nogi i pachy nie sprawiają mi z reguły zadnego większego problemu (maszynka, czasem krem a ostatnio przymierzam sie do odważnego kroku jakim jest wosk )... ale jak to jest z goleniem okolic bikini? jesli chodzi o krem to stosowałam chyba jakis słaby bo po max.10 min włoski schodziły jakby chciały a nie mogły (czyli prawie wcale) a maszynka bardzo podrażnia i włoski wrastają jak szalone to jakaś apokalipsa ! więc piszcie jak to robicie :tongue: pozdr.
Pomogła: 369 razy Wiek: 30 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 3315 Skąd: Las Vegas
Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 13:11
amelka1 napisał/a:
ja od lat depilatorem elektrycznym ,ostatnio mam najnowszego Brauna i jest ok ,chociaz stary philips najtanszy był lepszy
ja równiez nogi i bikini, ale badzo mnie denerwuje bo wrastają się, i tak jak dzis po wcześniejszym ogloeniu dpilatorem musiałam maaszynką sie ogolic i mam całe nogi pozacinane. Również jak ty mam brauna ,, wcześniej miałam philipsa
Pięć razy depilowałm już sobie laserem. Najpierw 3 razy co dwa miesiące. Teraz powtarzam co kilka miesięcy ale wciąż mi odrastają. Jak długo jeszcze to może potrwać?
Pomogła: 86 razy Wiek: 37 Dołączyła: 11 Paź 2007 Posty: 1030 Skąd: Jelenia Gora
Wysłany: Nie 21 Lut, 2010 23:31
ja nogi traktuje depilatorem, bikini albo depilatorem albo woskiem. Pachy na razie maszynka ale przymierzam sie do depilatora.
danutek napisał/a:
Pięć razy depilowałm już sobie laserem. Najpierw 3 razy co dwa miesiące. Teraz powtarzam co kilka miesięcy ale wciąż mi odrastają. Jak długo jeszcze to może potrwać?
a jakie masz wlosy??
Ja mam ciemne wiec takie zawsze trudniej sie usuwa na stale.
do depilacji bikini zazwyczaj używam kremu veet a potem smaruje kremem podepilacyjnym mary cohr który opóżnia odrastanie włosków łagodzi pozdrażnienia.
Hej jeśli chodzi o depilację to podobno depilacja laserowa jest najskuteczniejsza ale nie łudźmy się że jeden zabieg załatwi wszytsko. Niestety w przypadku lasera to właśnie blond włosy są trudniejsze do usunięcia. Ja mam włosy ciemne i mocne i chyba mam dośc sporo testosteronu bo mam ich dość sporo. Najgorsze są te w okolicach bikini jak dotąd traktuje je maszynką ale mam już tego dość bo na drugi dzień mam szczecinę jak dzik. Normalnie rysować można powierzchnie gładkie:) Zdaję sobie również sprawę że to nie jest przyjemne dla mojego męża zresztą dla mnie to też problem.
Jak tylko słyszę, że tam.... depilatorem... :? AŁAAAAAAAAAA
ja jak na razie kremem, choć chciałabym laserem, coby mieć już z głowy. Na razie niestety funduszy brak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum