Witam!
Od dziecka obgryzam paznokcie, zdaje mi się, że to ze stresu, bo jestem bardzo nerwowa.
Wstydzę się, wiem, że to tylko i wyłącznie moja wina i zazdroszczę innym dziewczyną.
Moje paznokcie przypominają palce od żaby, na końcu takie kulki. Oprócz tego obgryzam jeszcze
skórki. Zrobie wszystko, żeby moje paznokcie były ładniejsze, już nawet robie tipsy, ale to nic nie
pomaga. Proszę o jakiekolwiek rady, może znacie na to jakieś preparaty itp.
Proszę o pomoc.
Zuzia mam ten sam problem co ty.Kiedyś używałam gorzkiego lakieru do paznokci,można je kupić w każdej drogerii.Niestety się przyzwyczaiłam do tego smaku i skończyło się na tipsach :oops:
mając 7 lat miałam pazury wyglądające jak tipsy takie ladne i długie chociaz mama mi obcinała zeby były rowne z opuszkami palców. w wieku 8 lat zaczełam obgryzać mam 13 lat i od 3 tygodni nie obgryzam wogle staram sie nie zbliżac rąk do twarzy.
a dla Ciebie rada !
1. opiłuj paznokcie
2. pomaluj odzywka
3. zapomnij o nich
4. nie zbliżaj rąk do twarzy wogle
wytrzymaj dzien potem dwa pozniej to juz zapomnisz ze obgryzasz mowie ci
przynajmnmiej u mnie tka było:) :fala:
Ja byłam w takiej samej sytuacji. Z natury jestem osobą nerwową i odbijało się to na moich paznokciach i skórkach. Prawie miesiąc temu zdecydowałam się przestać obgryzać. Postanowiłam zakupić jakąś odżywke do paznokci aby stały się mocniejsze i przestały się rozdwajać. Natrafiałam w internecie na coś takiego http://www.allegro.pl/ite...nik_gratis.html Zdecydowałam się na zakup i nie żałuję. Paznokcie w niczym nie przypominają tych które miałam niespełna miesiąc temu. Rosną w ekspresowym tempie, są twarde i mocne. Rewelacja!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum