Wysłany: Pią 08 Sie, 2008 07:22 Co właśnie czytam....
No to ja teraz CObena "W głębi lasu" - thriller - bardzo mnie wciągnął, zresztą jak wszystkie CObena.
"Dwadzieścia lat temu czworo nastolatków wymknęło się do lasu z letniego obozu. Dwoje odnaleziono później z poderżniętymi gardłami. Pozostała dwójka jakby zapadła się pod ziemię, nie pozostawiając po sobie nawet najdrobniejszego śladu. Była wśród nich siostra Paula Copelanda, obecnie prokuratora i owdowiałego ojca sześcioletniej Cary. Paul ma ambicje polityczne, ale jego plany mogą lec w gruzach, gdy w zastrzelonym na Manhattanie mężczyźnie rozpoznaje ofiarę tamtej tragedii. Nie ma wyjścia, musi postawić sobie pytanie – czy jego siostra żyje? Jaką tajemnicę skrywa milczący las? Co naprawdę wydarzyło się owej pamiętnej nocy?"
polecam dla miłośniczek thrillerów
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 534 razy Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 7289 Skąd: Z wielkiej Polski ;)
Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 18:26
Jovanna, to coś dla mnie!
Ale teraz czytam"Ciężarówka przez 9 miesięcy" Kaz Cooke!
Świetnie opisywane przez autorkę poszczególne tygodnie ciąży!
Wartko i z humorem a do tego biało -czarne dosadne obrazki!
napewno super bo film był ekstra ....tylko że jak się najpierw ogląda film( a w moim przypadku właśnie tak było z Zieloną Milą) to wszystko co czytałam ......przerabiałam na sceny z filmu więc ta wyobraźnia nie była już tak samodzielnie pobudzana.
Skazani na Showshank też widziałam więc pewnie książke widziałabym tak samo .....
a napewno jest super
Pomogła: 4 razy Wiek: 29 Dołączyła: 12 Lip 2008 Posty: 66 Skąd: woj. łódzkie
Wysłany: Nie 10 Sie, 2008 17:16
adamirus, ja też sięgnęłam po Zieloną Milę po obejrzeniu filmu, który mnie poruszył do głębi. I tak samo widziałam sceny z filmu. Ale wiesz, to też ma swój urok..
Właśnie zaczęłam czytać "Jasne błękitne okna" i to też na podstawie filmu jest. Z tym, że filmu nie oglądałam, więc wszystko wydaje się nowe. Jedyne główne bohaterki nasuwają mi sie od razu.
_________________ By być na szczycie, trzeba na niego wejść!
oo też ogląałąm Zieloną Mile, Skazani na Shawsank - filmy super
czas na ksieżeczki
chociaż wolę najpierw przeczytać książki a potem obejrzeć film
tak było z "Samotność w sieci"
film do dooopy
nooo szybko się czyta to fakt
tylko mocno naciągane te historie
ale rozrywkowo okej
Teraz czytam "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej
i mnie wciągnęła bardzoooo
"Małgorzata ucieka w z Warszawy i układa swoje życie od nowa, na mazurskiej wsi. Odnajduje powoli sens życia i spokój, poznaje... tak, poznaje swoja matkę, z którą rozstała się w dzieciństwie.
Jest więc rodzinna przeszłość i teraźniejszość, jest też przyszłość - trzeba myśleć o sobie, o córce, o nowo budowanym pensjonacie. O naniesieniu drewna na jutro, o zrobieniu przetworów na zimę.
O miłości.
Wspaniała, pełna i ciepła i życiowej mądrości opowieść o drodze, którą trzeba przebyć, by odnaleźć swoje miejsce na ziemi."
polecono mi ją i nie żałuję narazie
a jeszcze jestem przed pikantniejszymi kawałkami podobno
to teraz czytam "Powroty nad rozlewisko" - bardzo ciepła i uczuciowa powieść. Zawiłe losy ludzi, radości i smutki. FAjnym dodatkiem są przepisy aż głodna się robię Polecam gorąco... Powieść nastraja optymistycznie
Nawet można przeczytać tę pierwszą a potem Dom nad rozlewiskiem
Jeszcze ostatnio przeczytałam "Gotowi na wszystko"Richard Glover - parę razy śmiałam się do łez - książka jest zdecydowanie o facetach, ale drugi raz bym do niej nie wróciła lekka książka do czytania na wakacjach...
[ Dodano: Sro 17 Wrz, 2008 07:59 ]
regina napisał/a:
Jovanna, polecam Ci książki Joe Alex (pseudo) np. 'Śmierć mówi w moim imieniu', powinno Ci się spodobać jak lubisz thrillery, czy kryminaly
to może po rodzinnej powieść będzie niezła odmiana
[ Dodano: Sro 17 Wrz, 2008 08:00 ]
jeszcze mam nasępną w planie Coelho Brida ...
Pomogła: 63 razy Wiek: 37 Dołączyła: 27 Mar 2008 Posty: 595 Skąd: Gdynia/Wejherowo
Wysłany: Czw 25 Wrz, 2008 11:12
Ja właśnie czytam "Narodziny Wenus" Sarah Dunant. Jeśłi ktos lubi historyczne powieści, plastycznie opisane jak "Dziewczyna z perłą" lub "Dama z jednorożcem", to ta tez polecam - jest w tym samym stylu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum