Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Wspomagacze odchudzania
Autor Wiadomość
Stecunia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 10:53   

Agunia.Sejka napisał/a:
motywacja jest w tym wszystkim najważniejsza...bez tego nie ma nic

W pełni się z Tobą zgadzam, tym bardziej ,ze przy naszym dzisiejszym trybie życia ciężko czasem zadbać o swoje obowiązki, a co dopiero myśleć co kiedy i przede wszystkim ile zjeść. Jednak ostatnimi czasy doszłam do wniosku, że do odchudzania powinno się podchodzić bardzo racjonalnie, nie głodować, nie faszerować się jakimiś dziwnymi daniami bez smaku itd. Myślę, że dobrze jest mieć jakąś dietę, ja wybrałam dietę 36s, ale moja przyjaciółka bardzo sobie Dukana chwali. Ważne, żeby dopasować ją do siebie i należycie zadbać o porządną ilość ruchu. Tak się chciałam jeszcze was zapytać, czy wy jesteście za gotowymi dietami czy raczej same ustalacie co kiedy, gdzie i jak ?

moni_d 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 12:34   

chyba nie dałabym rady z gotową dietą. Jak mam na coś ochotę to nie da rady, żebym nie zjadła :) Po prostu ograniczyłam porcje i tyle :P

Stecunia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pią 27 Maj, 2011 09:24   

Wiesz, ja również uwielbiam czasem podejść i dlatego wzięłam tę dietkę :] Tam to jest dozwolone i nawet wchodzi w skład dietki :]

moni_d 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 30 Maj, 2011 09:25   

Eh podjadanie nie jest złe pod warunkiem, że podjada się zdrowo :/ Problem w tym, że chipsom trudno się oprzeć :/

Stecunia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 30 Maj, 2011 12:05   

Mam podobne skłonności jeśli chodzi o słodkości :P ale przerzuciłam się ostatnio na wafelki na bazie musli i jest ok:P Chipsów na szczęście nie lubię :]

moni_d 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 31 Maj, 2011 09:15   

ja jestem czekoladoholiczką :)

Al0e 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 04 Lip, 2011 09:55   

Czy te wszystkie suplementy diety są w ogóle potrzebne ? Pomagają czy tylko zabierają nam kasę z portfeli?? Osobiście nie stosowałam i ostatnio zamierzałam zakupić :D Ale jakoś się wstrzymałam :) Chciałbym poznać wasze opinie :D
Pozdrawiam

kasia28 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 05 Lip, 2011 10:49   

Używałam ThermLine II przez jakiś miesiąc i zauważyłam jeden efekt. Te tabletki mają w sobie kofeinę, dzięki której nie musiałam pić kawy. W ten sposób cellulit się zmniejszył i nie puchły mi tak nogi, jak dawniej, więc w pewnym sensie pomogły:) Moja mama kiedyś używała błonnika z ananasem i troszkę zmniejszał apetyt. Ale ogółem wiadomo, że takie specyfiki są dobre tylko w połączeniu z dietą/ruchem, a same nic nie zdziałają.

moni_d 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 05 Lip, 2011 11:55   

kasia28 napisał/a:
Ale ogółem wiadomo, że takie specyfiki są dobre tylko w połączeniu z dietą/ruchem, a same nic nie zdziałają.

Święta prawda. Niestety nie ma cudownych tabletek. Szkoda :P

kawka 
Niby jEst a Nie mA
kawka

Wysłany: Pią 22 Lip, 2011 12:56   

Stecunia powiedz coś więcej o diecie 36s ?

Stecunia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 13:26   

Generalnie bardzo fajna dieta z ebook'iem dotyczącym psychologii odżywiania czyli jak się zmotywować, jak nie przerywać i takie tam :P W 36s chodzi o to aby zmienić nawyki żywieniowe jeść zdrowo i przede wszystkim dostarczać organizmowi wszystkiego czego potrzebuje od witamin przez białka do błonnika. Nie wiem kawka co jeszcze chciałabyś wiedzieć ?

kawka 
Niby jEst a Nie mA
kawka

Wysłany: Wto 26 Lip, 2011 11:01   

Gdzieś czytałam, że w 36s można od czasu do czasu pozwolić sobie na coś słodkiego, czy to prawda ? Są w tej diecie jakieś przepisy czy to zespół zasad odżywiania ?

alma838 
Niby jEst a Nie mA
alma

Wysłany: Wto 26 Lip, 2011 13:27   

Witam, jestem nowa na forum, ale mam takie osobiste zdanie w sprawie diet i odchudzania. Dieta , żeby zadziałał musi być prosta i nieskomplikowana - jeśli widzę, że musze każdy posiłek przygotować z dwóch listków sałaty i plasrterka czegoś tam i kropelki tego, to wiem, że jestem w stanie zajmowac się taką dietą dwa dni :icecream: :icecream: Jeśłi chodzi o stronę psychologiczną to potrzebny jest wewnętrzny imperatyw, jeśli dietę zaczyna się, bo inni to robią, albo inni nas krytykują, to pierwsze imieniny cioci sprawią, że dieta zostanie przerwana.

Najlepsze diety

gabbi500 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 27 Lip, 2011 10:37   

motywacja + CLA & GREEN TEA + L-CARNITYNA + T R E N I N G!!!!!!! ;)

moni_d 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 27 Lip, 2011 10:43   

a ja bym powiedziała: MOTYWACJA+ mniejsze porcje+ więcej warzyw i owoców+ trening :)

Odpowiedz do tematu