Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy warto zostać konsultantką avonu?
Autor Wiadomość
annos 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pią 19 Gru, 2008 14:19   Czy warto zostać konsultantką avonu?

hej, nie bardzo wiem gdzie założyć ten temat, ale jednak zdecydowałam się na "ZAKUPY" bo to się poniekąd łączy :mrgreen: ... Zastanawiałam się nad zostaniem konsultantką Avonu. Wydawało mi się to opłacalne, ale wiele osób mi odradza... a co Wy o tym sądzicie? Czy da się zarobić "gotówkę do ręki" czy całość opiera się tylko na upustach na kosmetyki?
proszę o Wasze opinie, doświadczenia...
pozdrawiam,
Ania :zeby:

kejtik 
JakAś takA cichA

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 18:26   

Wysokość Twojego zarobku zależy od ilości złożonych zamówień, fajnie jak zbierzesz sobie stałe klientki, niestety ilość konsultantek na rynku jest tak wysoka, że wiele osób już korzysta z tych usług u kogoś. Zorientuj się jak wiele będziesz miała chętnych i wtedy mniej wiecej bedziesz wiedziala ile zarobisz...masz poprostu procent od sprzedanych kosmetykow, tylko czym wiecej sprzedaz tym wiecej zarobisz.

Ela 
JakAś takA cichA

Pomogła: 365 razy
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 19:42   

annos, wszyustko zalezy od tego, ile klientek będziesz miała. Jeżweli chcesz kupowac kosmetyki tylko dla siebie, na zasadzie korzystania z opustów to to sie nie kalkuluje, bo przy zamówieniach poniżej pewnej kwoty (5 lat temu to było 150 zł), doliczana jest dodatkowa opłata (niezlaeżnie od tego, czy zakupy przywieziew ci ich kurier czy sama odbierzesz w sklepie avonu).
Po prostu - wszystko zalezy od tego, ile stałych klientek zdobedziesz - takich, które będa robiły zakupy z niemal każdego katalogu.

madziunia:) 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 181 razy
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 20:34   

Tak jak dziewczyny mówią im więcej będziesz miała osób zamawiających tym więcej kasy możesz zarobić.
Mojej przyjaciółce się udało. Została konsultantką, raz drugi trzeci miała zamówienia za co najmniej 300zł i już ją awansowali na lidera sprzedaży, z czym to się wiąże oczywiście z większą kasą. Sama jest konsultantką i jednocześnie ma pod sobą kilka konsultantek którymi się "opiekuje" i od ich zamówień również ma prowizję.
Jeżeli wiesz że będziesz miała osoby które zechcą często kupować u Ciebie to oczywiście taki interes jest całkiem niezły.

Ela napisał/a:
bo przy zamówieniach poniżej pewnej kwoty (5 lat temu to było 150 zł), doliczana jest dodatkowa opłata

tak ta opłata wynosi 10 zł

Upusty też są całkiem niezłe. Zapisała się na szkolenie po odbyciu szkolenia mogła zakupić zestawy kosmetyków lub zestawy do pielęgnacji ciała warte około 150zł za jedyne 20zł
Normalnie w katalogu nie można tak kupić a konsultantka ma takie okazje. Więc opłaca się choćby dla własnych przyjemności.

Domana 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 219 razy
Wysłany: Sob 20 Gru, 2008 21:50   

trzeba pamiętac też ze same zamówienia się nie zbiorą, trza się troszke nachodzić
nie każdy też chce płacić od razu, czasem trzeba się prosić dosłownie o pieniążki
wszystko zależy od klientek

acha, przez pierwsze sześć zamówień z katalogów dostajesz prezenty

Marcia 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 01:00   

moje kolezanki sa "AVONKAMI" i robią to tylko dla upustów.

NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008 22:04   

Domana napisał/a:
nie każdy też chce płacić od razu, czasem trzeba się prosić dosłownie o pieniążki

ale konsultantka nie musi wykładać z własnej kieszeni. Gdy odbierze zamówienia roznosi je osobą które kupiły one płacą i wtedy idzie się na pocztę i wpłaca pieniądze.

Domana 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 219 razy
Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 08:45   

madziunia:) napisał/a:
Gdy odbierze zamówienia roznosi je osobą które kupiły one płacą i wtedy idzie się na pocztę i wpłaca pieniądze.

chodzi o to że część osób, pomimo ze dostaje kosmetyk, nie płaci za niego od ręki
bo i tak konsultantaka nie musi opłacać faktury od razu, bo nie ma drobnych, bo coś tam coś tam....
a potem trza łazic i się prosić, jak się zbliża termin płatności faktury
nie mówię ze każdy tak robi, zalezy od klientek
jeśli się ma sporo klientek, to mozna zrezygnowac z osób, które nie płacą
ale nie oszukujmy się, teraz na kazdym kroku jest konsultantka avonu
ja nią jestem już dobre 10 lat

annos 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 19:34   

Domana, 10 lat ? no to jesteś już chyba ekspertem w tym temacie ;)Dzięki dziewczyny za rady. Zdecydowałam, że chyba poszukam czegoś innego, bo studencka brać liczy każdy grosz i mogę mieć mało stałych klientek... :thumbsdown: dziękuję za pomoc! I Wesołych Świąt :calus:

NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 22:10   

Domana napisał/a:
chodzi o to że część osób, pomimo ze dostaje kosmetyk, nie płaci za niego od ręki
bo i tak konsultantaka nie musi opłacać faktury od razu, bo nie ma drobnych, bo coś tam coś tam....
a potem trza łazic i się prosić, jak się zbliża termin płatności faktury
nie mówię ze każdy tak robi, zalezy od klientek
jeśli się ma sporo klientek, to mozna zrezygnowac z osób, które nie płacą
ale nie oszukujmy się, teraz na kazdym kroku jest konsultantka avonu
ja nią jestem już dobre 10 lat

A no tak racja, ludzie są różni :crazy: Lepiej mieć "swoje" zaufane klientki no ale nie zawsze tak się da. Ehh

eliza79 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 153 razy
Wysłany: Nie 28 Cze, 2009 20:13   

Wydaje mi się że parę lat temu może się to opłacało ale teraz kiedy tyle dziewczyn się tym zajmuje to zarobiki chyba nie będą wysokie. Jeżeli ktoś zamawia kosmetyki z avonu to zazwyczaj ma już swoją stałą konsultantkę a osobie początkującej pewnie będzie trudno znaleźć klientelę :niewiem:

Odpowiedz do tematu