Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
aerobik, step, joga, piltes
Autor Wiadomość
miedziana 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 30 Paź, 2008 19:05   

Dziewczyny, a ma któraś z was własny steper i korzysta z niego w domu? Bo to podobno fajna sprawa, ale ja jakoś wątpię we własną mobilizację w domowym zaciszu ;)
Your fists... Your fists

Ania1981 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 65 razy
Wysłany: Wto 11 Lis, 2008 10:42   

dziewczyny u nas jest latino dance ale brak miejsca a chciałabym sie zapisac i nic z tego :zly:
czy moglybyscie polecic jakis aeronik czy ćwiczenia w domu na dvd .Bardzo chciałabym wyrzexbic ładnie ciało i pozbyc sie oponki brzuszka.
Cwiczy któraś w domu???

miedziana 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto 11 Lis, 2008 16:14   

Aniu, ja się nie mogę zmobilizować sama w domu (wymówka "nie mam czasu"), ale koleżanka kupiła na ebay DVD instruktażowe do pilatesu i zawzięcie ćwiczy, gdzieś jej zginęła "oponka" i do tego porusza się z gracją aż miło popatrzeć. Ćwiczenia wyglądają niepozornie a jednak działają, mogę ją podpytać, jaki to dokładnie tytuł.

Tutaj masz link do filmiku z przykładowymi ćwiczeniami: Pilates

[ Dodano: Pią 14 Lis, 2008 01:08 ]
Ps. Byłam dziś w Empiku i widziałam, że do listopadowego numeru magazynu "VITA" jest dodawana płytka VCD z jakimiś zachęcającymi ćwiczeniami ;)
Your fists... Your fists

kejtik 
JakAś takA cichA

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 10:25   

Hej ja mam steper w domu i nie zdaje sprawdzianu, zawsze jest jakaś wymowka, tak mysle ze najlepiej cwiczyc z kims... mam steper taki skretny czyli powienin tez wplywac na boczki brzuszka, mi jednak cwiczenia w domu nie wychodza, bo zawsze a to trzeba pranie, a to to a to tamto, albo sie niechce, jakos nie potrafie sama sie zmobilizowac, juz jakos szybciej brzuszki mi idą niz stepowanie;p , no a ze poki co zamieszkalam z siostra to od marca chcemy zakupic sobie rolki, a tak mysle jeszcze o nordic walkingu czy jak to sie pisze, takie kijki sparwic i maszerwowac brzegiem morza....tylko nie wiem czy to dobre?

Ania1981 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 65 razy
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 21:30   

miedziana napisał/a:
Ps. Byłam dziś w Empiku i widziałam, że do listopadowego numeru magazynu "VITA" jest dodawana płytka VCD z jakimiś zachęcającymi ćwiczeniami ;)

musze poszukać
Prosze o pukcika dla miedziany

AniaTW 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 02 Gru, 2008 23:10   

ja chodzę na jogę. Jest świetnie. Przede wszystkim ten rozluźniający spokój. Polecam wszystkim zestresowanym.

:clap: :clap: :clap:

Kasica79 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Wto 23 Cze, 2009 10:11   

Wyciągam temat, ja sie niedawno zapisałam na aerobik z elementami tańca Country, Super sprawa, 3x w tyg po godzinie koszt:40 zł. Mozna sie i wypocić i świetnie wybawić, zrobiłam sie mniej nerwowa i mam więcej energii na codzień :thumbsup:

cropp 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 26 Paź, 2009 14:13   

Taniec country? To chyba dużo podskoków jest? :D

Madlen84 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 27 razy
Wysłany: Sro 28 Paź, 2009 10:33   

ja próbuje schudnąć już od marca dieta ćwiczenia mam juz 8 kg za sobą ale jeszcze 6 przede mną teraz zainwestowałam w rowerek bo mi waga stanęła w miejscu. Raz byłam na areobiku i pogadałam z trenerką powiedziała mi, że najefektowniejsze odchudzanie jest wtedy jak ćwiczymy minimum 3x w tygodniu a spalanie tłuszczu następuje po 30 min musimy podnieść temperature ciała a co za tym idzie tętno.

A efekt jojo nie będzie go jeśli będziemy mieć dobrze wyćwiczone mięśnie brzucha to dlatego faceci mniej tyją i szybciej zrzucają mają bardziej wykrztałcone mięśnie.

na mięśnie brzucha polecam TAMilee "Ja chcę mieć taki BRZUCH"

Trzeba czwiczyć godzine wiem po sobie,

[ Dodano: Sro 28 Paź, 2009 10:43 ]
A cha ja używam Sauna Suit to jest taki dres z folii i jak się w nim ćwiczy to się bardzo poci i spala więcej tkanki tłuszczowej. Jak zaczęłam go używać to widzę, że szybciej spada waga.
http://www.allegro.pl/19637_dresy_kompletne.html

OLIWIA I ALBERCIK
16.III.07 26.IX.08

calineczka2 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 02 Lis, 2009 15:04   

cześć :wave:
a ja ogólnie biegam ale oprócz tego myśle teraz jeszcze o zapisaniu się na jakiś inny sport i nie wiem czy lepiej fitness, czy bardziej coś z rozciąganiem np. pilates...na pewno chciałabym zrzucić parę kg, co radzicie? ;-)

zosia1981 
Niby jEst a Nie mA
zosia1981

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Sro 04 Lis, 2009 20:36   

Polecam PILATES !!!

Uploaded with ImageShack.us

calineczka2 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 10:12   

ja kiedyś chodzilam na taniec nowoczesny, ale ze względu na kręgosłup musiałam zrezygnować. Teraz chcę się zapisać na jakiś fitness, czytałam też coś o Jukari Fit to Fly, słyszałyście coś o tym?a może bylyście na tym? wygląda super,fajnie chyba byłoby tak polatać sobie na tych linkach :D

1babeczka 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 11:23   

ten fitness jukari jest super oglądałam filmiki na you tube i bardzo mnie to zainteresowało,
u mnie niestety jeszcze nie ma ale jak tylko będzie to się od razu zapisuję,
z tego co wiem to te zajęcia są na razie w klubach pure w Krakowie i Warszawie, ale myślę że będą organizowane kolejne zajęcia w innych klubach ;-)

papillon 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Nie 31 Paź, 2010 16:30   

teraz wariantów jogi, aerobiku czy pilatesu jest tak dużo, że każdy znajdzie coś dla siebie,w warszawskim Fitness Parku na Mokotowie jest między innymi BIKING, HIDROFIT, GYM BALL, MENTAL BALL POWER BAR, CIRCUIT, TBC (Total Body Conditioning), JOGA IYENGARA, JOGA ASTANGA, czy POWER JOGA także jest w czym wybierać, takie urozmaicenie na pewno pozwoli uniknąć monotonii podczas treningu

Odpowiedz do tematu