Nie koniecznie, moja mama wlasnie czyta Zmierzch:)
mhyyy to może też się wezmę za to
[ Dodano: Pon 28 Wrz, 2009 14:33 ]
dziś biegnę do ksiegarni po Larssona Stiega "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet"
kryminał podobno rewelka.
Napisał trylogię millennium - 3 książki
[ Dodano: Wto 29 Wrz, 2009 09:41 ]
czytam Larssona"mężczyźni..." i już mnie wciągnęła
nie mogę się doczekać po pracy żeby wsiąść do autobusu i czytać...
[ Dodano: Pon 05 Paź, 2009 08:45 ]
przeczytałam
dziś biegnę po 2gą część Trylogii "Dziewczyna, Która Igrała z Ogniem"
Ja mam z książkami tak, że jak nie przeczytam chociaż jednej w ciągu miesiąca to chodzę chora teraz czytam " Złodziejkę książek " Markusa Zusaka. Super A właśnie przeczytałam "Cień wiatru" i " Gra Anioła " Carlosa Ruiz Zafona
ja jestem fanką kryminałów Henning Mankella. Ale pan ten ostatnio napisał też książkę dla dzieci i młodzieży „Chłopiec, który spał pod pierzyną ze śniegu”. Ciekawa jestem jak mu to wyszło, jeżeli tak jak kryminały to super.
Ale ostatnio w moje ręce wpadła nowa książka Simona Tofielda „Kot Simona. Sam o sobie”. Książka opowiada o przygodach kota, którego chyba wszyscy znamy chociażby ze śmiesznych filmików
ja czekam teraz na "Chińczyka" Henninga Menkella. Już w tym tygodniu premiera jego książki w Polsce. Nie mogę się doczekać
W 2006 roku w szwedzkiej wiosce zostało brutalnie zamordowanych osiemnaście osób, sami starzy ludzie i jeden mały chłopiec. Zarżnięto też wszystkie zwierzęta gospodarskie, psy, koty, a ilkunastu wydawców. nawet papugę. Sędzia Brigitta Roslin, spokrewniona z dwiema ofiarami, prowadząc prywatne śledztwo, przypadkowo wpada na trop Chińczyka, który może być odpowiedzialny za masakrę. Ten ślad prowadzi ją do Chin. Tam Roślin poznaje rodzeństwo, które symbolizuje wewnętrzne rozdarcie tego kraju: komunistkę Hong Qui, która pomaga jej w śledztwie, i jej brata Ya Ru, reprezentującego frakcję „kapitalistyczną”, dążącą do stworzenia z Chin światowego mocarstwa. Bohaterka trafia również do Afryki, gdzie kwitnie handel chińskimi niewolnikami. Afrykańskie sawanny skrywają wiele ofiar bezlitosnych mordów…
Weranda napisał/a:
Nie koniecznie, moja mama wlasnie czyta Zmierzch:)
już dawno ostrze sobie zęby na to i nie mam od kogo pożyczyć
bo kasy mi szkoda a tak lubię zarywać noce nad książka
jak mnie wciągnie
ostatnio czytałam,,WYSPE,,Hislop i jest cudna o Krecie
opisach wyspy i rodzinie,tradycjach i starej tajemnicy rodzinnej
[ Dodano: Pią 27 Lis, 2009 20:49 ]
i polecam jeszcze ,,spowiedż gejszy,,
super książka i na faktach autentycznych
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 26 Paź 2007 Posty: 424
Wysłany: Pon 01 Lut, 2010 19:23
Jovanna, i jak? Skusiłaś się na sagę Zmierzchu? Ja pochłonęłam całość w 5 dni. Nocki zarywałam dosłownie. Nie pamietam kiedy ostatnio mnie ksiązka tak wciągneła...
_________________ Aniołki 6tc (02.I.06) i 8-9tc (VI.10)
wg OM
Ja osobiście czekam na książkę Colfera "Lotnik" i polecam ją dla wszystkich naszych męskich połówek, a także naszej dzieciarni, choć nie tylko hihi:) Miałam przyjemność przeczytania angielskojęzycznej wersji "Lotnika" i byłam pod ogromnym wrażeniem. W WB prawdziwy bestseller, myślę że i w Polsce się przyjmie. Kapitalna fabula i kapitalna przygoda:) Jeśli wasze dzieciaki kochają te elementy, to połkną tą książkę. Tym bardziej, że jakieś gry i filmy na jej bazie mają powstać. Tak więc jak chcecie zagonić pociechy do czytania, to polecam jeszcze raz "Lotnika" - na pewno zajmie im trochę wieczory w zimę:)
Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 12:40
polecam sage o Sookie Stackhouse autorstwa Charlaine Harris. Coś jakby Zmierzch ale dla dużych dziewczynek Coś na pograniczu fantastyki, kryminału i romansu
Pierwszy tom to Martwy aż do zmroku
wg OM
Wysłany: Czw 13 Maj, 2010 14:23
Jovanna napisał/a:
Cejrowskiego - gringo
ja nie mogę przez to przejsc.... jakos nie przepadm za Cejrowskim Ale słyszałam dość skrajne opinie na jego temat wiec mozna powiedziec ze ludzie dzielą sie na tych, zo go wrecz uwielbiają i na tych co go nietrawią. CHyba należę do drugiej kategorii
wg OM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum