Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 20:53 szorstka i sucha skóra
Gabi ma 2,4 lata i od samego początku ma bardzo suchą skóre mimo codziennej pielęgnacji jest bez zmian. Miała robione testy alergiczne tak z pól roku temu i nic konkretnego nie wyszło. Balneum hermal jest dobry ale nie wystarczająco. mam tez masc Elocom ktora jest swietna ale na sterydach i moge tylko 3 razy w ciągu jednego miesiąca smarowac. dzisiaj zakupiłam w aptece taki preparat ,kt. nazywa sie emulion i jest w konsystencji lepszy niz balneum bo lzejszy. jak Wasze dzieciaczki tez mają taki problem ze skórą to napiszcie czym je smarujecie,co polecacie. z gory dziekuje za pomoc
Gdy Natalka miała alergie to kąpałam w Oilatum i smarowałam takim kremem Lichtena poleciła mi moja pediatra.To jest kosmetyk,drogi bo za pudełeczko płaciłam ponad 30 zł a raz nawet prawie 50 ale bardzo ładną skórę miała Natalka po nim.
Tylko że u nas problem nie był aż taki duży. A z maści do dłuższego stosowania lepszy jest Elidel
Oilatum jest świetny żel pod prysznic i krem, jedna wada, dosyć drogie, ale pomaga, dla mamusi też pomaga np na krostki na przedramionach albo na kolanach
Ja też mam AZS :( co prawda maluszkiem już nie jestem, ale jak pomyśle, że ja tak cierpie, to jak musi ciężko znosić to maleństwo:( ja mam teraz Balneum Intensive, cena w granicach normalności, tylko nie wiem jak z zastosowaniem dla Dzieci, ale można zapytać w aptece.
Moje dzieci miały bardzo suchą skórę, swędzącą skórę i okazało się, że obaj mają alergię na kosmetyki. Mogą stosować tylko specjalistyczne typu Oilatum, ale znalazłam dużo tańsze a też bardzo delikatne antyalergiczne kosmetyki Skarb Matki. Najpierw zamawiałam tylko przez internet, ale znalazłam, że są dostępne w sieciach SMYK.
Elocom jest ok,ale tak jak piszecie -sterydowy..a dwa-po jakims czasie wszystko wraca i to ze wzmozona siła..emolium stosuj,tak jak pisza dziewczyny.Jest rewelacyjne.
_________________ ..najważniejsze to być bestsellerem w codziennej prozie zycia..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum