Wysłany: Nie 20 Lip, 2008 15:41 Tabletki Antykoncepcyjne
Witam ;)
Jutro koncze pierwsza paczkę tabletek antykoncepcyjnych "novynette" i bede miec tydzien przerwy cyz podczas tej przerwy sa duze krwawienia? i jesli biore tabletki i mam to krwawienie to miesiączka juz nie występuje w ogole?
Pomogła: 4 razy Wiek: 29 Dołączyła: 12 Lip 2008 Posty: 66 Skąd: woj. łódzkie
Wysłany: Nie 20 Lip, 2008 18:36
No w tych dniach, kiedy masz przerwę występuje miesiączka.. Sama nigdy nie brałam tableten antykoncepcyjnych, ale z tego co mówią koleżanki to krwawienia nie są duże. Zdecydowanie mniejsze niż przed braniem tabletek.
Nie wiem czy to reguła
_________________ By być na szczycie, trzeba na niego wejść!
w czasie przerwy występuje miesiączka(krwawienie)
akurat nigdy tych tabletek niebrałam
ale ogólnie podczas brania tabletek miesiączki sa mniejsze
niż w miesiącah bez tabletek
reniusinka, tabletki antykoncepcyjne mają za zadanie regulowac hormonalnie cykl miesiaczkowy i zabezpieczac,dlatego w tej przerwie wystepują normalne miesiaczki,a jak kompletnie odstawisz to wtedy moga byc bardzo obfite. pozdrowki
Ja biorę juz drugie opakowanie tych tabletek .Krwawienie było mniejsze i trwało 5 dni.
Jeśli nawet bedzie trwało dłuzej to po przerwie 7 dni musisz zaczać brac nowe opakowanie.
Gin polecił mi te tabletki ze sa lepsz eod tych starych co kiedys brałam mikrogenon i że sa łagodniejsz edla żołądka nie obciązaja go tak jak inne.
Ogólnie w talbletkach dobre jest to, że krwawienie jest słabsze i przede wszystkim mniej bolesne, jeśli ktoś ma z tym problem. Czasami wygodnie jest też nie zrobić przerwy, wtedy nie ma się w ogóle krwawienia. Niestety ja musiałam odstawić po roku, bo miałam takie migreny, że nie mogłam wytrzymać :(
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 4 razy Wiek: 33 Dołączyła: 12 Mar 2008 Posty: 17 Skąd: POMORSKIE
Wysłany: Czw 23 Paź, 2008 19:47
Czy któraś z was brała RIGEVIDON? Dzisiaj doktor zalecił mi kurację trzy miesięczną aby uregulowac hormony,i może po tym uda się zajśc w ciązę,choc nie bardzo w to wierzę.
Kurcze i co tu robic? Ale chociaż ureguluje cykle?
wiesz to że mnie nie pomogło, nie znaczy że Tobie nie pomoze
każdy organizm jest inny
ja brałam rigevidon przez dwa miesiące
zaciążyłam przy clo
a do tej pory mam problemy z cyklami
Dziewczyny czy znacie może takie tabletki jak Cerazette?
[ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 05:41 ]
Hej Baby na babaskim forum ;)!!! czy ktoś jeszcze czyta ten temat?!!!
P świętach z nową energią to tu powinno wrzeć od postów , a tu nic...
a tak bardziej serio , serio to żadna baba nie spotkała się z tymi tabletkami?
Na okres każdy "czeka" inaczej. Ja biorę YAZ i dostaję miesiączki pomiędzy 3, a 4 białą tabletką, a moja koleżanka zwykle podczas pierwszej ;)
Tutaj nie ma absolutnie żadnej reguły.
nie radzę brać tego g***a, u mnie w rodzinie zachorowala laska na zakrzepicę a przy tym są bardo duże probelmy z zajściem w ciążę,a i przy okazji problemy zdrowotne, abrdzo niebezpieczna jest ta choroba radzę naturalne medtody lub zakupić lady compa, mam go więc polecam, super sprawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum