Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Dieta Aspirynowa
Autor Wiadomość
Duszka 
Niby jEst a Nie mA
Czekam na cud.

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią 17 Paź, 2008 18:36   Dieta Aspirynowa

Czesc.Dawno mnie nie bylo ale to dltaego ze bylam w szpitalu przez tydzien czasu :(.Dostalam strasznego uczulenia i stwierdzili ze to "pokrzywka" no i po roznych badaniach krwi itd stwerdzili ze musze miec Diete aspirynowa.Dostalam kartke co moge a co nie moge ale mimo tej diety te uczulenie powraca czasami ,mniej ale jest.Troche mnie martwi ze nie wiem jakie brac witaminy w czasie ciazy ktore nie beda mnie szkodzic.
Dlatego mam bardzo duza prosbe.Poszukuje ksiazki na temat tej diety moze sa ksiazki jakies czy dokladnie opisane o tym. A zapomnialam jestem w 8 tygodniu ciazy.
Z gory dziekuje i czekam na odpowiedzi. :calus:

kejtik 
JakAś takA cichA

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sob 18 Paź, 2008 12:01   

hej, nawiązując do aspiryny:

Pare lat temu przejadłam się pomarańczami i mandarynkami, wstałam następnego dnia rano i wyglądałam jak monstrum. Smuchnięta na buzi do granic możliwości i wysypka, swędząca, czerwona, po czasie zlała się w jeden pęcherz i zrobił się strup...straszne.

Lekarze nie wiedzieli co i jak, w końcu okazało się, że w cytrusach są jakieś związki, kwasy, które występują w polopirynie i aspirynie.

Przedawkowałam i teraz muszę strsznie uważać na te leki, masakra, tym bardziej przy przeziębienu :(

Pozdrawiam

Duszka 
Niby jEst a Nie mA
Czekam na cud.

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sob 18 Paź, 2008 18:54   

A na jakie leki uwazasz?

kejtik 
JakAś takA cichA

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 18:31   

aspiryny, polopiryna, gripex itd. jednym słowem wszytskie pochodne. Jak choruję to nie mam wyjścia i łykam któryś z tych leków, ale zawsze mam pietra.

Po tym "przedawkowaniu" cytrusów nie tykałam ich przez ok 3 lata, więc teraz mój organizm lepiej toleruje te związki, jednakże na początku było ciężko:(

Odpowiedz do tematu