My jeszcze nie mamy dzidziusia,ale jest już ustalone,że syn będzie Emil,po tacie mojego faceta a córeczka Zuzia,po mojej kochanej cioci :clap2: Oczywiście te imiona nam podobają i to była wspólna decyzja :grin:
Ja też jeszcze nie mam dzieci, ale chcę żeby imię:
-nie było zbyt pospolite,
-nie było zbyt wymyślne,
-można było zdrobnić,
-źle się nie kojarzyło
Dla chłopca mam dwa typy już od kilku lat, ciężko znaleść mi imię dla dziewczynki.
_________________ "Kto nie ma odwagi marzyć, nie będzie miał siły do walki"
A u nas początkowo miał być albo Emil albo Kinga. Przez pewien czas spieraliśmy się i ostatecznie stanęło, że będzie Szymuś. W 30tc okazało się, że to jednak dziewczyna i wtedy już nieodwołalnie postanowiłam, że będzie Martyna.
Zwyczajnie podobało mi się to imię.
U nas imię dla dzieczynki było wybrane od dawna... nawet nie pamiętam od kiedy... córeczka miała być Natalka Anna (to ja wybrałam a mąż się zgodził)
natomiast gdy lekarz powiedział ze to najprawdopodobniej chłopczyk... to wybralismy wspolnie kilka imion no i w sumie to mąż zadecydował... synek będzie nazywał się Bartuś Dawid...
w sumie kierowalismy sie wspolnym gustem... tym czy imię ma fajne zdrobnienie zeby nie było za długie, zeby pasowało do nazwiska.... no i żebyśmy nie mieli dziwnych skojarzeń z imieniem :-D
dla synka wybierał M jest Dawid Łukasz,teraz to moja kolej wiec wybierałam,miało być inne ale stało się ostatnio bardzo popularne,tak wiec jest Milena Anna :clap2:
Choć nie mam jeszcze dzieci, ale z moim ukochanym wiemy, że pierwsze dziecko będzie nazywać się Gabriel lub Gabriela :-) Obydwoje mamy straszny sentyment do tego imienia. Pod takim tytułem jest nasza ukochana piosenka, która jest dla nas magiczna, będzie to oczywiście piosenka która także będzię zagrana do pierwszego tańca na naszym ślubie .
I tak dzieki piosence ( Lamb - Gabriel), poznaliśmy imię dla naszego dziecka
My to znaczy JA!!!!!!!!!!!!!!!!Bo mieliśmy zmezem taki układ że jak bedzie dziewczynka imie wybiera maz a jak chlopiec ja.
I z sentymentu do syna juz prawie dorosłowgo Mojego M.dalekiego kuzyna Jest Mikołaj.
Bo cos ten chłopaszek choć żadko widziany miał w swoich oczach i spojzeniu ujmującego.
Bardzo długo nie mogliśmy się zdecydować...
Kierowaliśmy się znaczeniem imienia, żeby można było zdrobnić, żeby nie było zbyt popuarne, a nawet numerologią 8-)
Pomogła: 2 razy Wiek: 32 Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 13
Wysłany: Pią 05 Wrz, 2008 20:43
Franek to bylo pierwsze imie ktore padlo gdy dowiedzielismy sie ze bedziemy mieli synka Moj malz ma dziadka Franka ktory bardzo kocha wszystkie zwierzaki Nasz syn odzidziczyl po nim nie tylko imie ale i to zamilowanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum