ja kiedyś też miałam zamiar brać preparaty typowo na odchudzanie, ale w końcu zrezygnowałam. boję się, że one zatruwają organizm. jak na razie schudłam 4 kg od 1 grudnia - stosuję dietę polegającą na niełączeniu. no i jedyny preparat, którym się wspomagam to błonnik pokarmowy xenea, bo błonnika do tej pory niewiele miałam w diecie i niestety pojawił się u mnie problem zaparć. już widzę, że po tym suplemencie poprawiła mi się przemiana materii i spadł brzuszek, chociaż ten błonnik generalnie nie jest typowo na odchudzanie, a jedynie pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała mam nadzieję, że do wiosny zrzucę zbędne 10 kg życzę powodzenia i wytrwałości wszystkim odchudzaczkom!
Meridia...hm moja koleżanka. Właśnie próbuję odstawić. Mam nadzieję, że tym razem skutecznie. Zaczęłam po ustąpieniu laktacji w sumie za namową męża (lekarz). Nie chodziło o wagę ale o moją psychikę. Ten lek jest przy okazji antydepresantem. Miewam jazdy jak jej nie biorę ale teraz stanowczo dość. Już się pozbierałam nieco po stracie drugiej córeczki i tym przez co moja mała musiała przejść. Ogólnie polecam. Nie ma się czego obawiać.
polskim ,tanszym odpowiednikiem Meridii jest Zelix,
ja mam do zrzucenia około 7 kilo i zaden lekarz mi tego nie przepisze ,bo to lek kontrowersyjny,rózne są na jego temat opinie,
_________________ [img]http://www.suwaczek.pl/cache/be79c88b13.png[/img]
NINA ur.16.02.2006-zm.7.10.2006-BARDZO TĘSKNIE I KOCHAM CIĘ KRUSZYNKO
amelka1, lekarze sami biorą Meridię. Wiem coś o tym. Pic jest taki, że po jakimś czasie przestaje po prostu działać na organizm. Amerykanie sie tymi rzeczami faszerują w znacznie wiekszych ilościach. U nich standardem od którego zaczynają to 20 a nie 10 jak u nas w przyp Meridii. O Zelixie nie słyszałam. Spytam męża.
amelka1, lekarze sami biorą Meridię. Wiem coś o tym. Pic jest taki, że po jakimś czasie przestaje po prostu działać na organizm. Amerykanie sie tymi rzeczami faszerują w znacznie wiekszych ilościach
ano widzisz,a poza tym w necie jest mnóstwo zakładanych tematów na temat ,Meridii,czy Zelixa, i niestety opisy są różne,przeczytałam nawet że działa jak amfetamina ,no cóz jeśli skutki uboczne to jadłowstręt,bezsennośc,szybsza akcja serca,ogólny dół,suchośc w ustach to tak mogą działać w sumie wszystkie leki,ja tak mialam po antydepresantach
ja bym poszla do lekarza ,ale jakoś mi się z domu nie chce wyjść ahhaaha
w sumie moje BMI jest w normie 22 czyli ok,ale zawsze miałam 52,56 kg i przeszkadza mi te 7,10 kilo w sumie nic po mnie nie widać ,caly czas wyglądam szczupło ale jkaoś nie mogę się na siebie patrzeć,tu bardziej chodzi o obtluszczenie brzucha ,ud,w sumie to wszystko ,kupiłam trenazera epileptycznego ale stoi od 2 miesiecy nie używany ,jakoś nie mogę się zmobilizować,za kazdym razem kiedy mam ćwiczyć to odpuszczam,leniwa jestem
_________________ [img]http://www.suwaczek.pl/cache/be79c88b13.png[/img]
NINA ur.16.02.2006-zm.7.10.2006-BARDZO TĘSKNIE I KOCHAM CIĘ KRUSZYNKO
Mojemu mężowi Meridia znacznie poprawia humor. Nie potrzebuje np kawy. Ja tak nie mam. Na początku może powodować bóle głowy i problemy ze snem. Mija wszystko w ciągu 2 tyg. Ogólnie ma zły wpływ na sex. Facetowi na początu kiepsko tryka i ogólnie nie ma się za bardzo ochoty. No i poranny zwis Ale to też mija. Nie masz jakiegoś znajomego lekarza co by ci wypisał?
a u mnie koniec z odchudzaniem, od kilku dni nie biore tablet i wcale mi ich nie brakuje. fakt ze przez ostatni miesiac jak by na mnie nie dzialaly, chyba wlasnie organizm sie do nich przyzwyczail...
a oto czemu koniec
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum