Wysłany: Nie 15 Cze, 2008 00:55 kwas foliowy z metafoliną
Hej Dziewczyny, mam pytanie. Czy to prawda, że sam kwas foliowy może się kiepsko przyswajać? Pytam, bo własnie zaczęłam przygodę z kolejną ciążą. W poprzedniej i jak karmiłam brałam feminatal, ale nie do samego początku. Teraz lekarz postraszył mnie, że sam kwas foliowy bywa cięzko przyswajalny i od razu kazał mi brac Feminatal Metafolin 800, czyli suplementy z metafoliną ułatwiającą przyswajanie kwasu foliowego. Wiecie cos na ten temat?
Pozdrawiam
Betulek, z tego co wiem to ten preparat wszedł właśnie na rynek i ma duża "promocję" w postaci przedstawicieli.I dlatego lekarze teraz chętniej go polecają.Ale czy jest na prawdę lepszy???Na pewno jest jednym z droższych w tej chwili
Dziękuję, że napisałaś. No właśnie, tylko co tu teraz zrobić? Brać czy nie brać skoro lekarz kazał? A może rzeczywiście lepiej się z tą metafoliną wchłania?
Jeśli chodzi o cenę, to kosztuje ok 30 zł, tak więc podobnie do innych preparatów dla ciężarnych. Naprawdę nie wiem co zrobić.
Betulek, ja brałam od początku Prenate Elite.Tak mi lekarka zaleciła.Potem kazała ten własnie z metafolinem 800 zacząć, ale ja zostałam przy tym Elite, bo jak porównałam skład to w Elite jest więcej wit i minerałów.Biorę tylko do tego dodatkowo kwas foliowy
A ten Metofolin to u mnie ponad 40 pln kosztuje
No to rzeczywiście dużo u Ciebie kosztuje.
Widziałam skład tego nowego Feminatalu i nawet pytałam pani w aptece, czy on przypadkiem nie ma uboższego składu od innych witamin, ale powiedziała mi, że ma to co trzeba a to co zbędne to wyeliminowano.
A tak w ogóle to Mój Bardzo Przejęty Ciążą Mąż kupił dziś ten Feminatal, więc juz się zastanawiać nie musze nad zakupem i po problemie
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2531
Wysłany: Pon 16 Cze, 2008 22:11
Feminalat chyba ogólnie nie jest zbyt tani co ?
Ja od początku ciąży biorę Feminatal N, koszt opakowania to 33zł i starcza na 2 miesiące (60 tabletek)
Madzialenna, a ile kosztuje ten Prenate Elite
Ja biorę Feminatal 400 metafolin+DHA, od 12 tyg. ciąży. Cena zalezy od apteki, pierwsze opakowanie kupiłam za 40 zł, następne za 35 zł. Wybór witamit dla kobitek w ciąży jest spory, ale ja zawsze trzymam sie tego, co powie moja gina, kazała to brać, to biorę, bez wzgledu na cenę. W aptekach internetowych ceny od 36 do 45 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum