko na początku smarowalam 3x dziennie. Jak mu przeszło to tylko po kąpieli.
A może możecie polecić jakieś wapno które mogłabym brać.
Wiesz co mi pediatra przepisała preparat o nazwie "rexorubia" jest to homeopatyczny produkt leczniczy przeciw demineralizacji. Wapno też jakieś brałam ale nie pamiętam jakie
Moja córcia ma prawie 1.5 roczku i nadal podaję jej kaszkę na Bebilonie Pepti 2. czy powinnam podawać jej wapno?
mój synuś jest starszy od Twojej niuni i lekarka nic nie mówiła o wapnie, fakt ma brać minerały ale to ze względu na niezarośnięte ciemiączko. Aha też jest nadal na bebilonie pepti 2 i zostanie jeszcze na nim przez jakiś czas.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum