Czesc.Dawno mnie nie bylo ale to dltaego ze bylam w szpitalu przez tydzien czasu :(.Dostalam strasznego uczulenia i stwierdzili ze to "pokrzywka" no i po roznych badaniach krwi itd stwerdzili ze musze miec Diete aspirynowa.Dostalam kartke co moge a co nie moge ale mimo tej diety te uczulenie powraca czasami ,mniej ale jest.Troche mnie martwi ze nie wiem jakie brac witaminy w czasie ciazy ktore nie beda mnie szkodzic.
Dlatego mam bardzo duza prosbe.Poszukuje ksiazki na temat tej diety moze sa ksiazki jakies czy dokladnie opisane o tym. A zapomnialam jestem w 8 tygodniu ciazy.
Z gory dziekuje i czekam na odpowiedzi.
Pare lat temu przejadłam się pomarańczami i mandarynkami, wstałam następnego dnia rano i wyglądałam jak monstrum. Smuchnięta na buzi do granic możliwości i wysypka, swędząca, czerwona, po czasie zlała się w jeden pęcherz i zrobił się strup...straszne.
Lekarze nie wiedzieli co i jak, w końcu okazało się, że w cytrusach są jakieś związki, kwasy, które występują w polopirynie i aspirynie.
Przedawkowałam i teraz muszę strsznie uważać na te leki, masakra, tym bardziej przy przeziębienu :(
aspiryny, polopiryna, gripex itd. jednym słowem wszytskie pochodne. Jak choruję to nie mam wyjścia i łykam któryś z tych leków, ale zawsze mam pietra.
Po tym "przedawkowaniu" cytrusów nie tykałam ich przez ok 3 lata, więc teraz mój organizm lepiej toleruje te związki, jednakże na początku było ciężko:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum