Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Papieroski w ciąży
Autor Wiadomość
kasia! 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 301 razy
Wysłany: Nie 30 Gru, 2007 17:36   

regina napisał/a:
PALACZOM MÓWIMY NIE !!!
:clap2: :clap2: :clap2:

karola 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw 13 Mar, 2008 21:10   

Regina zgadzam się z tobą u mnie w domu też jest zakaz palenia. Niestety u mnie w domu pali mój mąż ale nie wollno mu zapalić papierosa w mieszkaniu. musi wychodzić na balkon lub na dwór bo dzieci mi truć nie będzie.

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Pomogła: 511 razy
Wysłany: Pią 14 Mar, 2008 23:14   

Powiem Wam szczerze, ze zastanawiają mnie kobiety w ciązy, które palą papierosy, a później chronią swoje dzieci przed dymem. Dla mnie paląca kobieta w ciazy jest tak samo głupia jak matka noworodka, która da mu zapalić papierosa - ten sam efekt - zatrucie malego cżłowieczka. Przecież ciężarna wszystko co dostarcza do swojego organizmu dostarcza również maluszkowi - w tym trucizny.

[/url]

uska 
NieŹle siĘ RozGadałA
zła kobieta jestem

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 438 razy
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 21:11   

ja też jestem przeciwko paleniu w ciaży i w obecności dziecka
Sama rzuciłam 3 mies rzed zajściem w ciąże a po 3 miesiącach karmienia piersią znów wróciłam do palenia(tzn po odrzuceniu mojego cycka przez dzieci)

ale chciałam poruszyć inną kwestię
bo nie wiem czy wiecie ale osoba która rzuca palenie powinna przejść choć badanie serca i najlepiej rzucac pod lekarskim okiem
ponieważ niestety nie każdy palacz może rzucić palenie...
jeśli serce jest słabe to rzucenie może tylko doprowadzić do śmierci :roll:

Marti 
JakAś takA cichA

Pomogła: 105 razy
Wysłany: Sob 29 Mar, 2008 07:20   

Dupy skopać i bratków nasadzić palącym matkom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wybaczcie ton ale gdybyście widziały to co ja napisałybyście to samo. Razem z moim dzieckiem na neonatologii leżał chłopczyk który urodził się w 30 tc z megahipotrofią. Ważył 450 g!. To moja Tosia ur w 25 tc ważyła 700 g :shock: . Wyobraźcie sobie jak to dziecko wyglądało. Sama głowa i kości. Mało tego. Była to ciąża bliźniacza, gdzie w 25 tc umarło drugie dziecko. I ta dziewczyna musiała, oczywiście pod kontrolą lekarza, chodzić z tym martwym dzieckiem ile się da, zeby drugie jak najbardziej dojżało. A mamusia była oczywiście palaczką i to taką, że zabroniono jej całkowicie odstawić petów w ciąży ze względu na szok dla organizmu. Tak więc te co palą i się starają niech lepiej najpierw rzucą i z rok odczekają z ciążą, bo może się to dla ich dzieci bardzo źle skończyć. Zastanówcie się 20 razy zanim zapalicie kolejnego papierocha.

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Sob 29 Mar, 2008 08:46   

Marti, ja jak leżałam na patologii teraz to myślałam, ze jakiegoś babsztyla ukatrupię - wchodzę do łazienki się kąpać, a tam petami śmierdzi. Co za idiotki ... leża na patologii z ciażą zagrożoną, same sie trują i jeszcze trują innych.

