Wysłany: Wto 26 Lut, 2008 17:30
DoNa napisał/a:
Schudlam dzieki diecie jogurtowej. Dziennie wcinam po 4-5 jogurtow. Obojetnie czy owocowych czy naturalnych. A poza tym jem wszystko, wlacznie ze slodyczami.
Mi właśnie wcinanie jogurtów zaszkodziło.
Tak właśnie dziwnie brzmi, że same jogurty, no limits, i tyle.
Ja myśląc "dieta jogurtowa" myślę o tej diecie. Z resztą chcę ją wypróbować po powrocie z Anglii.
A teraz NŹT. W miarę mi pomogła, ale chciałam spróbować coś jeszcze.
wedlug mnie najlepsza dieta to trojkat srodziemnomorski ;). zdrowa, lekka, ograniczajaca spozywanie czerwonych mies, dodatkowo wporowadza wino do posilkow jako aperitif i poprawiacz smaku i trawienia. super dietka.
ja stosowałam Kopenhaską w tamtym roku, i ćwiczyłam aerobik, waga leciała w super tepie, niestety wróciłam do pracy i poprzedniej wagi, teraz znów ćwiczę ale diety nie stosuje, tyle swierzych warzyw jest dostepnych, zobaczymy może się skuszę na kapuścianą, polecona od koleżanki
Ja na diecie 1000 kcal schudłam 20 kilo. Odchudzanie się ma tej diecie nie jest uciążliwe ale efekty widać dopiero po dłuższym czasie jej stosowania.
Osobiście nie wierzę w diety typu: kapuściana czy kopenhaska. Efekt jo-jo murowany.
tak weszłam sobie na diety
i MŻ u mnie ostatnio WŻ (czyt. więcej żrę)
no i jakoś ciężko się zmobilizować
ale postatnowiłam, że biorę się za SIbie
no i po pierwsze śniadanie - zmniejszam porcję
drugie śniadanie - jogurt, owoce
obiad - bez ziemniaków - same mięsko i surówki, warzywa
kolacja - najpóźniej o 18tej o też lekko i mniej niż zwykle
ja też MŻ i też niełatwo no ale wiem że warto, poza tym oprócz diety trzeba się sporo ruszać, bez tego lipa, można się odchudzić do kości, a seksapilu nie będzie :/
Dobrym sposobem na trwałe zrzucenie wagi jest racjonalna dieta - tu proponuję zapoznać się ze sposobem odżywiania zbadanym przez pana Montignaca - ja u siebie w domu zastosowałam to dla wszystkich członków. Uwierzcie są efekty !!!! Ale nie ma cudów i jak chcemy aby nasz odchudzanie szło w parze ze świetnym wyglądem - dużo dużo ruchu :):) Siłownia, basen, nawet spacery z psem a przy tym 10 minutowy trucht każdego ranka, poprawia humor na cały dzień ;)
ja zaczęłam dietę dr.Dukana. podzielona jest na 4 etapy.
I-ATAK= czyste proteiny
II-RÓWNOMIERNY RYTM= proteiny+warzywa
III- utrwalanie uzyskanej wagi
IV- ostateczna stabilizacja
dł diety zależy od tego ile chce się schudnąć.
I etap od 1-10 dni (5kg=1dzień; do 10kg=3dni; od 10 do 20= 5dni; ponad 20kg= 7-10dni )
II etap 10 dni (5p/5w; 1p/1w; 2p/5w)
III etap 10 dni na każdy utracony kg
IV etap jemy co chcemy (z umiarem) a w każdy czwartek tylko proteiny
książka w pdf na internecie, ale na Allegro znalazłam w bardzo dobrej cenie i transport gratis zamówiłam, bo wolę książki czytać w zwykłej formie :
http://www.allegro.pl/ite..._wysylka_0.html
większość diet cud, gwarantujących schudnięcie 10kg w 2 tygodnie to diety nie tylko nieskuteczne (jojo) ale i niebezpieczne, prowadzące do wyniszczenia organizmu.
ja osobiście przyłączam sie do fanek Mniej Żreć, jem wszystko, ale w odpowiednich ilościach, liczę kalorie - założyłam sobie jedzenie około 1600-1700kcal dziennie, przy czym w odpowiednich proporcjach - 400śniadanie, 200 przekąska, 300lunch, 500obiad (jadamy z mężem po powrocie z pracy i zazwyczaj jest to ostatni posiłek) to daje nam 1400kcal, czyli zostaje mi 200-300 na kawę (z mlekiem i łyżeczką cukru;) i wyskoki, typu ciasteczko, kawałek czekolady ;)
miesiąc przed przejściem na dietę zaczęłam codziennie ćwiczyć, żeby zwiększyć metabolizm w organizmie.
jem w sumie wszystko i wcale nie czuję, że jestem na diecie, czuję się świetnie i jest po prostu fantastycznie
a ja twardo uważam, że te wszystkie diety cud wynalezione w Internecie nie są zbyt skuteczne, tzn. oczywiście można dzięki nim szybko schudnąć, ale i równie szybko przytyć, także jak już się odchudzać, to tylko pod okiem specjalisty, który powie dokładnie co i kiedy mamy jeść oraz ustali nam indywidualny trening, a jeżeli dobrze się trafi, to można również z usług psychologa skorzystać, tak jest to np. w Klinice Diety Medlinea..przy takiej na pewno uda się skutecznie schudnąć
Ja spróbowałam diety proteinowej, ale odpadłam. Mogę żyć bez słodyczy, chleba, napojów gazowanych itp, ale nie jestem w stanie żyć bez owoców i warzyw. Ta dieta jest tak monotonna, że to nie jest dla mnie. Teraz po prostu jem mniej, ćwiczę i wprawdzie niezbyt szybko, ale schudłam 4 kilo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum