Ja też się podłączam od dwóch dni stosuję się do książki "Metoda dr. Dukana. Nie potrafię schudnąć" nie jest zła i co najważniejsze nie głoduję przez 3 dni u mnie trwa I etap i muszę jeść tylko czyste proteiny i pić min 1,5l wody. jeszcze jutro i od pon zaczyna m II etap czyli rytm naprzemienny:czyste proteiny a później proteiny + warzywa. zamówiłam ostatnio na allegro tą książkę za 31zł z dostawą. na razie mam w pdf. ale wolę namacalną wersję jak na razie od 1,5 tyg zmniejszenia porcji + ta dieta zleciałam 3kg jeszcze jakieś 5-6kg
Moniqa, moja siostra też jest na tej diecie...i teraz jest na etapie utrwalania....schudła 20 kilo...bardzo chwali sobie ta dietę.. wygląda rewelacyjnie...
trzymam za ciebie równiez kciuki
inesko za ciebie równiez...
a ja marze o jeszcze 5-6 kilo mniej i bede już zadowolona
ja zaczęłam dietę dr.Dukana. podzielona jest na 4 etapy.
I-ATAK= czyste proteiny
II-RÓWNOMIERNY RYTM= proteiny+warzywa
III- utrwalanie uzyskanej wagi
IV- ostateczna stabilizacja
dł diety zależy od tego ile chce się schudnąć.
I etap od 1-10 dni (5kg=1dzień; do 10kg=3dni; od 10 do 20= 5dni; ponad 20kg= 7-10dni )
II etap 10 dni (5p/5w; 1p/1w; 2p/5w)
III etap 10 dni na każdy utracony kg
IV etap jemy co chcemy (z umiarem) a w każdy czwartek tylko proteiny
[ Dodano: Nie 11 Kwi, 2010 13:59 ]
znalazłam forum z dietami. jest fajna zakładka "dziennik spalania" , gdzie obliczamy ile kacl spalamy np wchodząc po schodach...
[ Dodano: Pon 12 Kwi, 2010 21:18 ]
zaczęłam też II etap 5/5. dzisiaj był ciężki dzień z dietą-ale utrzymałam. o piwie nie myślę,więc jest ok. gorzej ze słodkim, cały dzień za mną chodziło
[ Dodano: Sro 14 Kwi, 2010 10:24 ]
mam książkę
[ Dodano: Pią 16 Kwi, 2010 13:13 ]
w biodrach mniej -2cm
pas -4cm
ja to już dawno po prawdę mówiąc ja 3 fazy nie robiłam, bo wiedziałam,że jak schudnę to nie wrócę znowu do wagi przed dietą. ale to zależy od organizmu.
4 dni I faza-ona jest zmienna,zależy ile chce się zrzucić.
10 dni druga faza, która jest we wszystkich przypadkach niezmienna! ja wybrałam tą drastyczniejszą 5 dni protein i 5 dni proteiny z warzywami. ale można 1 na 1, 2 na 5. najwięcej można zrzucić na 5/5 lub 1/1. 2/5 jest polecana do starszych os. .
i na diecie schudłam 6kg a po diecie,w czasie normalnego jedzenia,bo organizm jak ja to mówię z rozpędu zżerał tłuszcz jeszcze 1kg. i tak doszłam do 7kg
Moniqa,
Ja robie 5 dni protein a potem
wybiore te opcje jeden dzien protein i jeden dzien warzyw i protein, bo 5 na 5 to dla mnie masakra, ja uwielbiam warzywa.
mnie tez pobolewa glowa i zdekoncentrowana jestm, ale ogolnie czuje sie super, najwazniejsze nie czuje glodu!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum