Celesta a ja już ponad 3 tyg. staram się przeczytać "Cień wiatru " i jestem dopiero na 90 str. Książka fajna, ale jakoś wonomi idzie, ciągle coś przeszkadza...
A czytał ktoś może "Wyznania gejszy"? Oglądałam film i bardzo mi się spodobał, chciałabym przeczytać książkę i nie wiem czy warto :?:
Zaproszone osoby: 2 Pomogła: 64 razy Wiek: 24 Dołączyła: 04 Paź 2007 Posty: 44 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 25 Paź, 2007 16:23
Ja uwielbiam czytać :
"Samotność w sieci" - przeczytałam chyba ze 4 razy.
"Jedenaście minut" - "Weronika postanawia umrzeć" - Paulo Coelho
Teraz staram się zmęczyć książkę pt: "Spóźnieni kochankowie" William Wharton, ale zabieram się do niej chyba 4 raz i nie mogę przez niż przebrnąć. Dosyć ciężko napisana książka.
No i to narazie tyle z dobrej literatury, polecanej przez mnie
Ja też uwielbiam Ludzi lodu Jak skończyłam ostatnią część i poszłam do biblioteki nie wiedząc, co sobie wypożyczyć bibliotekarka stwierdziła, że skoro mam cierpliwość do sag to mogę spróbować ,,Rodzinę Whiteoków" Niestety nie pamiętam autora :-? Książek było siedemnaście, ale wciągały baaardzo!!! Jest z gatunku nie wiem jak to nazwać... bo się przewija i miłość i historia- kolonializm na Nowym Lądzie, i humor i tragedia rodzinna... co wam tu zresztą będę pisać- same poczytajcie
ja czytałam i bardzo mi się podobało. Ja nie oglądałam filmu, więc nie mam porównania.
Już 5 listopada koleżanka ma mi przynieść do pracy "Wyznania Gejszy" - więc będę miała porównanie z filmem. Choć wiem z doświadczenia, że książki są znacznie lepsze niż film. :-D
A ja wreszcie zmordowałam "Cień Wiatru" jeśli ktoś nie czytał to zachecam, długo długo się rozkręca, ale potem b. wciąga. Książka zawiera mnóstwo zagadek i człowiek b. ciekawy zakończenia.
Choć i tak numer jeden jest "Jeździec miedziany" :!:
A ja szczerze polecam powieści Santy Montefiore, np. "Szkatułka z motylkiem", "Spotkamy się pod drzewem ombu", czy "Sonata o niezapominajce" , "Cygańska Madonna".
Przepiękne powieści
Zaproszone osoby: 2 Pomogła: 320 razy Wiek: 34 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 810 Skąd: z poligonu...
Wysłany: Czw 01 Lis, 2007 00:19
Anchela77 napisał/a:
A czytał ktoś może "Wyznania gejszy"? Oglądałam film i bardzo mi się spodobał, chciałabym przeczytać książkę i nie wiem czy warto
rewelacja lepsza niż ilm
poza tym uwielbiam fantastyke:
Jonathn Carroll - mój ulubiony pisarz, przeczytłam wszystko co napisał oprócz "Zakochanego ducha" bo dopiero co się ukazała.
lubie tez Williama Whartona
Oczywiście chyba nie musze mówic że jako zapalona fanka fantastyki kilka razy przeczytałam najwieksze dzieło Tolkiena.
jeszcze nasz polski "Sapcio" ze swoim Geraltem na czele.
Witam miłośników książek.
Celesta- dopisuje sie do fanek Chmielewskiej, moge ją czytać godzinami, nie znudzi mi sie nigdy. Do tego dobrze mi robi na psychike.
"Cień Wiatru" Zafona przeczytałam 2 razy, jest napisany pięknym, malowniczym językiem.
Troche czytałam Murakamiego, ale jakoś do mnie nie trafił, może ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi, co mi umyka, bo mam jakiś niedosyt.
Teraz czytam "Morze" J. Banvilla- chyba niezłe, jeszcze nie wiem.
No i polecam mojego najulubieńszego autora- Andrzeja Stasiuka. Jest dowodem tego, że chcieć, to móc!!
Pozdrawiam
ja polecam "Niezawinione śmierci" Whortona, przepiekna wzruszajaca książka opisujaca prawdziwe wydarzenia
no i oczywiscie " Dzieci z dworca ZOO", moja klasyka z młodości
a sage o ludziach lodu znam na pamięć bo mam wszystkie części
A ja skończyłam czytać MORZE Banvill'a... chyba nie polecam. Zgruzowała mnie ta książka strasznie. Jeśli ktoś lubi o życiu smutno i depresyjnie- niech czyta.
"Wyznania gejszy" zaliczone. Fajna książka co do filmu to nie odbiegał za bardzo od tego co było w książce. Teraz robię sobie tydzień luzu i zacznę coś czytać na nowo Nie mam jeszcze nic upatrzonego, zajrze do oferty ze Świata Książki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum