Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 15:20 jak polepszyc parametry nasienia?
witajcie
zrobilismy badanie nasienia,,,i wyszły nieciekawie
. tzn ilosc ok bo 60mln
ruch,,,sredniawo--A25%B25%
z tym chyba nie jestt tragicznie
za to morfologia do bani;-(((
25% prawidłowa budowa.;-(((
-jak polepszyc morfologie?
- czy wogole mozna poprawic jakos nasienia?
słyszałyscie cos o macy?
czy moge to mezowi podawac?
malinowa6, mojemu mezowi gin zapisal androvit ponoc jest dobry o macy slyszalam ze tez jest ok ale Dudu ma lepszy specyfik który cuda zdziałal niech się wypowie ona 8-)
_________________ SUWACZEK OD KINIACZKAOD MAMUSI DUDU:)OD MADZIALENKI:)OD ANIOLKIżyj-krzyknęła nadzieja Bez Ciebie nie potrafie-odpowiedziało cicho życie
malinowa6, na poprawę nasienia
maca w zielonym opakowaniu
L-karnityna
salfazin
kwas foliowy tej samej firmy co salfazin(lepiej sie wchłania)
żeń-szeń(przy nadciśnieniu niewolno a o tej porze roku brak 3-4 godz przed spaniem)
niewolno brac goracych kąpieli
malinowa6 napisał/a:
za to morfologia do bani;-(((
25% prawidłowa budowa.;-(((
a morfologia nie jest całkim do bani
w normach jest
> 30% o prawidłowej budowie
więc dużo niebrakuje
pozatym dodam że pora roku teraz może obniżac parametry nasienia
nie wiem czy ktos mi tutaj odpowie,,ale zapytam
co sadzicie o tych wynikach
martwie sie plemnikami zdechłymi
w poprzednim badaniu było zywych 78% teraz tylko 65%
czemu tyle padło???
i sakd te leukocyty...jak myslicie ,0.3 to duzo??
ilosc plemników-66mln
morfologia-58% patologicznych,,norma do 70%
ruch A,30%
ruch B,25%
ruch C,10%
aglomeracja do 5…min0—max-10%
leukocyty-0,3mln/ml,,norma min0..max--1,0
komórki spermatogenezy 0,4mln norma min 0..max-1,0
ple,mniki zywe 65%
HOST 82>60
Wyniki w porównaniu z naszymi sa na prawdę fantastyczne.
Z leukocytami ie wiem co jest ale lekarz na pewno się wypowie. Może jakieś zapalenie weszło, może mąz był chory nieco...nie wiem
Nie pomogę w kwestii dokładnych wyników badań, bo z tym zawsze idziemy z mężem do specjalisty, ale jak mieliśmy podobny problem (choć niewielki ze strony mojego męża i tylko przez jakiś czas) to pamiętam, że lekarz z invikty polecił mojemu mężowi zmianę trybu życia: regularne sypianie, regularne posiłki, zdrowe odżywianie, uprawianie sportów i w miarę regularne współżycie. Mąż diametralnie zmienił tryb życia i parametry się poprawiły. Wiem, że mąż mojej koleżanki miał większy problem i zapisano mu Proviron 25, ale czy poprawa była to już nie wnikałam.
witam serdecznei.dopiero sie zaznajamiam z tym forum ale ciekawe tutaj rzeczy juz zauwazylam wiec sie lekko podczepie pod ten watek.Mowicie ze 20% to do bani moj emek ma 94% uszkodzonych plemnikow i tylko 6% dobra z tego ruchliwosc ich jest kiepska I JESTEM lekko zalamana.zakupilam juz mezowi zenszen koreanski ,selen z witamnia A,E &C orza witaminy wellman conception.oprocz tego dostal od mojego gina trental i Clo.sama juz nie wiem chyab stracilam nadzieje ze sie nam uda.co do ilosci to mial 50 milionow .nie wiem co robic ...w polsce bedziemy na wszystkich swietych i zamierzamy isc i powtorzyc badanie po 2 miesiacach mam nadzieje ze choc minimalnie sie polepszy .maz juz nei chce nic wiecej brac bo mowi ze cala apteke nosi do pracy a ja nie bede wydawac kasy wiecej bo niedlugo to bedziemy tylko na leki i lekarzy chyab pracowac...ahhh chyab mam depresje ...sorki ze tak malo optymistycznie zaczelam swoj udzial ale musialam z kims o tym pogadac bo meza nei chce bardziej zalamywac...
Anulka802, witaj
podstawowe pytanie
czy mąż był u urologa?
czy robił badania hormonów??
żeń szeń niewolno podawać przy nadciśnieniu i przy upałach
badanie najlepiej powtórzyć po 3 miesiącach kuracji
kaska niestety u nas nie ma tutaj urologa ,jak zapytalam to powiedzieli z tym zajmnie sie gp.hormonow nie robilismy jeszcze ale sa w planach.jak bedziemy w Polsce na poczatku listopada to zrobimy wszystkie hormony i ponowne badanie (po2 miesiacach),moj maz nie ma nadcisnienia i w IRL ciagle pada wiec upaly nei grozne wiec moze brac zen szen ;)martwie sie czy wogole sa jakies szanse na naturalne poczecie.
kaska niestety u nas nie ma tutaj urologa ,jak zapytalam to powiedzieli z tym zajmnie sie gp.hormonow nie robilismy jeszcze ale sa w planach.jak bedziemy w Polsce na poczatku listopada to zrobimy wszystkie hormony i ponowne badanie (po2 miesiacach),
to jak macie zaplanowany pobyt w Pl
to zamówcie sobie wizytkę u urologa najlepiej by już z wynikami iść
mąż musi się przebadać bo przyczyny złych parametrów mogą być różne
np. zapalenie prostaty czy też żylaki powrózka nasiennego itp
wtedy potrzebne będą konkretniejsze leki
poczytaj tu
http://www.babskieforum.pl/choroby-i-leki-vf71.htm
wiem rozumiem że Wam cięzko
sama 3 lata starałam się o drugiego synka
ja miałam niedrożne oba jajowody a mąż słabe parametry nasienia
okazało się że to zapalenie prostaty
w cyklu którym się udało naturalnie
mąż miał plemników martwych - 70%
a ja nadal niedrożne jajowody
musisz wierzyć wiara czyni cuda
a tu na forum sporo jest takich cudów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum