Dla zwolenników tego gatunku osobiście polecam:
Graham Masterton:
-Uciec przed koszmarem
-Czternaście obliczy strachu
-Dwa tygodnie strachu
-Drapieżcy
-Śmiertelne sny
-Walhalla
-Manitou
-Zemsta Manitou
-Tengu
-Wizerunek Zła
-Zaklęci
-Zwierciadło piekieł I, II
-Wojownicy Nocy I, II
-Wyklęty
-Trans śmierci
-Rytuał
-Demony Normandii
F.Paul Wilson:
-Twierdza
-Odrodzony
Dean R.Koonz:
-Pieczara gromów
Stephen King:
-Miasteczko Salem
-Misery
-Sklepik z marzeniami
-Worek kości
_________________ "Kto nie ma odwagi marzyć, nie będzie miał siły do walki"
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 26 Kwi 2008 Posty: 52 Skąd: Żelazowa Wola
Wysłany: Nie 07 Gru, 2008 16:03
Hm, mam wrazenie, ze chodzi Ci o ,,Misery" ale moge sie mylić;)
W każdym razie jesli chodzi o książke o wymienionym przeze mnie wyżej tytule, to uważam,że jest świetna i warto. Film na jej podstawie to jedna z najlepszych ekranizacji prozy Kinga:)
[ Dodano: Pią 08 Maj, 2009 14:47 ]
A czytał ktos sagę Kinga - Mroczna Wieża? Zastanawiam sie czy warto kupic, to az 7 tomów ma..
A czytałyście coś bardziej niszowego z grona polskich autorów? Trafiłam niedawno na fragment książki Rafała Grodowskiego "Ibis" na stronie sklepu wydawnictwa Goneta . Jest połączenie fantastyki, horroru i powieści obyczajowej. Całkiem nieźle się zapowiada
A co powiecie na 'Ja, diablica' Katarzyny Miszczuk? . Jak sie dowiedzialam, ze w ksiazce jest przedstawiona historia dziewczyny, ktora po smierci trafia do piekla to juz sie rozplywalam ... ale jak przeczytalam pierwsze strony to w ogole zaskoczylo mnie poczucie humoru i takie jakies oryginalne spojrzenie na to cale pieklo i diably .
Ja trafiłam na cykl, który mogę śmiało polecić nieco młodszym czytelnikom i chyba raczej chłopcom. Może któraś z Was wykorzysta jako pomysł na prezent. To Wampiraci Justina Sompera. Właśnie ukazał się jej V tom, ale z tego co widziałam, poprzednie są do zdobycia. Ja zaopatruję się w księgarni wysyłkowej Wydawnictwa Nasza Księgarnia. Jest nieco taniej niż w sklepach realnych a przy zamówieniu powyżej 90 zł nie płaci się za przesyłkę. Więc jakby zamawiać wszystkie części to będzie za free.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum