Cos dawno nikt niczego nie polecał, jakis zastój w czytaniu???
Jakby komus wpadła w rece książka Barbary Wood: Zielone miasto w słońcu, to gorąco polecam. Wszystkiego dobrego w Nowym roku:))))
a ja przeczytałam ostatnio "Dojczland" Stasiuka. To mój ulubiony autor. Ma tak fantastyczny język i przemyślenia, że mnie osobiście wyrywa z butów.
A z literatury "lekkiej" czekam już na polsko-języczną wersję Harrego POttera
Też przeczytałam parę książek Cobena mistrz thrillera - można zacząć choćby od Nie mów nikomu, czy Bez Śladu - wciągają bardzo.
Ostatnio przeczytałam "Samotność w sieci" - wciągająca ale trochę naciągane historie.
No i teraz szukam czegoś nowego do czytania w komunikacji miejskiej w drodze do pracy....
Też przeczytałam parę książek Cobena mistrz thrillera - można zacząć choćby od Nie mów nikomu, czy Bez Śladu - wciągają bardzo.
O to prawda Jovanka. Ja zaczęłam od Jego ksiażki pt. "Tylko jedno spojrzenie" Potem czytałam natępne i uważam, że ta pierwsza którą przeczytałam podobała mi się najbardziej.
Jovanka, ja Ci bardzo polecam ksiażkę "Jeździec miedziany". Przeczytaj sobie recenzje na internecie, wpisując tytuł książki w przeglądarce.
Pomogła: 4 razy Wiek: 29 Dołączyła: 12 Lip 2008 Posty: 66 Skąd: woj. łódzkie
Wysłany: Sob 12 Lip, 2008 12:45
Ostatnio czytałam:
"Rhet Butler" - kontynuację Przeminęło z Wiatrem - niesamowicie wciągające
"Nie kłam kochanie" - książka napisana na podstawie filmu pod tym samym tytułem i śmiem twierdzić, że książka lepsza, dużo śmiechu.
A teraz kupiłam "Jasne błękitne okna" - takżde na podstawie filmu. Jak przeczytam napiszę co o niej sądze
I planuję kupić " Wszyscy mężczyźni mojego kota"
_________________ By być na szczycie, trzeba na niego wejść!
A czytałyście może coś Johna Irvinga. Ostatnio widziałam zapowiedź jego najnowszej książki "Ostatnia noc w Twisted River" i brzmi bardzo interesująco. Co jeszcze warto przeczytać tego autora? Możecie coś polecić?
ja się zbieram do Henning Mankela - czytała któraś?
od której książki zacząć?
Cobena przeczytałam ostatnio
Błękitna krew - okej nawet ale ma lepsze książki
Zachowaj Spokój - fajna polecam
no i przeczytałam Oscara Wilde'a (w wersji angielskiej) -
Kobieta bez znaczenia (A Woman of No Importance)
Bądźmy poważni na serio (The Importance of Being Earnest) - fajna pośmiałam się
Czeka na mnie Cejrowski - Gringo wśród dzikich plemion, Anakondę już przeczytałam - lubię jego humor
Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 15:26 powieść "Kochałem Ją" Anny Gavaldy.
Witam,
ja na jesienne słoty polecam francuską książkę Kochałem Ją Anny Gavaldy. Bardzo dobra, pełna emocji proza o mężczyźnie, który prowadzi podwójne życie. Najlepiej rozsiąść się wygodnie w fotelu z kubkiem gorącej herbaty i ocenić, czy Pierre podjął dobrą decyzję i czy w ogóle je podjął. Więcej zdradzić nie chcę, ale jest to potężny kawał dobrego romansu. Na podstawie książki powstała adaptacja filmowa pod tym samym tytułem. Więcej o Kochałem Ją można znaleźć na stronie facebooka. Można tam również wygrać zaproszenia na premierę kinową.
_________________ lepiej gonić króliczka, niż go złapać!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum