Ja właśnie zabieram się do czytania książki "jego zdrada" muszę powiedzieć, że zapowiada się ciekawie. Można się z niej dowiedzieć w jaki sposób mężczyźni zdradzają, jakie są ich przesłanki i jak sobie radzić jako osoba zdradzona. Przydatna sprawa dla wszystkich zranionych kobiet. Znalazłam ją na stronie alehistorie. pl Mam nadzieję, że pozwoli mi ona zrozumieć niektóre męskie postępowania.
Pomogła: 7 razy Wiek: 32 Dołączyła: 22 Paź 2007 Posty: 32 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 30 Sie, 2011 18:23
A ja jestem po przeczytaniu Brudnopisu i Czystopisu Łukjanienki. Rewelka, przeczytałam obie książki w dwa dni (Łukjanienko napisał Nocny Patrol)
i przerzucam się chyba na rosyjską literaturę fantasy.
Teraz Schron 7/7 Anny Starobiniec
Jeszcze wcześniej Leven Szlendaka - polecam z jajem napisana książka o czasach wojny Torunia z zakonem więcej tam śmiechu niż polityki i to po staropolsku
mi znajoma podrzuciła książkę na faktach "nie każdy jest Rain Manem" o kobiecie która zmaga sie z chorobą swojego synka- autyzmem. Kobieta dużo przezyła już w swoim życiu a teraz stara się wszystko pookładać co nie jest takie proste.
Kobieta jest Polką wiec realia tej choroby i możliwości chociażby jej leczenia pokazane są na nasze warunki...
Ja slyszalam o tej ksiazce. Nie pamietam juz gdzie.... Chcę ja sobie kupić, bo warto czasem docenic to co sie ma w życiu i nie zamartwiać sie glupotami. Choroba, i trudy życia mogą na prawde zalamać. A ta Pani sobie z tym poradziła.
Poza tym to taki promyczek nadziei dla wszystkich, którzy maja chore dzieci.... Że to nie jest koniec świata....
Teraz czytam Czy możliwe jest życie przed śmiercią Radosława Milczarka. Jest to swojego rodzaju poradnik, który pokazuje nam jak możemy dokonać w sobie zmian byśmy mogli stać się szczęśliwi. A czytam to teraz, bo jest Wielki Tydzień, a autor odnosi się cały czas do Ewangelii św Mateusza. Jednak mimo tych skojarzeń z chrześcijaństwem, idea Milczarka jest chyba bliższa buddyzmowi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum