Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
szorstka i sucha skóra
Autor Wiadomość
grosz 
Niby jEst a Nie mA
Mama Gabrysi

Pomogła: 35 razy
  Wysłany: Nie 24 Sie, 2008 20:53   szorstka i sucha skóra

Gabi ma 2,4 lata i od samego początku ma bardzo suchą skóre mimo codziennej pielęgnacji jest bez zmian. Miała robione testy alergiczne tak z pól roku temu i nic konkretnego nie wyszło. Balneum hermal jest dobry ale nie wystarczająco. mam tez masc Elocom ktora jest swietna ale na sterydach i moge tylko 3 razy w ciągu jednego miesiąca smarowac. dzisiaj zakupiłam w aptece taki preparat ,kt. nazywa sie emulion i jest w konsystencji lepszy niz balneum bo lzejszy. jak Wasze dzieciaczki tez mają taki problem ze skórą to napiszcie czym je smarujecie,co polecacie. z gory dziekuje za pomoc ;-)

*Asiula76* 
Niby jEst a Nie mA
Mamusia Natalki

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Czw 28 Sie, 2008 15:59   

Gdy Natalka miała alergie to kąpałam w Oilatum i smarowałam takim kremem Lichtena poleciła mi moja pediatra.To jest kosmetyk,drogi bo za pudełeczko płaciłam ponad 30 zł a raz nawet prawie 50 :crazy: ale bardzo ładną skórę miała Natalka po nim.

Tylko że u nas problem nie był aż taki duży. A z maści do dłuższego stosowania lepszy jest Elidel

grosz 
Niby jEst a Nie mA
Mama Gabrysi

Pomogła: 35 razy
Wysłany: Czw 28 Sie, 2008 21:04   

*Asiula76*, dziekuje za odp.bo musze spróbować wszystkiego co moze tu pomóc.świetne fotki w podpisie :thumbsup:

marta_gg 
NieŹle siĘ RozGadałA
marcowa mamuśka

Pomogła: 86 razy
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 09:56   

Mojej Tyśce pomaga Emolium olejek i emulsja do kąpieli (na zmianę) a potem do smarowania emulsja do ciała.

kejtik 
JakAś takA cichA

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pon 17 Lis, 2008 15:19   

Oilatum jest świetny żel pod prysznic i krem, jedna wada, dosyć drogie, ale pomaga, dla mamusi też pomaga np na krostki na przedramionach albo na kolanach :)

Aischa 
JakAś takA cichA

Pomogła: 43 razy
Wysłany: Sro 19 Lis, 2008 11:55   

Emolium ja tez polecam, Norbi ma AZS i my uzywamy olejek lub emulsje do kapieli, szampon oraz balsamy do ciala ;)

Oilatum jest drogie ale mozna go zastapic ciekla parafina, koszt nie cale 3 zl ;)

kejtik 
JakAś takA cichA

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sro 19 Lis, 2008 20:30   

Ja też mam AZS :( co prawda maluszkiem już nie jestem, ale jak pomyśle, że ja tak cierpie, to jak musi ciężko znosić to maleństwo:( ja mam teraz Balneum Intensive, cena w granicach normalności, tylko nie wiem jak z zastosowaniem dla Dzieci, ale można zapytać w aptece.

aga1977p 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 30 razy
Wysłany: Wto 01 Wrz, 2009 16:20   

Moje dzieci miały bardzo suchą skórę, swędzącą skórę i okazało się, że obaj mają alergię na kosmetyki. Mogą stosować tylko specjalistyczne typu Oilatum, ale znalazłam dużo tańsze a też bardzo delikatne antyalergiczne kosmetyki Skarb Matki. Najpierw zamawiałam tylko przez internet, ale znalazłam, że są dostępne w sieciach SMYK. :wanna:

Bambiii 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 17 Wrz, 2009 12:35   

mojej pomaga emolium

ewuszka25 
Niby jEst a Nie mA
..i anioł i demon..

Wysłany: Wto 27 Paź, 2009 15:01   

Elocom jest ok,ale tak jak piszecie -sterydowy..a dwa-po jakims czasie wszystko wraca i to ze wzmozona siła..emolium stosuj,tak jak pisza dziewczyny.Jest rewelacyjne.

terenia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 11 Lis, 2009 23:16   

a u nas najlepiej się sprawdza do kąpieli natłuszczająca oliwka Lipikar. super jest też balsam z tej samej serii - świetnie sobie radzą z AZS.

kananak 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 22:50   

My myjemy na przemian raz oilatum, raz emolium. W dzień smarujemy się dexerylem.

Odpowiedz do tematu