kupiłam sobie ten podgrzewacz z woskiem i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona
Wczoraj robiłam po raz pierwszy depilację łydek i rąk i poszło nadwyraz sprawnie. Efekt jest powalający i prawie w ogóle nie bolało.
Jest na pewno o wiele lepszy od depilatora i już się na niego przerzucę.
bez sensu maszynką mi po maszynce odrastaja po 3 godzinach dokladnie se wymierzylam :-| wosk najlepszy :grin: eaj a ktos uzywa wosku do pach? bo cos tam mi miglo takie cos : ja preferuje wosk nogi pachy bikini
co do pach bym sie zastanowila
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 27 Mar 2008 Posty: 13 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw 27 Mar, 2008 17:46
Niestety jestem zmuszona do ograniczania się do maszynki.
Wosk i depilator zupełnie odpadają. Wdają mi się stany zapalne, mimo używania przeróżnych metod nic nie pomaga, włoski i tak odrastają pod skórą, koszmarnie to wląda.
Słyszałam za to, że do mojej karnacji i koloru włosów bardzo skuteczny jest laser, dlatego zastanawiam się nad tą metodą. Kosztowne, ale nie ma co ukrywać, wygodne.
Wysłany: Pią 06 Cze, 2008 18:50 ja używam plastrów
Wcześniej stosowałam depilator, ale miałam bardzo poważne problemy z wrastaniem włosków - nie tylko wyglądało to źle, ale powodowało zapalenia mieszków włosowych. Zwłaszcza w okolicach bikini.
Odkąd przeszłam na plastry (jakieś pół roku temu) jest duża poprawa. Do tego równolegle stosuję szorowanie ostrą rękawicą i krem przeciw wrastaniu włosków. Veet ma coś takiego, nie wiem jak inne firmy.
Niestety, nie radzę sobie jeszcze ze stosowaniem plastrów na bikini. Jest tu ktoś bardziej doświadczony, żeby podpowiedzieć, jak się do tego zabrać?
temat jakos zamarł a zostało tu poruszonych wiele ważnych, równiez dla mnie, pytań. Głownie chodzi mi o wosk. Kiedys próbowałam, ale wymiękłam i sie tylko cała zakleiłam a co z tymi plastrami na zimno np.veet?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum