Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Dagmara
Sro 03 Paź, 2007 10:20
jakie byly wasze objawy wczesne ciazy ?
Autor Wiadomość
myszka 81 
NieŹle siĘ RozGadałA

Zaproszone osoby: 3
Pomogła: 377 razy
Wysłany: Pią 08 Lut, 2008 08:00   

magdarum1, jak najbardziej normalne,ja też mniewam zgagę i to często ,kapusta to było moje ulubione jedzenie dopuki na żołądku mi nie została ,teraz jadam wszystko ,ale zachcianki nadal są,no i do słodyczy to tak raczej na nie jestem ,choć wcześniej (przed ciążą )był to mój nałóg.
magdarum1, może my to takie same dzieci nosimy pod sercem( chodzi o płeć)bo takie same obiawy mamy i ten sam termin bodajże :mrgreen:

][/url]

aniołek 02.09.07 (8tc)

magdarum1 
Ta to Ma gaDane

Pomogła: 381 razy
Wysłany: Pią 08 Lut, 2008 15:21   

myszka 81, no właśnie ja też ostatnio wolę kapustę od czekolady :buahaha: aż w szoku jestem, bo czekoladowa jestem okropnie, a tu taka zmiana. Teraz preferuję potrawy ostre, bardziej niż słodkie, widzę, że to podobnie jak Ty, kto wie...

Magda 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Fabianka

Zaproszone osoby: 6
Pomogła: 62 razy
Wysłany: Czw 28 Lut, 2008 10:41   

czesc dziewczyny ja wczoraj zrobilam test i dwie krechy dzis powinnam dostac @ nie ma zadnych objawow zadnych zachcianek ani bolesci nic kompletnie ale jestem pewna ze jestem w ciazy po roku staran udalo sie bez pomocy lekarzy.. :icecream: pozdrawiam

rutka1234 
NieŹle siĘ RozGadałA
Zakręcona Mamuśka

Pomogła: 315 razy
Wysłany: Czw 28 Lut, 2008 11:40   

Magda, co ja czytam? Co za wspaniała nowina!!! OGROMNE GRATULACJE!!! :clap2: :clap2: :clap2:

madziunia:) 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 181 razy
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 00:15   

Objawy ? u mnie jedynym objawem był brak miesiączki. Żadnych wymiotów, zgagi, niestrawności czy tym podobnych rzeczy ;)

Magda 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Fabianka

Wysłany: Sob 22 Mar, 2008 17:24   

rutka1234 dziekuje
po swietach wybieramy sie pierwszy raz do lekarz juz najwyzsza pora bo to 8 tydzien pozdrawiam

kaoma2 
Ta to Ma gaDane
mama po raz drugi

Pomogła: 73 razy
Wysłany: Sob 22 Mar, 2008 18:26   

Witam !!! :wave:

Mi dwa dni temu wyszły dwie krechy, wczoraj był termin @. Zrobiłam testa , bo w 8 dniu po owulce miałam spory spadek tempki, w 10 dniu krótkotrwałe plamienie, w 12 dniu po południu już wyszła słaba krecha, a dzień póżniej juz mocna. :thumbsup: :thumbsup: Z obiawów to kompletnie nic, prucz bólu brzucha jak na @, pobolewanie jajników.
Pozdrawiam, szczególnie Magdę, ja również zaszłam po prawie roku staran. :tongue: :clap:

Magda 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Fabianka

Wysłany: Pon 24 Mar, 2008 20:11   

Kaoma2 gratuluje i dziekuje za pozdrowienia,a bol na @ to normalne ja tez tak milam ale nie martw sie tym :clover:

mona22a 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon 21 Lip, 2008 08:59   

u mnie nie bylo zadnych objawow, na poczatku oczywiscie. O dzidzie staralismy sie rok czasu a ja za bardzo chcialam. Tydzien przed terminem miesiaczki zrobilam test tak sobie zaplanowalam juz na poczatku cyklu. i ZOBACZYLAM DWIE KRESKI. tylko ta druga byla bardzo blada wiec myslalam ze nic z tego. Na drugi dzien powtorzylam i juz nie bylo watpliwosci. Mdlosci i wymioty pojawily sie chyba w 5 tygodniu a i jeszcze 10 dni przed @ mialam plamienie, persi bolaly jak na @ tylko zaczely bolec przed@ a wczesniej od razu po owu

ReniaZ 
JakAś takA cichA
mama Pati i Gabi

Pomogła: 50 razy
Wysłany: Sob 01 Lis, 2008 13:07   

oj widze ze nikt tu dawno nie zaglądał....a ja mam wiadomość...JESTEM W CIĄŻY bardzo wczesnej ale juz test pokazuje II kreski, do gina ide jednak za miesiac...objawy jakie mam to brak miesiaćzki (norma) bolą mnie jajniki na zmiane, czuje się jakbym miała opuchniętą dolną czesc brzucha, dosłownie tak jak podczas okresu

Cegiełka 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sob 22 Lis, 2008 07:33   

witam

Od dawna już podczytuje to forum i uważam, że zawiera wiele cennych rad i spostrzeżeń. Do tej pory nie byłam zbyt aktywna, ale może dlatego że nie miałam w zasadzie o czym pisać. O dziecko staram się już jakieś 5 lat i niestety bez rezultatu. Odpuściłam sobie w pewnym momencie starania, łykając od niechcenia siofor i spironol zapisany przez lekarza w związku z podejrzeniem o PCO. W zasadzie jedynym efektem tej terapii było skrócenie cyklu z 35-36 dc na 28-30. Przez rok @ przychodziła jak w zegarku, aż do tego cyklu. W 36 dc stwierdziłam, że chyba jest coś nie tak. Piersi bolą jak nigdy (w zasadzie okolice sutków), dół brzucha poboloewa jak na @ a @ nie ma.

Kupiłam test i popołudniu, w 36 dc wyszły dwie kreski (kontrolna jak zwykle, testowa blada ale widoczna), wieczorem nie wytrzymałam i zrobiłam test z innej firmy i też pozytywnie. Obecnie jest 37 dc i rano powtórzyłam test i wynik był ten sam (dalej blada kreska). W sumie zużyłam trzy testy róznych firm i każdy z różnym natężeniem pokazuje to samo. Boję się jednak, że ta blada kreska nie wróży mi nic dobrego. czy ona nie powinna być równie ciemna jak kontrolna?

Asiacz 
Niby jEst a Nie mA
mikimaus

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob 22 Lis, 2008 08:57   

Cegiełka napisał/a:
Boję się jednak, że ta blada kreska nie wróży mi nic dobrego. czy ona nie powinna być równie ciemna jak kontrolna?
w poprzedniej ciazy test tez na poczatku wykazywal niemal niewidoczna druga kreske - dopiero za tydzien pojawila sie wyraznie - proponuje zrob badanie krwi na wykrycie beta hcg
pozdrawiam!

A ja chyba jestem w drugiej ciazy ale pewna nie jestem - czekam na wynik badania krwi - test ciazowy chyba nic nie pokazal ale bylam niecierpliwa i nie doczekalam do dnia kolejnego na test z porannego moczu tylko zrobilam w ciagu dnia;)
Jesli bylabym w ciazy to pierwsze objawy u mnie - nagle wzruszaja mnie rozne rzeczy i wywoluja placz
sa chwile gdzie niektore zapachy mnie odpychaja
albo ze np jak moje dziecko wypluje jedzenie robi mi sie mdlo a kiedys mnie to nie ruszalo
troche jakby mama slabsze naczynka w nosie - tzn smarkam z krwia
silne bole jajnikow
szyjka jest zupelnie inna niz przed malpa - podniesiona ku gorze i zamknieta ale w sumie rozpulchniona - nie pamietam kiedy ostatnio taka mialam
kilka razy jakies uderzenia goraca ale niewiele
zaparcia wzdecia i ogolna niestawnosc
na poczatku mega energia i radosc, obecnie zmeczenie
Mam wrazenie ze cera mi sie poprawila a zupelnie pierwszym znakiem bylo ze paznokcie zrobily mi sie mocniejsze
zupelnei inne uplawy - jakby woda czysta
(to by byly objawy 2tyg ciazy)

Oczywiscie to sa wszystko znaki jesli jestem w ciazy a pewnosci jeszcze nie mam...............nie moge sie doczekac choc wiem ze nawet jak sie dowiem to trzeba jeszcze poczekac poniewaz nie mialam jeszcze terminu @ a wiadomo ze wczesna ciaza tez nie musi sie utrzymac choc nie dopuszczam takiej mysli

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Pomogła: 511 razy
Wysłany: Sob 22 Lis, 2008 10:05   

Asiacz to daj koniecznie znać jaki jest wynik bety :) )

Cegiełka, u mnie w ciąży z Hanią 13 dnia po owulacji kreski prawie wcale nei było widać (mój mąż jej nie widział), 15 dpo coś tam się jarzyło i dopiero 17 dnia po owulacji kreska była takiej grubości jak kontrolna, ale jaśniejsza i 21 dpo były prawie równe. Ale ai razu kreski nie były takie same.

[/url]

Alina 
Mówi cOraz WięcEj
vel alenam

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Sob 22 Lis, 2008 11:36   

Asiacz, no, wygląda mi to baardzo prawdopodobnie :clap:

Cegiełka, u mnie druga kreska bardzo długo była blada, zarówno w pierwszej ciąży (która obumarła), jak i w drugiej (którą donosiłam). Zrobiłam za każdym razem chyba z 10 testów, zanim poszłam na betę :diabelek: i wiem, że nawet bladzioch na teście to już stężenie kilkaset jednostek. A więc - powodzenia :clover: :clover: :clover:
P.S. U mnie nigdy nie wyszła druga kreska tak samo wyraźnie, jak testowa... ale to może wynik tego, że zawsze dużo piłam, i nawet po nocy mocz był rozrzedzony :hmmm:

Kinga 8-9tc (+12.07.07)

Magda 
NieŹle siĘ RozGadałA
Mama Kuby i Fabianka

Wysłany: Sob 22 Lis, 2008 11:56   

Asiacz kciuki :clover: kciuki :clover: kciuki

boze na wczesniejszych postach jestem jesszcze w ciazy i to 8 tydzien :yikes: a maluszek juz w domu ale ten czas zlecial :yeah:

Odpowiedz do tematu