[/url]

madziunia:) 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 181 razy
Wysłany: Sob 29 Mar, 2008 19:01   

:yikes: :crazy: no to się w głowie nie mieści. Nic bym nie powiedziała gdyby truła samą siebie a kij jej w oko za przeproszeniem , ale ona pod sercem nosi cud jakim jest dziecko. Zapalając każdego kolejnego papierosa najpierw powinna się zastanowić jak bardzo zagraża swojemu nienarodzonemu dziecku. Bezczelne :/ :zly: Nie paliłam nigdy więc nie wiem, czy to na prawdę tak ciężko jest rzucić to świństwo? chociażby na okres ciąży, to przecież dla dobra dziecka... ehh

Lena32 
NieŹle siĘ RozGadałA

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 521 razy
Wysłany: Czw 10 Kwi, 2008 16:53   

Ines_ka napisał/a:
ja jak leżałam na patologii teraz to myślałam, ze jakiegoś babsztyla ukatrupię - wchodzę do łazienki się kąpać, a tam petami śmierdzi. Co za idiotki ... leża na patologii z ciażą zagrożoną, same sie trują i jeszcze trują innych.
jesoo okropność i bezmyślność straszna :mdleje: :mdleje: :mdleje: jak leżałam po cc też paliły w łazience i mnie to wpieniało bo śmierdziało jak szlak i jeszcze okna w lutym otwierały durnoty :zly:

lidszu 
JakAś takA cichA
mama córeczek

Pomogła: 378 razy
Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008 16:28   

madziunia:) napisał/a:
Nie paliłam nigdy więc nie wiem, czy to na prawdę tak ciężko jest rzucić to świństwo? chociażby na okres ciąży,

wcale nie jest trudno, trzeba tylko chcieć
Ja jak zaszłam w pierwszą ciążę i zobaczyłam 2 krechy na teście z miejsca odrzuciło mnie od papierosów. A nawet gdyby mnie nie odrzuciło, to i tak bym przestała palić, bo zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najważniejsze. Moje potrzeby w tym momencie się nie liczą

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008 16:55   

Ja paliłam 8 lat i jak tylko zaczęłam myśleć o dziecku to rzuciłam palenie ... więc nie rozumiem tłumaczenia że ktoś nie może, bo nałóg. Nawet jak paliłam to zwracałam uwagę, zebyu nie truć innych. Jeśli byłam w jakiejś instytucji to nie paliłam w kiblu czy na korytarzu ... wolałam wyjść na dwór.

[/url]

Marcia 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 21 Kwi, 2008 18:10   

ja kiedyś paliłam trochę ale przestałam i nie potrzebowałam do tego ciąży :D są inne motywatory. W każdym razie gdybym zaszła w ciąże, nie chciałabym krzywdzić mojego Maleństwa zrobiłabym wszystko, żeby urodziło się zdrowe..a zresztą PALENIE ZABIJA tak jest tam napisane na paczce. Thank you for smoking! ;)

Fresca 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 11:05   

Palenie podczas ciąży jest chyba najgorszą rzeczą jaką można zrobić dziwecku!

karolinaonair 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto 15 Lip, 2008 17:32   

Palenie w ciąży :patyk: :patyk: NIGDY :yikes: :yikes: :yikes:

wiki 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 17:40   

ja nie cierpie pappierosow ale moj maz pali i moi rodzice! maz nie zapali przy corci ale z dziadkami walcze, bo oni nie rozumieja tego ze truja innym zycie! to chyba to stare pokolenia ktore nie sa dobrze poinformowane o zagrozeniach dla zycia albo onie dociera to do nich

grosz 
Niby jEst a Nie mA
Mama Gabrysi

Pomogła: 35 razy
Wysłany: Sob 09 Sie, 2008 23:21   

lidszu napisał/a:
zobaczyłam 2 krechy na teście z miejsca odrzuciło mnie od papierosów
u mnie tak samo było dowiedziałam sie o ciąży i z miejsca przestałam palic mimo tego ze cała ciąże byłam w ogromnym stresie i nawet drażniło mnie jak ktos obok mnie zapalił np.na przystanku. pierwszego papierosa zapaliłam dopiero jak przestałam karmic Gabi i to sie zdażało naprawde bardzo rzadko.

Odpowiedz do tematu