Ostatnio tak dla ukulturalnienia się byłam w Teatrze Polonia na spektaklu "Kobiety w sytuacji krytycznej" (po prostu coś wspaniałego! Całym sercem polecam wszystkim kobietom i większości mężczyzn ) , a od poniedziałku do piątku próbuję znaleźć po 20:00 czas na świetny blok kryminalny na Hallmarku - niech żyje wciągające "CSI" i inne
_________________ When I dream I dream of your lips
When I dream I dream of your kiss
When I dream I dream of your fists
Your fists... Your fists
a ja byłam ostatnio w kinie na "To nie tak jak myślisz Kotku" i wiecie co dawno się tak nie uśmiałam, fajna obsada, dużo śmiesznych wątków sytuacyjnych, myślałam że film będzie gorszy a bardzo pozytywnie mnie zaskoczył więc polecam!
Pomógł: 29 razy Wiek: 34 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 706 Skąd: UE
Wysłany: Nie 11 Sty, 2009 14:58
"MŁODE WINO" - rewelacyjna czeska komedia, główny bohater przypominał mi trochę zachowaniem i wyglądem młodego Sztura. Dobry filmy z dobrymi textami. Wyłem niejednokrotnie wraz z całą salą. Oprócz textów również coś dla oka, przepiękne krajobrazy.
GORĄCO POLECAM
ode mnie: **** / *****
Ja wczoraj byłam na Winie truskawkowym, na podstawie opowiadania Stasiuka pt;" Opowiesci galicyjskie". Niesamowicie zrobiony film, całkowity powrót do pięknego polskiego kina
_________________ Zostań jupi dizajnerem www. jupiland. com
ja ostatnio oglądałam Milczenie Lorny, bardzo ciekawy film, chociaż bardzo ciężki :/ o młodej imigrantce, która żeby dostać obywatelstwo belgijskie zawiera fikcyjne małżeństwo z narkomanem. Obywatelstwo jest jej potrzebne bo chce ze swoim chłopakiem otworzyć bar w Belgii i zacząć żyć normalnie. Ale jest jeszcze Fabio, koleś który załatwił jej to fikcyjne małżeństwo, zły człowiek, dla którego liczy się tylko kasa. Film wciąga, jest bardzo mroczny i nastraja zupełnie nie tak jak powinno się być nastrojoną w ciąży, ale jest naprawdę co przemyśleć po tym filmie. Ja uwielbiam takie.
Ja oczywiście polecam oskarowy film SLUMDOG. Milioner z ulicy - w końcu jakiś film który różni się od inny a nie jest tylko kopią poprzednich produkcji
Ja ostatnio byłam na "Kac Vegas" ..ubawiłam się nieziemsko..:) szczerze polecam..historia 4 panów którzy wyruszyli na wieczór kawalerski kolegi do Vegas..:) natomiast zdecydowanie odradzam "Oszukac przeznaczenie 4"..trafiłam akurat na film 3D..za duzo krwi i latajacych wnetrznosci..poza tym nic nowego w stosunku do poprzednich czesci..w najblizszym czasie wybieram sie na"Bękarty wojny"..kilku znajomych juz widziało i słyszałam pozytywne opinie..z ciekawości wyruszę..;)
_________________ ..najważniejsze to być bestsellerem w codziennej prozie zycia..
"Surogaci", z gatunku S-F, ciekawy i myślę, że z przesłaniem dla tych, którzy namiętnie grają w gry na komputerze i zatracają się w wirtualnym świecie. Prawie każdy w tym filmie ma takiego "zastępnika", który za niego chodzi do pracy, żyje codziennym zyciem, ale czy jest to dobre? O tym przekonajcie się oglądajac film. Polecam :-)
"Dystrykt 9", dramat SF, film nakręcony w formie reportażu, wywołał u mnie różne emocje, współczucie, gniew, nadzieję, złośc. Nie jest typową amerykańską produkcją. Jak dla mnie ciekawy. Opowiada o kolonii "obcych", którzy zamieszkali na Ziemi i dostali status uchodźców. Są różnie traktowani i sami też różnie się zachowują. To film o pewnej niesprawiedliwości i głupocie ludzkiej. Takie są moje odczucia.
_________________ "Kto nie ma odwagi marzyć, nie będzie miał siły do walki"
"dziennik nimfomanki"..francuski..historia dziewczyny która kocha seks i nie wyobraza sobie zycia bez niego.Młoda,piękna ,niezalezna i owładnieta rzadza...bardzo dosadny,bardzo realistyczny,kurcze..prawdziwy..polecam..:)
_________________ ..najważniejsze to być bestsellerem w codziennej prozie zycia..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum