Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki poród preferujesz, mając opcję wyboru ?

Jaki poród preferujesz, mając opcję wyboru ?
Poród siłami natury
60%
 60%  [ 41 ]
Cięcie cesarskie
19%
 19%  [ 13 ]
Poród w wodzie
19%
 19%  [ 13 ]
Poród w domu
1%
 1%  [ 1 ]
Głosowań: 55
Wszystkich Głosów: 68

Autor Wiadomość
xxKaskaxx 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon 21 Sty, 2008 12:12   

aniulkas, no jak ja bylam po porodzie, to jadly jakies kleiki, kisiel bez cukru, zupe mleczna i takie tam... ja bym chyba z glodu padla przy takim jedzeniu....

aniulkas 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 250 razy
Wysłany: Pon 21 Sty, 2008 13:34   

Cytat:
aniulkas, no jak ja bylam po porodzie, to jadly jakies kleiki, kisiel bez cukru, zupe mleczna i takie tam... ja bym chyba z glodu padla przy takim jedzeniu....
Nie to, że namawiam dziewczyny do cc, żebyście tego tak nie odebrały, ale akurat ja miałam znieczulenie zzo bez żadnych powikłań i doszłam do siebie bardzo szybko, o wiele szybciej niż po porodzie naturalnym. Nie chodziłam z brodą przy brzuchu, nie miałam go opuchniętego, a połóg skończył mi się po tygodniu. Po 3 dniach wyszłam ze szpitala, bo tak dobrze się czułam. Jeśli chodzi o dietę, to jadłam to samo co pozostałe dziewczyny po SN, nie miałam specjalnej diety.

[ Dodano: Pon 21 Sty, 2008 13:35 ]
motylek82 napisał/a:
aniulkas, takiego brzuszka po cizy to tylko pozazdrościc
:thanks: chociaż ja i tak widzę w nim full wad :blush:

Madlen84 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 27 razy
Wysłany: Wto 22 Sty, 2008 07:52   

wiecie każdy lubi to co lubi, jedni mają traumę po naturalnym a ja mam po cesarce, miałam znieczulenie ogólne, bo to była szybka akcja,
na drugi dzień nic dojedzenia tylko woda na trzeci kleik kasza manna, dopiero później jakieś jedzenie normalne.

Ja to przeżyłam strasznie i tyle,teraz jestem w ciąży poraz drugi i chciałabym rodzić normalnie,

OLIWIA I ALBERCIK
16.III.07 26.IX.08

aniulkas 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Wto 22 Sty, 2008 13:38   

Madlen84 napisał/a:
na drugi dzień nic dojedzenia tylko woda na trzeci kleik kasza manna, dopiero później jakieś jedzenie normalne.
a widzisz czyli nam się wyjaśniło, ta dieta jest po znieczuleniu ogólnym. Pewnie też inaczej to wszystko wygląda, ja miałam planowaną cesarkę i znieczulenie zzo i wspominam to dobrze, a Tobie serdecznie współczuję :tuli:

Madlen84 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 27 razy
Wysłany: Wto 22 Sty, 2008 15:48   

u nas w rzeszowie po każdym znieczuleniu dają jeść po cesarce jednakowo nie ma rozgraniczenia na zoo czy ogólne.

ja i tak wstałam szybko dziewczyny po zzo nie dawały rady i po dwa dni leżały a ja po 12h już chodziłam

OLIWIA I ALBERCIK
16.III.07 26.IX.08

ella 
JakAś takA cichA

Pomogła: 60 razy
Wysłany: Sro 23 Sty, 2008 09:09   

aniulkas napisał/a:
Nie to, że namawiam dziewczyny do cc, żebyście tego tak nie odebrały, ale akurat ja miałam znieczulenie zzo bez żadnych powikłań i doszłam do siebie bardzo szybko, o wiele szybciej niż po porodzie naturalnym. Nie chodziłam z brodą przy brzuchu, nie miałam go opuchniętego, a połóg skończył mi się po tygodniu.

Uff, dobrze że to napisałaś, bo czeka mnie cc i zaczynałam się bać. Nawet rozmawiałam z lekarzem, czy ryzyko jest rzeczywiście takie duże, i czy nie dałoby się jednak sn... Nieco się zdziwił, i powiedział że wiele kobiet płaci niemałą kasę, żeby mieć cięcie, a ja tu jakieś histeryjki wymyślam :crazy:

aniulkas 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Sro 23 Sty, 2008 15:19   

ella, spokojnie, planowana cesarka nie jest taka straszna, idziesz wypoczęta, wyciągają Ci dziecko w 10-15 min i z głowy. Ja po 6 godz. już normalnie piłam i siedziałam, po 12 normalnie chodziłam. Pierwsze dwa dni brzuch strasznie ciągnie, ale na 3 to jest przepaść pomiędzy tymi wcześniejszymi dwoma. Po tygodniu czułam się rewelacyjnie, a co najważniejsze możesz siedzieć normalnie na 4 literach.

[ Dodano: Sro 23 Sty, 2008 15:22 ]
Madlen84 napisał/a:
ja i tak wstałam szybko dziewczyny po zzo nie dawały rady i po dwa dni leżały a ja po 12h już chodziłam
nie wiem u nas tak było, że po 12 h każda musiała wstać, nie było dłuższego leżenia, ja pierwsze próby rozpoczęłam po 6 godz. ale tylko usiadłam i tak co 2 godz próby po 8 już wstałam i kręciłam się koło łóżka, po 12 normalnie chodziłam. Po 3 dniach wyszłam ze szpitala.

indygo.m 
JakAś takA cichA
mini & mami

Pomogła: 54 razy
Wysłany: Pią 06 Lut, 2009 06:42   

..poród 2 silami natury
bedzie pewnie tez bez znieczulenia :roll:

MariaGroch 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 22:49   

Rodziłam siłami natury i tak tez bym chciała ponownie
Kusi mnie opcja porodu w wodzie

rerekukum 
Niby jEst a Nie mA

Wysłany: Pon 08 Mar, 2010 23:58   

poród siołami natury, byle ze znieczuleniem :thumbsup:

dora 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 29 Mar, 2010 00:18   

hmm.. mialam cc, troche niespodziewanie, wszystko odbylo sie dobrze , doszlam do siebie blyskawicznie, dziecko bylo od poczatku ze mna, na pierwsza noc tylko wziely je polozne, rane mam wygojona rewelacyjnie, lekarz ktory mnie wzial w obroty ma opinie super poloznika, jednak czy drugie cc?.. nie wiem tylko dlatego ze mam fobie na slowo CIECIE i psychicznie przezylam szok ale to fobia i tego sie nie da wytlumaczyc.. mysle ze sa rozne kobiety o roznej wrazliwosci..
idealem jest dla mnie porod naturalny z zoo oczywiscie z kompetentnym anestezjologiem bo i w tej dziedzinie sa lekarze partacze , przy cesarce mialam zoo i nie bylo zadnego problemu
z porodem w wodzie tez roznie bywa, moja znajoma co sie przygotowywala do takiego w szpitalu gdzie maja z tym doswiadczenie, musiala niestety wyjsc z wody bo nastapilo zachamowanie akcji porodowej jak weszla do wanny..
ale to nie moj problem bo ja sie boje wody ;-)

Time 
NieŹle siĘ RozGadałA
Dwa Misie mam!

Pomogła: 520 razy
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 13:56   

Pierwszy raz rodziłam siłami natury. Teraz mam nadzieję, że również tak się uda :wub:

FUKS 
Niby jEst a Nie mA

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sro 07 Kwi, 2010 19:33   

Witam ;-)
Bartka urodziłam przez planowane cc i drugie dzieciątko też urodzę w ten sposób.Nie jest to mój wybór,raczej konieczność,ale po opowieściach o naturalnych porodach od innych babeczek to cieszę się że mnie to ominie ;-)
Pozdrawiam cieplutko.
Ps.Time :tuli:

motylek82 
JakAś takA cichA
Mamusia Dawidka:)

Pomogła: 273 razy
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 22:07   

ja mam traumę po swoim porodzie ...dwa wywołanka ktore skończyły sie wypychaniem dziecka 4,5 kilogramowego...i 6 miesięcy bólu...wiec przy drugim (w przyszłości) pójde na pewno na cesarke...mam znajome ktore sa po cesarkach ...i widziałam jak one sie czują....i z jaka szybkością wróciły do formy...

Ines_ka 
Nie mOże PrzeStać
Wyrodna Matka

Pomogła: 510 razy
Wysłany: Pią 09 Kwi, 2010 22:46   

motylek82 napisał/a:
mam znajome ktore sa po cesarkach ...i widziałam jak one sie czują....i z jaka szybkością wróciły do formy...
ja jestem po dwóch cesarkach i uważam, że to nic dobrego .... zajac się dzieckiem nei możeć, ruszyć się nie możesz i boli strasznie, Do tego po pierwszej CC doszedł zespół popunkcyjny ...

Odpowiedz do tematu