Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Walczące z kaloriami
Autor Wiadomość
Anulek 
Niby jEst a Nie mA
Anulek

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Wto 27 Lis, 2007 07:48   

mi przez staranka ciezko jest schudnac, zawsze sobie wmawiam ze to wlasnie w tym miesiacu sie udalo i niczego sobie nie zaluje! a najbardziej slodyczy, no i tak z miesiaca na miesiac a kilogramow przybiera. A i po chormonkach (np. CLO) chyba mi pupcia urosla :cry:

indygo.m 
JakAś takA cichA
mini & mami

Pomogła: 54 razy
Wysłany: Wto 27 Lis, 2007 19:23   

Anulek, a kilogramy moga miec znaczenie w starankach więc czasem warto troszkę zadbać o ciałko.. ;-)

aga1977p 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 30 razy
Wysłany: Sob 08 Gru, 2007 22:14   

A ja od poniedziałku idę na Body Space - słyszałyście o tym?
Ciekawa jestem co to za cudo. Idę na razie na próbę i zobaczę jak to wygląda. Koleżanka raz była i mówi, że trening niezły - tylko ona nie ma się z czego odchudzać.

Karolcia 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 121 razy
Wysłany: Pią 28 Gru, 2007 17:22   

hej kobitki cos tu cichutko otatnio
ja musze zrobic cos ze swoimi kilogramami bo przybyło mi ich sporo przez podejście do iui i depreche
może któraś ma ochote zaczać ze mną od nowego roku :dumbells:

andzia 
ZaGada nA śMieRć
zapuszczam sie ;)

Pomogła: 194 razy
Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 09:46   

ja tez mialam powrocic do diety od 1 stycznia ale doszlam do wniosku ze nie bede czekac tylkojuz dzisiaj powrocilam do zdrowego odzywiania
przez swieta przybylo mi 1,5 kg niestety :-(
na razie nie bede chodzic na zadne zajecia bo nie mam na to pieniedzy ale mam rowerek i stepper wiec na tym bede cwiczyc :-D

Karolcia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 16:31   

andzia, ja w sumie tez zaczełam czyli zmagamy się razem :thumbsup:

andzia 
ZaGada nA śMieRć
zapuszczam sie ;)

Pomogła: 194 razy
Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 17:37   

no ja wprawdzie zjadlam dzisiaj resztke salatki jarzynowej i dwa kawalki ciasta ale zaliczylam 500 krokow na stepperze, mam zamiar zrobic 1000

Karolcia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 21:02   

andzia, ja też dzisiaj zjadłam kawałek makowca i troche sałatki
ale 500kalorii na rowerku spaliłam
bedziesz jakąś konkretną diete stosować
ile ważysz bo jak 80 kg :yikes:
chce ważyc 70 kg

[ Dodano: Sob 29 Gru, 2007 21:06 ]
andzia, cieszę się że nie będe sama
zawsze to bedzie ktoś do podpory :tuli:

Lena32 
NieŹle siĘ RozGadałA

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 521 razy
Wysłany: Czw 03 Sty, 2008 23:44   

andzia napisał/a:
ale mam rowerek i stepper wiec na tym bede cwiczyc
oj to superowo :clap2: ja też bm musiała 4 kg zrzucić coby do swojej wagi wrócić :hmmm: więc lecem na aero i nie będę jeść kolacji :hmmm: tylko od kiedy?bo znajomi nas zaprosili na sobote na torta itd więc łatwo nie będzie :tongue: ale ćwiczenia ok bez nich już mi zle bo miałam w grudniu przerwe :dumbells:

magdarum1 
Ta to Ma gaDane

Pomogła: 381 razy
Wysłany: Nie 06 Sty, 2008 09:34   

Witajcie, odchudzające się!! Ja mam do zrzucenia 5 kg, ale nie wiem, jak???? W sumie przez 3 lata przytyłam jakieś 14 kilo... :crazy: : :shock: Jestem wysoka, mam 175 cm wzrostu, wcześniej ważyłam 54 kilo, więc wyglądałam jak patyk. Teraz waże 68 i troszke mnie za wiele wszędzie... Nie chce wracać do wagi z czasów studiów, ale te 5 kilo z chęcią bym zrzuciła. Już nawet zaczęłam. Staram sie nie jeść po 18. (a jeśli już musze, to tylko owoce), odstawiłam jedzenie pieczywa i od 3 dni nie jem ziemniaków... przerzuciłam sie na ryżyk. No i stanowczo ograniczyłam słodycze- do tej pory potrafiłam wsunąć sama całą czekoladę, teraz pozwalam sobie na 1 batonika (przeważnie to snickers, bo jest "najcięższy") :-)
Myślicie, że ta medtoda da jakieś efekty? Nie mam czasu na chodzenie na siłownie, ale może poinnam? Wystarczy mi ta dieta, czy coś jeszcze powinnam zrobić? Poradźcie...

zaneta 
Niby jEst a Nie mA
mamusia bobaska

Pomogła: 19 razy
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 17:57   

a ja też zaczełam sie odchudzać z 5kg jak spadne to bedzie ok też staram nie jeść po 18 stej dziwna ta reguła chyba że idę bardzo poźno to ja troszeczke na ginam nic 3 h przed snem ;-)

Lena32 
NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 22:35   

wiosna jest dobrym czasem na odchudzanie :hmmm: ale baby żadnych diet cudów tylko ćwiczenia i nie jeść na noc no i słodycze dla tych co lubią to trza odstawić bo ja jakoś nie :weirdo: chyba że przed @.Ale za to lubię pizze i pifko :pig: to też zgubne :mdleje:

Cegiełka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:13   

Witam Was serdecznie.

Cieszę się, ze na forum jest wątek tak bliski memu sercu. Początek roku sprzyja postanowieniom i ja również temu uległam Jestem uzależniona od cukru i właśnie zaczęłam z tym walczyć. Poza tym całymi dniami pracuje i jest mi trudno jeść regularnie i zdrowo. W efekcie mam trochę nadprogramowych kilogramów. W domu mam stepper, ale nie wiem ile powinnam ćwiczyć żeby były widoczne jakieś efekty. Na razie kombinuję z posiłkami do pracy. Staram się zabierać codziennie jakąś sałatkę zamiast kanapek. Mam zamiar zrezygnować z chleba, ziemniaków i innych tego typu rzeczy. Powiedzcie jak sobie radzicie z jedzeniem poza domem i ile czasu mam ćwiczyć na tym stepperze? :hmmm: :hmmm: :hmmm:
Pozdrawiam :-)

Lauretta 
Niby jEst a Nie mA
mamunia cesarzyka

Pomogła: 38 razy
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 11:50   

mnie po ciązy to sporo zostało :blush:
choć teraz już nie mam na co narzekać bo zgubiłam w zasadzie cały nadmiar poprzez pracę :thumbsup: także intensywna praca/ wysiłek działa cuda :-P
Zostało mi jeszcze ze 2 - 3 kilo może ale nie przeszkadza mi to tak bardzo :roll:

Lena32 napisał/a:
wiosna jest dobrym czasem na odchudzanie

yhmmm, bardzo dobry okres :-D wizja tych niechcianych kilogramów ubranych w kostium kąpielowy :crazy:

Słodycze owszem :icecream: , - zguba jakich mało... Ja za pifem i pizzą jakoś niespecjalnie - więc o tyle dobrze że te pokusy mnie omijają..

Cegiełko, ile tylko masz sił, wytrzymałości i czasu to ćwicz :strongbench:
Wysiłek fizyczny przede wszystkim + dieta i zdrowe odżywianie to jest klucz do sukcesu..
Bardzo dobrze że wykluczasz pieczywo - bardzo tuczy..
A z tymi ziemniakami to gdzieś kiedyś słyszałam że same wcale nie są aż tak tuczące - to dodatki do ziemniaków typu sosy i mięsa (ale nie gotowane mięsa ) tak gubią :chef:

Lena32 
NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 11:58   

ja chodze na aero i powiem wam coś nigdy w domu człowiek się nie zmobilizuje do takich ćwiczeń i wogóle jak poszłam to dopiero zobaczyłam jakie są ćwiczenia i ile serii trzeba robić żeby był efekt.Po ćwiczeniach czuje się super-mięśnie są jak po masażu :-D tylko że mnie gubi moja nie systematyczność :mdleje: grudzień se odpuściłam i teraz jak wróce to znowu będą zakwasy :dumbells: a co do pieczywa to polecam Wase ja jem bo lubie ale jak mam ochote to se chleba zjem :tongue:

Odpowiedz do tematu