Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 259 razy Wiek: 29 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 718 Skąd: Góry Świętokrzyskie
Wysłany: Nie 14 Paź, 2007 11:42
ja też mam średnią anemię, we wt idę do gina, to pewnie mi żelazo przepisze... jako nastolatka też miałam anemię, jak przez 2 lata nie jadłam mięska... potem zmądrzałam ;)
A ja się dzisiaj dowiedziałam, ze mam anemię u nowego lekarza. Żaden mi nie przepisał żelaza Musiałam przez przypadek zmienić lekarza, żeby mi przepisał.
tuti, ja mam to samo. Nic nie pomaga. Teraz poluje na pierzge( konsystencja miodu, tylko ciemne - to zakonserwowany pyłek kwiatowy), podobno pomaga.
Tyle juz najadlam sie burakow i wypiłam soku z nich, ze teraz mam reakcje zwrotne na sama mysl o nich a anemia jaka była taka jest (od listopada 10.00)
w ciągu 4 tyg moja hemoglobina skoczyła z 10,6 do 12,6 ... a wiecie po czym ... po witaminie która ułatwia wchłanianie się żelaza... jest chyba tylko na receptę VegevitB12... ale do tej pory zajadałam sie tonami ;) żelaza i nic... a teraz z tą witaminą jest
Ja w pierwszym trymestrze nie miałam anemii, w drugim już lekką, a od początku trzeciego mam hemoglobinę 10,0 mimo że jem żelazo, piję świeże soki m.in. z buraków też i jem dużo mięska. Dzisiaj odbieram kolejne wyniki i zobaczymy co to będzie...
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2529
Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008 21:12
babinka napisał/a:
mam hemoglobinę 10,0 mimo że jem żelazo, piję świeże soki m.in. z buraków też i jem dużo mięska.
ja tak samo :/ dzisiaj odebrałam wyniku...ostatnio było lepiej bo miałam 11,0 a teraz 10,0 mimo brania lekarstw na to które przepisała mi lekarka :/
Już nie wiem co mam robić żeby się polepszyło.
Ja po porodzie miałam niecałe 7..... W czasie ciąży różnie to było, ale jak zaczęłam brać Feminatal to mi się zdecydowanie polepszyło. I jadłam dużo szpinaku.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum