Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 01:11 ćwiczenia dla tych leniwszych
Znacie jakieś ćwiczenia dla tych leniwszych? Znam takie na pośladki, ale nie na brzuszek :(
Jeśli któraś chce to podam: poprostu spinamy jak najmocniej mięśnie pośladków i wstrzymujemy chwilkę, puszczamy i powtarzamy parę razy, po jakimś czasie staramy się zwiększyć chwilę wstrzymania i coraz mocniej zaciskać pośladki. Można w sumie ćwiczyć wszędzie, leżąc, gotując, jadąc w windzie:) A działa, sprawdziłam na sobie, już po paru tygodniach tyłeczek jest bardziej twardy
Jeśli któraś chce to podam: poprostu spinamy jak najmocniej mięśnie pośladków i wstrzymujemy chwilkę, puszczamy i powtarzamy parę razy, po jakimś czasie staramy się zwiększyć chwilę wstrzymania i coraz mocniej zaciskać pośladki. Można w sumie ćwiczyć wszędzie, leżąc, gotując, jadąc w windzie:) A działa, sprawdziłam na sobie, już po paru tygodniach tyłeczek jest bardziej twardy
no i zwieracze staja sie mocniejsze )))) a co do ksztaltowania samych posladkow to raczej dlugo by trzeba tak cwiczyc zeby cos wyrzezbic
Marcia napisał/a:
ja słyszałam że na pośladki również dobre jest spacerowanie na palcach ale nie chodzi o chodzenie w szpilkach tylko poprostu po domu na "paluszkach".
dobre na miesnie łydek i ud
jo_asiak napisał/a:
a ma ktoś jakieś proste cwiczenia na piersi?
ja czesto w ciagu dnia ruszam piersiami tak jak to faceci robia ,na ławeczce lezac na plecach z malymi ciezarkami 0,5 kg mozna pocwiczyc rozciagajac klatke piersiowa ,
moim zdaniem na ładną pupę najlepsze są buty easytone, bo bez ćwiczeń i specjalnego wysiłku można wymodelować ładne pośladki i zgrabne nogi, wystarczy tylko w nich regularnie chodzić
ja już pod dwóch miesiącach chodzenia w nich na wieczorne spacery z psem wyszczupliłam i ujędrniłam pupę
Nie no nie wierzę, by moje łydki stały się piękne i jędrne dzięki butom. Ja kiedyś dorwałam taki podręcznik dla kulturystów i tam były ćwiczenia na łydki. Chodziło o to by położyć sobie grubszą książkę i wspinać się na nią, na palcach.
to byłby raj, gdyby człowiek bez ćwiczeń i diet mógł chudnąć, niestety ci leniwi [do których również się zaliczam] nie mają łatwego życia i też muszą tyłek ruszyć i trochę poćwiczyć ;) niestety nie znam żadnych ćwiczeń 'dla tych leniwszych', wszystkie są dość wymagające
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum