Wysłany: Pon 03 Lis, 2008 15:06 Kiedy robić testy?
Wiem, że obeznani w temacie uznają to pytanie za banalne, ale czasem należy odpowiadać na banalne pytania, by było ich mniej ;)
Otóż kiedy należy robić testy na alergię? Słyszałam, że lato odpada, bo wtedy krążą wszędzie pyłki itp. A co jeśli mam alergie na kurz? Jego się przecież nie wyeliminuje....
hej,
pora roku nie jest istotna przy testach alergologicznych(skórnych) (na twoją rękę nanoszone są kropelki stężeń alergenów, następnie za pomocą minimalnych nacięć wprowadzane pod twoją skórę, po 15 min lekarz ma gotowy odczyn i widzi na co jesteś uczulona), pora roku jest natomiast ważna przy immunoterapi, odczulaniu, i leczenie zaczyna się na jesień.
hej,
pora roku nie jest istotna przy testach alergologicznych(skórnych) (na twoją rękę nanoszone są kropelki stężeń alergenów, następnie za pomocą minimalnych nacięć wprowadzane pod twoją skórę, po 15 min lekarz ma gotowy odczyn i widzi na co jesteś uczulona), pora roku jest natomiast ważna przy immunoterapi, odczulaniu, i leczenie zaczyna się na jesień.
zdeydowanie jesien i to ci powie kazdy dobry dermatolog czy arelgolog.Latem temperatura jest wyzsza i poteguje działanie naniesionych alergentow.Mojej kolezance przykleili plastry w maju na plecach i tak ja wywaliło ze nie wygladała!:)
_________________ ..najważniejsze to być bestsellerem w codziennej prozie zycia..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum