Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 259 razy Wiek: 29 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 718 Skąd: Góry Świętokrzyskie
Wysłany: Nie 21 Paź, 2007 15:49
Ja wcześniej chciałam iść ale od kiedy wiem, że będzie cc, to już nie widzę potrzeby. Mam już wprawę w opiece nad dziećmi, tylko rodzić jeszcze nie rodziłam ale przy cc to mi się wiedza ze szkoły rodzenia nie przyda, bo wybiorę raczej znieczulenie ogólne, żeby szybciej wstać do moich Maluszków. Pod narkozą i tak nie będę mogła wiedzą się wykazać
Teraz się nie wybieram, ale w pierwszej ciąży chodziłam z mężem i sobie chwaliłam. Bardzo mi się ta wiedza przydała i nie chodzi mi tu tylko o naukę rodzenia , bo tego rzeczywiście nauczyć sie nie da, ale o pojęcie czym jest poród i dlaczego coś się dzieje tak a nie inaczej. I warsztaty psychologiczne były wspaniałe- dzięki nauce relaksu i ćwiczeniom z komunikacji uniknęłam depresji poporodowej,a miałam do niej powody, niestety. Zyskałam też pewność siebie, ze sobie poradzę z bólem, dzieckiem i innymi rzeczami :-D Teraz nie idę, bo tamta szkoła była prywatna i już jej nie ma.
ja w pierwszej ciazy chodzilam na szkole rodzenia, fajnie bylo pocwiczyc raz w tygodniu, czlowiek lepiej sie czuje jak od czasu do czasu sie porusza i podzieli wiedza z innymi kobietkami ktore juz rodzily :grin: teraz jestem w drugiej ciazy i i wiem co mi wolno a czego nie wiec szkole rodzenia sobie odpuszczam, dodam tylko ze rodzilam niedawno bo w styczniu tego roku wiec wiedza zostala
ja chodzilam do szkoly codziennie sobie pocwiczyc /tak dla zabicia czasu/ i dodatkowo na wyklady /w sumie 6/. nikt nie nauczyl mnie rodzic bo to nierealne, ale wiem co z czym sie 'je' . od kilku tyg mam skurcze i dzieki cwiczeniom ze szkoly wiem jak je lagodzic. no i zawsze mozna zadac pytanie doswiadczonej poloznej. osobiscie polecam wam wszystkim szkoly rodzenia
Dla Ciebie moje serce bije tak jak Twoje dla mnie bić zaczęło...
no ja wlasnie z mezem zapisalismy sie i juz bylismy na pierwszym spotkaniu. szkola bedzie obejmowac 10 spotkan raz w tygodniu po 2 godziny(koszt kursu 140 zl), mam nadzieje ze ta wiedza przyda mi sie dlatego ze jestem pierworodka. Nastawiam sie najbardzien na jakies wskazowki na temat pielegnacji i opieki nad malenstwem. Kolejne zajęcia juz we srode. Mysle ze nie zaszkodzi a pomoc moze....aczklwiek rodzic nie nauczy....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum