Wysłany: Sob 22 Lis, 2008 23:04 badania profilaktyczne piersi
Witajcie kochane.Czy Wasz ginekolog przeprowadza profilaktyczne badania pirsi, czy wogóle sam to zaproponował? bo mi jeszcze nikt tego nie powiedział i zastanawiam się czy lekarze dbają o pacjentki nie tylko dla biznesu ale też po to aby je chronić.
mój pierwszy gin w ramach każdej wizyty (a były niemal co miesiąc) robił usg piersi - pewnie dlatego, że miałam 18-24 lata i biust E przy szczuplej reszcie , druga gin mnie raz obmacała i to wszystko, trzeci nawet o piersi nie spytał - biust E mi został, tylko reszta się zmieniła Wszyscy lekarze, do których chodziłam to lekarze prywatni o świetnej renomie.
mój pierwszy gin w ramach każdej wizyty (a były niemal co miesiąc) robił usg piersi
dobry lekarz,ale tak często USG to bym się bała ze za często.
nie podważam rzdnego lekarza, ja też chodzę prywatnie do mojej gin. i jest bardzo dobrym specjalistą,ale nigdy sama od siebie nie zaproponowała mi USG.
dzięki za odp. pozdrawiam
Czy Wasz ginekolog przeprowadza profilaktyczne badania pirsi, czy wogóle sam to zaproponował?
mój aktualny ginkolog pytał się mnie na pierwszej wizycie kiedy było USG piersi. Do chwili obecnej nei inteesował się juz piersiami, tylko małą, bo w ciązy byłam ;)))
A ja miałam niedawno usg. Moja ginka mi coś tam w jednej piersi wymacała. Stwierdziła, że to zapewne po karmieniu. Nazywa sie dość spożywczo bo zrazik. Ale oczywiście zaraz poszłyśmy na usg i miała rację. Akurat w gabinecie usg był również pan doktor pracujacy w klinice chorób sutka i mnie przy okazji zobaczył. Przez moment się nawet przestraszyłam ale to podobno normalne. Teraz po miesiączce czyli ok 3 m-ce od tamtego badania mam zrobić kolejne usg. W związku z tym polecam iść na własną rękę bo pewnie po karmieniu piersia warto wszystko dokładnie sprawdzić.
Mi lekarka proponowała badanie piersi w trakcie ciąży jak ją spytałam czy takiego badania nie trzeba robić często, ale mówiła żeby się tym nie przejmować za bardzo, raz na rok robić no to robię ;)
A ja miałam tylko raz gina, który sprawdzał piersi na każdej wizycie, a co jakiś czas robil USG. Po nim, następne dwie osoby już nawet nie pytały...niestety
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 259 razy Wiek: 29 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 718 Skąd: Góry Świętokrzyskie
Wysłany: Pon 27 Lip, 2009 22:37
mnie tylko jedna ginka na początku ciąży badała piersi, poza tym nikt, nawet jak prywatnie chodziłam no, a teraz to nie ma co badać laktatorem chyba sobie cały biust wyssałam
Kasica79, jeżeli chcesz takie badanie to porostu o tym powiedz. Takie podstawowe badanie powinien przeprowadzić każdy gin. a jak będziesz chciała to może cię skierować do poradni na USG.
Ja w tej chwili przenoszę się od prywatnego gin do państwowego. Ten prywatny badał mi piersi "na życzenie" a ten do którego się przenoszę (moja mama do niego chodzi) robi badanie standardowo raz do roku , chyba że ktoś życzy sobie częściej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum