Pomogła: 770 razy Wiek: 32 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 1436 Skąd: Hawana - Kuba :D
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 06:36 stylistki paznokci
witajcie
od kilku lat zajmuje sie stylizacją pazurków
jesli macie ochote podzielić sie radami oraz wykonanymi przez siebie wzorkami na pazurkach to zapraszam
Ostatnio zmieniony przez kinia Sro 13 Kwi, 2011 11:56, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 259 razy Wiek: 29 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 718 Skąd: Góry Świętokrzyskie
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 14:03
Hmm...niestety ale jestem totalne beztalencie jeżeli o to chodzi... nawet równo pazurków sobie nie potrafię przypiłować, a co dopiero malowanie, tipsy... Co do preferencji, to ja lubię klasyczny francuski manicure albo bardzo delikatne wzorki Paskudne wielkie zatapiane w tipsach ozdoby, koraliki, perełki, itp. ODPADAJĄ!
kini@, na pewno inne dziewczyny coś Ci podpowiedzą ;)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 51
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 16:51
kini@, uwielbiam zdobione paznokcie. Komuś potrafie namaliwać "cuda-niewidy" ale sama sobie jakoś nie bardzo- tylko standardowy zwykły francuski manicure. Miałam typsy ale bardzo się rozczarowałam, gdyż dziewczyna która mi zakładała akryl spiłowała mi moją płytkę tak bardzo, ze przy smarowaniu "wytrawiaczem" polała się krew, a tipsy odpadłu po tygodniu. Oczywiście poszłam z "reklamacją" ale za drugim razem popekały i tak jak poprzednie odpadły.Potem okazało się, że... JESTEM W CIĄŻY:)!! czyli przez moje hormonki akryl się nie przyjął. Jednak błędem tej dziewczyny było to, że zbyt bardzo spiłowała moje paznokcie i trudno mi je było zapuścić. Teraz na szczęście odrosły i są długie i piękne a co najwazniejsze mocne i mam czym straszyć mojego M;-) hehe
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 51
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 20:13
kini@, tez uważam, że żelowe ładniej wyglądają. Mój problem polegał na tym, że przed zajściem w ciąże paliłam, a żel, z tego co wiem, żółknie od nikotyny więc zdecydowałam sie na akryl. Właściwie z paznokciami nie miałam problemu, miałam ładne i zadbane i szybko rosły, zrobiłam tipsy bardziej z ciekawości i nigdy więcej nie będę ich chciała mieć. Doceniłam swoje pazurki hehe Tylko szkoda, że wzorków sobie nie umiem namalowac;/:(
Zaproszone osoby: 2 Pomogła: 320 razy Wiek: 33 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 809 Skąd: z poligonu...
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007 21:57
ja kiedyś miałamtipsy i akrylowe ( akryl odchodzi z moich paznokci jak stary lakier) i żelowe. Te drugi bardzo mi sie podobały, moje naturalne paznokcie sa fatalne. kiedyś wróce do żelu ale nie wiem kiedy. Szkoda że kini@ mieszka tak daleko
Kiedy zaczęłam starania zdjęłam sobie akryle. Miałam taką dziewczynę która świetnie je robiła. Nie nosiłam długich bo nie lubię. Najczęściej french bo w pracy z lkientami takie wyglądają najlepiej. Swoje mam bardzo cienkie i po zdjęciu akrylu nie było zbyt pieknie ale szybko odrosły. Szkoda, ze w ciąży odradzają. Chodzi podobno o wdychanie opiłków przy ich obróbce czy coś w tym stylu.
Pomogła: 770 razy Wiek: 32 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 1436 Skąd: Hawana - Kuba :D
Wysłany: Wto 02 Paź, 2007 11:50
Marti, ja uż pisałam...
nosiłam żele cała ciąże
a odradzaa dlatego ze niby hormony szaleja i płytka nie przyjmuje zelu czy akrylu i odpadaja...
nie prawda
moe trzyamlay sie tak samo ak przed ciążą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum