Wysłany: Czw 06 Lis, 2008 18:15 Mleko lepsze na ciepło
W najnowszym numerze "Mam dziecko" (12/2008) umieszczono taką informację:
" 75% dzieci uczulonych na krowie mleko toleruje je po zagotowaniu!. taką tezę postawili i udowodnili naukowcy z USA. To mozliwe, bo podczas podgrzewania alergizujące białka moga zostac niemal całkowicie zniszczone. Eksperyment wykazał, że maluchy, które przez 3 miesiące jadły produkty zawierające tak przygotowane mleko , lepiej wypadły w testach skórnych. Jesli wyniki badań zostane potwierdzone przez innych naukowców, lista produktów, które mają wstęp na talerz alergika znacznie się rozszerzy."
Ehs:( Mój alergolog powiedział, że nie wie co się dzieje, ale w ostatnich latach liczba "maleńkich" pacjentów wzrosła conajmiej o 100% jak nie więcej..... :(
Nie tylko liczba maleńkich pacjentów rośnie - coraz więcej jest i dorosłych-alergików ;/
A co do mleka, to muszę spróbować do końca podgrzewać- zauważyłam, że od jakiegoś czasu, po wypiciu niektórych rodzajów mleka "na surowo" mam zaczerwienioną i piekącą skórę wokół ust
_________________ When I dream I dream of your lips
When I dream I dream of your kiss
When I dream I dream of your fists
Your fists... Your fists
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum