Wysłany: Wto 09 Cze, 2009 18:53 Ciąża dzień przed okresem?
hej dziewczynki
może to trochę głupie, ALE - czy dzień przed okresem a w zasadzie prawie już w jego dniu, mogłam zajść w ciąże? okres pojawił się tego dnia normalnie,trwał ile trzeba i się skończył kiedy trzeba. Dodam, że mam cykle krótsze niż 28 dni.. mniej więcej 26,27 czasami nawet 25 dni.
Jak duże jest ryzyko, że zaszłam w ciąże? Kiedy mogą się pojawić pierwsze objawy i kiedy jest sens robić test? Pytam, bo nie wytrzymam miesiąca, czekając na następny okres...
Mój facet miał prezerw., ale nie mam stuprocentowej pewności co do jej jakości :||
witam myślę że to mało prawdopodobne no i jeszcze prezerwatywa była moim zdaniem raczej nie ;ale nie w 100% zawsze może być jakieś ryzyko zrób test za tydzień powinien wyjść negatywny .Pozdrawiam
[ Dodano: Wto 09 Cze, 2009 23:28 ]
A wcześniej możesz iść na betę
Prezerwatywa jesli nie pekła nie zesuneła sie to napewno spełniła swoje działanie.
Ale moja koleżanka zaszła w ciąze 1 dzien przed okresem i jjuż zaczął sie jej 4 miesiac.
Prawdziwą miesiączką nazywamy krwawienie, poprzedzone co najmniej trzydniową zwyżką temperatury . Jeżeli przed krwawieniem nie było co najmniej trzydniowej zwyżki temperatury, wówczas mamy do czynienia z krwawieniem śródcyklicznym. Może ono być okresem płodności, gdyż w czasie jego trwania może dojść do jajeczkowania. Dlatego czas krwawienia śródcyklicznego uznaje się za okres płodności, a szczyt objawu śluzu oznacza się w ostatnim dniu takiego krwawienia lub w ostatnim dniu występowania śluzu dobrej jakości, jeżeli obserwuje się go zaraz po krwawieniu. Tylko pomiar temperatury pozwala na odróżnienie miesiączki od krwawienia śródcyklicznego. Inaczej nie jest to możliwe, zwłaszcza że krwawienie śródcykliczne może mieć miejsce w czasie spodziewanej miesiączki
nie ukrywam, że trochę mnie przestraszyłyście... jak często zdarza się krwawienie śródcykliczne?
Jakie są pierwsze, ale takie megapierwsze ( ) objawy ciązy? ajaj...
nie ukrywam, że trochę mnie przestraszyłyście... jak często zdarza się krwawienie śródcykliczne?
annos, te całkiem pierwszobjawy umnie pojawiły już po paru dniach tzn w ciągu tygodnia. A reszta tzn senność i mdłości ok 7 tygodnia ciąży
A no i oczywiście cały czas podwyższona temperatura ok37
OK, weź pod uwagę, ze naprawdę mała garstka kobiet stosuje NPR i mierzy temperatyrę, tudzież obserwuje śluz. I WSZYSTKIE te kobiety nazywają KAŻDE krawienie miesiączką i pozostańmy przy tej nazwie na potrzeby tego wątku.
Jedno jest pewne - jeśli coś się z prezerwatywą stało w czasie stosunku i dziewczyna nie obserwuje swojego organizmu to ŻADEN czas nie jest bezpieczny. Ja przy swoich 34 dniowych cyklach miałam kiedyś owulację dopiero w 33 dniu (oczywiście cykl mi się wydłyzył odpowiednio) i gdybym się nei obserwowała to bym nie wiedziała i uznała ten czas za bezpieczny.
annos napisał/a:
nie ma ... kazdy organizm jest inny. Jak widzisz, ja skończyłam juz 10 tydzięń ciąży i ciągle nei wiem co to są objawy ciążowe.
annos napisał/a:
kiedy najwczesniej mogą pojawić się te objawy?
jeśli sobie je wmówisz to juz teraz
do_ro napisał/a:
oczywiście cały czas podwyższona temperatura ok37
nie jest to takie oczywiste, bo po pierwsze tempearura kjest uzależniona od bardzo wielu czynników, a po drugie ja w obu ciążach ANI RAZU nie miałam temperatury choćby bliskiej 37 stopniom. Że nie wspomnę o tym, ze temperatura ma nie być mierzona pod pacha czy na czole.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum