Dziewczyny bardzo ładne pazurki
Ja w lutym ukończyłam kurs stylizacji paznokci metodą akrylową. Od tego czasu cały czas się uczę, najczęściej na swoich dłoniach albo siostry
Wrzucę też kilka fotek
Pomogła: 764 razy Wiek: 30 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 18327 Skąd: Hawana - Kuba :D
Wysłany: Pon 29 Cze, 2009 21:35
eliza79, kurcze ja jakos nie moge sie zebrac na cwiczenie na akrylu - tzn tylko kwiatki akrylowe
cos musze wiedziec by sie tego nauczyc?
bo ja tylko zelowy kurs robiłąm bo akryl mi smierdzi inie dam rady ale same kwituszki bym chciala umiec robic
kinia, takie proste kwiatki nie jest w sumie trudno zrobić. Musisz mieć dobry pędzelek do akrylu ( ja na początku robiłam je #6 teraz robię #8) najlepiej z naturalnego włosia. Robisz sobie kuleczkę akrylową, nie za mokrą żeby się nie rozpływało i wygniatasz odpowiedni kształt. Lepiej by było jakby ktoś Ci na początku pokazał, bo tak to jest trudno cokolwiek tłumaczyć. Albo na youtube jest dużo filmików, można coś podpatrzeć.
Masz rację, akryl ma tą wadę, że śmierdzi liquid, ale mi akrylowe paznokcie bardziej jakoś się podobają. A kurs z żelu też zamierzam zrobić w niedługim czasie.
Dziewczynki ja również chciałabym sobie robić pazurki ale jakoś w tej dziedzinie jestem beztalencie!
Powiedzcie mi czym nakładacie brokat że macie tak pięknie i równiutko????
Są może jakieś szablony dla początkujących??
Ja wiem, ale chciałabym wiedzieć czy macie taki żel czy po prostu na żel nakładacie brokat i do lampy wkładacie łapki czy jak?
Bo ja mam osobno zel i osobno brokacik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum