Wysłany: Nie 26 Sie, 2007 18:42 Na początek polecam...
...ostatnio przeczytaną książke według mnie naprawdę dobrą! "Kiedy byłem dziełem sztuki" Erica Emmanuela - Shmitta, autora m.in. książeczki "oskar i Pani Róża" genialnej, jeżeli komuś się podobała to polecam przeczytanie dzieła sztuki...
To i ja polece ksiązkę Marka Haddon " Dziwny przypadek psa nocna porą". Narratorem jest mały chłopiec chory na autyzm. książka jest niesamowita, wyciska i lzy ale i wywoluje usmiech.
Pomogła: 770 razy Wiek: 32 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 1437 Skąd: Hawana - Kuba :D
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 10:14
ja polecam równiez "szlak orła" autor Wilbur Smith
Zapierająca dech w piersiach akcja, opisy walk powietrznych, walki wręcz czynią z tej książki lekturę, dla której odkłada się wszystko. Jest tu wszystko: dramatyczna wojna, terroryzm, przemoc, ale i czuła miłość, która zwycięża przeciwności, a nade wszystko Dawid Morgan - doskonały pilot samolotów Mirage, który przetrwanie zawdzięcza swym umiejętnościom.
nie patrzcie na to ze to o samolotach - można sie poplakac przy nie...
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 51
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 21:08
Ja ostatnio przeczytałam "Klucz Do Wieży" - Adair Gilbert'a. Nie jest to długa książka. Na początku nie wiedziałam, czego mam się po niej spodziewać. Końcówka mnie zaskoczyła. Czyta się to lekko i szybko. Wciąąga:) Opowiada ona historię pewnego mężczyzny, który niespodziewanie i zupełnie przypadkiem wmieszany zostaje w dosyć "dziwne" i nieciekawe sprawy.
Dla zainteresowanych podaję kilka moich ulubionych :
"Pielgrzym" Paulo Coelho,
"Kod Leonarda da Vinci" Dean Brown,
"Stulecie kłamców" Waldemar Łysiak,
"Pachnidło" Patrick Suskind,
"Bushido-dusza Japonii" Inzao Nitobe
"Dlaczego mężczyźni kłamią a kobiety płaczą" Allan i Barbara Pease
_________________ "Kto nie ma odwagi marzyć, nie będzie miał siły do walki"
Wiele książek mi się podoba, nie mam raczej tej ulubionej. Kupuje Sage o ludziach lodu, bo mojemu m się bardzo podoba.
Teraz jestem na etapie przygotowań do matury, więc musze przeczytać kilka książek Jane Austen i sióstr Bronte. Z którymi mam problem bo ciężko jest mi się wczytać w nie tak by dobrze zrozumieć.
Pomogła: 1 raz Wiek: 29 Dołączyła: 13 Paź 2007 Posty: 1 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 13 Paź, 2007 19:50
Qrcze, jestem fanka sagi o LL i czarnoksięzniku - przeczytałam chyba ze 3 razy wszystko
Z poczatku wydawało mi sie to dziecinne ale wbrew pozorom... polecam 8-)
Książkę czytałam jakieś 10 lat temu, więc może nie wszystko dobrze pamiętam - ale wiem, że niektóre sceny (opisany seks 70 letniej staruszki z 40 paroletnim mężczyzną) mnie obrzydzały.
Ja polecam książkę "Jeździec miedziany" - niedawno ją przeczytałam i jestem pod dużym wrażeniem do dzisiaj. Przeczytałam ją już 4 razy Książkę czyta się bardzo szybko, mimo że jest dość spora.
He, he, Anchela, słowo daję, ze nie wiedziałam co robię polecając Ci tę książkę.
A ja polecam wszystkim książki Chmielewskiej. Czytając Autobiografię ryczałam ze śmiechu. Ma czasem takie powiedzonka, ze boki zrywac (np. odwieczny wrzód na d...e świata).
Potem pomyślę nad fajnymi książkami i jeszcze napiszę:)
Paullina Simons: Jeździec miedziany
Paullina Simons: Tatiana i Aleksander
Paullina Simons: Ogród letni
Corinne Hofmann: Biała Masajka - byłam na filmie, ale książka jest
duuużo lepsza.
Corinne Hofmann: Moja afrykańska miłość
Rita Monaldi, Francesco Sorti: Imprimatur
Carlos Zafon: Cień wiatru
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum