Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
mam dosc
Autor Wiadomość
aneczka22 
Niby jEst a Nie mA
aneczka22

Pomogła: 1 raz
  Wysłany: Pią 13 Cze, 2008 19:06   mam dosc

Niby nie mam powodow do narzekan,a jednak meczz mnie to mimo woli.Jestem studenka i myslalam,ze mam przyjaciol,oststnimi czasy okazalo sie,ze kazdy dba tylko o swoj interes,mam dosc tej obludy,ze wszystko jest ok :-( nie mozna juz na nikogo liczyc :-(
Ostatnio zmieniony przez aneczka22 Sro 02 Mar, 2011 09:52, w całości zmieniany 1 raz  

karolaah 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Wto 24 Cze, 2008 18:32   

:calus: uśmiechnij się aneczka22 - trzeba być twardym nie miętkim :)

Co się stało ?

aneczka22 
Niby jEst a Nie mA
aneczka22

Wysłany: Wto 24 Cze, 2008 18:42   

Ludzie na roku potworzyli jakies grupki,nikt nikomu nie mowi,co zlaiczyl,na jakie zajecia sie zapisal i nawet Ci ktorzy byli mi bliscy za kazdym razem chca pokazac,ze sa lepszi ode mnie,jakbym byla jakąs trampolina;/ od której moga sie odbić,zeby sie poczuc lepiej,ale szczerze mowiąc od ostatniego postu troche sie do tego zdystansowalam i zaczelam sie mniej tym przejmowac,teraz za to meczy mnie samotnosc,bycie singlem itp...

Marti 
JakAś takA cichA

Pomogła: 105 razy
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 22:38   

Dobrze, że się zdystansowałaś. To nie są przyjaciele i tyle. Nie myśl o sobie w kategorii singielki. Po prosty twój czas jeszcze nie nadszedł. Czasami trzeba poczekać i pokonać wiele baaardzo trudnych a czasami wręcz tragicznych zakrętów życiowych. Nie mówię tu ze swojej perspektywy ale mojej serdecznej przyjaciółki, za którą trzymam kciuki. Jej "związki"i "faceci" to porażka. Myślę, że jest zdecydowanie starsza od ciebie i ma mało czasu, jeśli chodzi o założenie rodziny. Rozglądaj się i tyle. Miłość sama przyjdzie. I pamiętaj : nic na siłę. A jeśli ktoś jest nieszczery to nie jest przyjacielem. :clover:

aneczka22 
Niby jEst a Nie mA
aneczka22

Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 23:39   

też myśle,że jakos sama sie ta milosc pojawi,ale czasem po prostu jest mi zle,kiedy moje wspollokatorki ida gdzies razem ze swoimi chlopakami,allbo jada razem w 4rke na wakacje..i tak moglabym wymieniac bez konca..:)z drugiej strony plusy bycia sama też sa,tylko czasami za male,zeby nie miec chwili zalamania

anksunamun 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Czw 26 Cze, 2008 16:42   

pokarz im ze sobie radzisz no i tu trafne jest przyjaciol poznaje sie w biedzie

aneczka22 
Niby jEst a Nie mA
aneczka22

Wysłany: Czw 26 Cze, 2008 17:04   

cięzko tak czasem żyć samemu i pokazywać,że wszystko jest w porządku,choć tak nie jest:-( i dlatego w takich momentach brak mi ten drugiej połowki,co by przytulila i powiedziala,ze bedzie ok'ey :-(

gruszka 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 63 razy
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 08:17   

aneczka22 napisał/a:
cięzko tak czasem żyć samemu i pokazywać,że wszystko jest w porządku,choć tak nie jest:-( i dlatego w takich momentach brak mi ten drugiej połowki,co by przytulila i powiedziala,ze bedzie ok'ey :-(

To sie nazywa syndrom BF (brak faceta). Tez tak miałam przez wiele lat, syndrom ujawniał się szczególnie na jesień (w melancholijnym nastroju). Aż postanowiłam wszystko zmienić. Zrobiłam porządki w swojej głowie, pozamykałam stare sprawy, urwałam toksyczne znajomości, powywalałam masę starych niepotrzebnych rzeczy i otworzyłam się na zmiany... a potem poszłam do biura matrymonialnego :-P

kassia27 
JakAś takA cichA
mama Oliwierka

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Sob 06 Wrz, 2008 10:21   

mnie też kilka osób skrzywdziło ... zerwałam z nimi kontakt ... nawet zrezygnowałam z pracy ... tak na prawdę przyjaciół nie mam bo boję się kolejnego kopniaka ... dystansować się nigdy nie umiałam ... mimo, że od ostatniej przykrej sytuacji minął ponad rok to w mojej pamięci nadal jest to żywe i ciężko zapomnieć.

aneczka22 napisał/a:

... dlatego rozumiem Cię aneczka22, ale mimo, iż mam męża to jednak nie jest wystarczające bo facet myśli innymi kategoriami i niestety nie zawsze rozumie kobietę :thumbsdown:

miedziana 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto 21 Paź, 2008 00:44   Re: mam dosc

aneczka22 napisał/a:
Niby nie mam powodow do narzekan,a jednak meczz mnie to mimo woli.Jestem studenka i myslalam,ze mam przyjaciol,oststnimi czasy okazalo sie,ze kazdy dba tylko o swoj interes,mam dosc tej obludy,ze wszystko jest ok :-( nie mozna juz na nikogo liczyc :-(

Aneczko, ja też przeżyłam spore rozczarowanie, kiedy poszłam na studia, a grupka przyjaciół, których miałam wcześniej, okazała się zupełnie inna, niż o nich myślałam wcześniej; zawsze byłam w stosunku do nich szczera i otwarta, mój dom zawsze był pełen ludzi, a potem... Okazało się, że według ludzi, którzy nazywali się moimi przyjaciółmi, zaczęły się jakieś intrygi, zaczęło się oskarżanie mnie o to, że "jestem lepsza", bo sporo pierwszy rok moich studiów był bardzo wymagający i rzadko przyjeżdżałam do domu; zaczęły się jakieś obmawianki, knucie intryg, nastawianie przeciw mnie innych osób, które wspólnie znaliśmy itd. itd. Baaaaaardzo zawiodłam się wtedy na ludziach. Minęło sporo czasu, poznaję wciąż nowych ludzi i zaczynam się otwierać na czyjeś towarzystwo, już się tak nie "jeżę", kiedy ktoś mówi, że lubi spędzać ze mną czas. Życie toczy się dalej, wcale nie żałuję, że zostałam sobą, mimo, że nie było łatwo.
Da się coś takiego przetrwać, przeboleć.

I jak Ci jest po tych kilku miesiącach? Pozdrawiam
Your fists... Your fists

Danuta 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 15:07   

Tak naprawdę to w życiu jest tak że tylko druga osoba, ta którą kochasz może być Twoim prawdziwym przyjacielem. Jeżeli spotkasz osobę która będzie Cię kochała i ty również zaangażujesz swoje wszystkie uczucia w ten związek, wtedy wszystko będzie łatwiejsze. Problem jest jednak innej natury, nie każdemu dane jest spotkać osobę z którą będzie mógł lub mogła dzielić prawdziwe szczęście :-( Wtedy człowiek skazany jest tylko na siebie

Marcia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 01 Gru, 2008 08:57   

Danuta masz zupełną rację.

Prawdziwym przyjacielem jest druga połówka.

Może aneczka powinna mocniej się zdystansować co nie oznacza zeby się obrażać czy odwracać albo odseparować. Ja jestem zdania że nie wolno za sobą palić mostów bo życie płata takie figle że nie wiemy kiedy jakaś osoba stanie na naszej drodze.

Aneczka nie przejmuj się ze koleżanki (znajome) nie trrzymają się z tobą. Może to nie są właściwe dla ciebie osoby. Wyjdź z domu poznaj innych ludzi, jakiegoś faceta i to rozwiąże twoje problemy. Ja nie zachęcam do biur matrymonialnych bo znam złe przyklady takich związków.

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Pomogła: 511 razy
Wysłany: Pon 01 Gru, 2008 10:43   

Marcia napisał/a:
nie wolno za sobą palić mostów bo życie płata takie figle że nie wiemy kiedy jakaś osoba stanie na naszej drodze
to prawda, wielkokrotnie się przekonałam, ze palenie za sobą moatów nie jest dobre

Marcia napisał/a:
nie przejmuj się ze koleżanki (znajome) nie trrzymają się z tobą. Może to nie są właściwe dla ciebie osoby
dokładnie, nie wszystkie osoby są nam przeznaczone. Czasami osoby, które postykamy na naszej drodze robią nam przysługę wyrządzajac nam przykrosć Dzieki temu wiemy jak sobie później radzić z podobnymi sytuacjami. Spójrz na życie jak Ania z Zielonego Wzgórza - nawet w nieszczęściu widziała szczęście i w wyobraźi robiła je jeszcze wieksze. :D

[/url]

Marcia 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 01 Gru, 2008 23:21   

Ineska rewelacyjne porównanie do Ani z Zielonego wzgórza.

Rzeczywiście jest tak że pozytywne myślenie powowduje że nagle świat się zmienia. Może to banał ale tak jest. Każda z nas miała w swoim zyciu chwile totalnego załamania. Ja również ale kiedyś powiedziałam sobie : Kurcze przecież to jest mały pikuś, przecież ja sobie z tym spokojnie poradze, inni potrafią a ja nie?!

i jakos zawsze okazywalo sie ze wokol mnie następowały sytuacje ktore wszystko pchały do przodu.

Głowa do góry

gruszka 
Mówi cOraz WięcEj

Pomogła: 63 razy
Wysłany: Wto 02 Gru, 2008 08:06   

Polecam książkę Anthony de Mello "Przebudzenie". Pomaga inaczej spojrzeć na świat i zmienić swoje nastawienie.

Odpowiedz do tematu