Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Odlczamy dalej-część trzecia :)
Autor Wiadomość
Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Pomogła: 511 razy
Wysłany: Sro 23 Wrz, 2009 22:34   

madziunia:) napisał/a:
ja wcześniej myślałam że dużo wiem o dzieciach a teraz gdy już jej mam wiem że tak na prawde gówno o nich wiedziałam
a ja Ci powiem, ze przed porodem z Hanią wiedziałam tyle ile teraz ... żadne zachowanie Hani mnie nie zaskoczyło a i tak pewnie popełniam jakieś bęłdy

ale w domu też będzie gdy Ciebie nie będzie przez te kilka dni, to jakoś jej to wytłumaczy albo babcia??
kurcze nie wiem, mam nadzieję. Wiesz, jak będzie łóżeczko rozłożóe to juz łatwiej będzie na pewno

mam nadzieję
na pewno, moja TV zainteresuje się przez 10 min max, a zaraz dada i nie ma zmiłuj :) ) Mi się to podoba. Widzę, ze lubi sędzać czas na swiezym powietrzu., Trzeba jej będzie za jakiś czas poszukać jakiejś formy aktywności. Bardzo się cieszę, ze w przedszkolu, do którego bedzie chodziła jest rytmika, bo lubi tańczyć. Ostatnio nauczyła się dupką na boki wywijać ..l fajnie to wygląda

[/url]

Madzialenna 
NieŹle siĘ RozGadałA
zośka

Pomogła: 617 razy
Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 07:18   

Ines_ka napisał/a:
żadne zachowanie Hani mnie nie zaskoczyło

tylko się cieszyć,że masz takie przewidywalne dziecko
moje mnie zaskakuje z dnia na dzień od urodzenia

MOJE żYCIE

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 10:00   

Madzialenna napisał/a:
tylko się cieszyć,że masz takie przewidywalne dziecko
nie sądzę, ze moje dziecko jest przewidywalne, bo innych zaskakuje. Ja po prostu za dużo w czasie ciąży czytałam o rozwoju (nie wychowaniu) dziecka no i oczywiście o tym jakby sobie życie ułatwić, żeby nie było tak jak ciągle słyszę ... Hania miała kolki, ryczała popołudniami, po nocach, Hania nie miała odruvhu ssania na początku, wiec trzeba było pilnować pór posiłkow, Hania miała refluks, więc co z tego ze pilnowaliśmy, jak wszystko wyżygała, Hania ma wadę nerek, więc chodzimy z nią po lekarzach. Najbardziej zmartwiona byłam wadą nerek, a wszystko inne dało się wcześniej przewidzieć i przygotować to tego. Szczerze mówiąc to byłam przygotowana na największe kongo w historii, ale to co się okazło było czymś fajnym ...
Następne etapy też sa przewidywalne - Hania się darła i ryczała na słowa nie wolno, potem udawała, ze nie słyszy, Hania właziła wszędzie ... to wszystko jest do rpzewidzenia.
Do przewidzenia jest to, że jeszcze nie raz będzie próbowała na co jej pozwolimy a na co nie i w tym czasie będzie (jak to coniektórzy nazywają) nieposłusznym dzieckiem. Ale ja uważam, że wszystko zalezy od mojej postawy i mojego męża w okresach takiego buntu. Jak się raz damy to po nas. Jak się nie damy to będzie tylko lepiej :) ))
Oczywiście w tym czasie Hania jak kade dziecko potrzebuje utulenia, buziaczków, mówienia komlementów, mówienia ze się ją kocha, zabawy z mamą lub tatą ... normalne dziecko. Tylko ja nie widzę jej okresów "próbowania rodziców" jako niegrzeczności :D
Moi teście dali se wejść jej na głowę i jak jest u teściów to można spokojnie powiedzieć, ze jest terrorystką, ale jak ktoś chce to ma :D Ja nie chcę i nie mam :D
Dziś Hania się obudziła o 7:40, przyniosła mi do łóżka swojego misia, usiadła na podłodze koło łózka i samochodem z kklocków się bawiła az się mama łąskawie nie obudziła :D

[/url]

aniolka 
Nie mOże PrzeStać
Podwójna Mama!!!

Zaproszone osoby: 1
Pomogła: 534 razy
Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009 21:47   

Ines_ka, no własnie! Tobie się CHCE i dlatego masz takie dziecko jak masz! :wub:
Wiadomo,że ma te okresy próby "kto silniejszy" ale ważna jest konsekwencja! A jak ktoś odpusci to ma tak jak ja- śpi z dzieckiem 10 lat zamiast z mężem! :-P :diabel:

Ale nam to pasowałodo tej pory i jest okej-póki co! :diabelek: Bo teraz w sumie nie mamy wyjścia - dom się robi w takim tempie jak sie robi ale jedno wiem- to tylko Olka miała takie fory a teraz czuję ,że muszę już dzieci odseparowywać! :tak:

[ Dodano: Czw 24 Wrz, 2009 21:49 ]
Ines_ka napisał/a:
Tylko ze pieski szybciej stają się samodzielne :) )

No właśnie! :arwena:
A propos- dziś powiększyła nam sie rodzina! :arwena: O 4 kociaki! :diabel: :diabel: :diabel:
2 białe( w tym jeden w czarnej czapce ::>: ),jeden czarny i jeden grafitowy! :wub: :wub: :wub:

agnessal 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 10:14   

aniolka napisał/a:
A propos- dziś powiększyła nam sie rodzina!

jak to tak - bez odliczania sie powiększyła? :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ines_ka, :mysli: jak ten czas szybko leci..... tylko 3 miechy z haczykiem Ci zostały...:mdleje:

Aniołek 03.05.2007 11 tc

aniolka 
Nie mOże PrzeStać
Podwójna Mama!!!

Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 11:05   

agnessal napisał/a:
jak to tak - bez odliczania sie powiększyła? :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

No właśnie! :mdleje: :arwena: :arwena: :arwena:

Ośka 
Niby jEst a Nie mA
Ośka

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 11:11   

Koleżanki! Zostało 22 dni. Dzissiaj wizyta u gin - po 3 tygodniach, bo miał urlop. zobaczymy co powie. Muszę poprosić Madzialennę, żeby Wam napisała jak urodzę. U mnie na wsi nie mam internetu ;- ).

Madzialenna 
NieŹle siĘ RozGadałA
zośka

Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 11:15   

Ośka, :calus:
wszytsko napisze
napisz jak po wizycie
no i czekaj z Kaśka jeszcze na mnie

MOJE żYCIE

Agnieszka21 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 255 razy
Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 13:39   

17 :)

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 14:08   

aniolka napisał/a:
Tobie się CHCE
oj, chce mi się, nawet nie wiesz jak :buahaha: :buahaha: :buahaha: A mąż na nocki do pracy jeździ, więc śpię z Morfeuszem, a ten to impotent :thumbsdown: :thumbsdown:

aniolka napisał/a:
jak ktoś odpusci to ma tak jak ja- śpi z dzieckiem 10 lat zamiast z mężem!
fajne, zę to piszesz

aniolka napisał/a:
czuję ,że muszę już dzieci odseparowywać!
ciekawe komu będzie cieżej - Tobie czy dzieciom. A tak przy okazji to ja dziś też spałam z Hanią, ale to ze względu na jej przeziębienie i osłabienie ... nie miałam siły schylać sę do jej łóżeczka tyle razy.

aniolka napisał/a:
dziś powiększyła nam sie rodzina!
gratuluję tatusiowi :buahaha: :buahaha: :buahaha: :buahaha: A tak swoja drogą uwielbiam koty :wub: :wub: :wub: :wub:

agnessal napisał/a:
3 miechy z haczykiem Ci zostały
nie przypominaj mi, bo teraz na tapecie mam wesele kuzynki (3 października), ślub przyjaciela (12 grudnia) i nie wiem kiedy znajdę czas dla dziecka :mysli: :mysli: Ale ja tak mówię mężowi, że 12 do 16 tygodni i będzie mały wrzaskun w domu i znowu całe zamieszanie z nami ...

Ale ja w poniedziałek mam studniówkę. Z tej okazji idę na wesele kuzynki :tanczy: :tanczy: :tanczy: :tanczy: :tanczy: :tanczy: :tanczy:

[/url]

aniolka 
Nie mOże PrzeStać
Podwójna Mama!!!

Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 14:52   

Ines_ka napisał/a:
więc śpię z Morfeuszem, a ten to impotent :thumbsdown: :thumbsdown:
smiech smiech smiech
Ines_ka napisał/a:
fajne, zę to piszesz

bo ja zdaję sobie sprawę z tego i to co mam to jest na moje własne życzenie! :niewiem:
Ines_ka napisał/a:
komu będzie cieżej - Tobie czy dzieciom.

no nie wiadomo.... :boisie: :diabelek:
Ines_ka napisał/a:
nie miałam siły schylać sę do jej łóżeczka tyle razy.
pociesza
Ines_ka napisał/a:
gratuluję tatusiowi :buahaha: :buahaha: :buahaha: :buahaha: A tak swoja drogą uwielbiam koty :wub: :wub: :wub:

..jakoś niepodobny zaden do swego tatusia! :mdleje:
Fotka jest na staraczkach! ::>:

...ale chyba to nieodpowiedni dział na to.... :hmmm: buaha buaha Trza było na "Urodziłam"! :diabelek:
Ines_ka napisał/a:
i nie wiem kiedy znajdę czas dla dziecka :mysli:

No powinnaś jakoś wysupłać chwilkę?..... :hmmm:
:arwena:
Ośka napisał/a:
Zostało 22 dni.
:trema:

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Pią 25 Wrz, 2009 20:14   

aniolka napisał/a:
Fotka jest na staraczkach!
widziałam :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

aniolka napisał/a:
chyba to nieodpowiedni dział na to.... :hmmm: buaha buaha Trza było na "Urodziłam"
no właśnie, wtrynialasz się nie tu gdze trzeba :buahaha: :buahaha: :buahaha: :buahaha: :buahaha:

aniolka napisał/a:
powinnaś jakoś wysupłać chwilkę?
no ale kurde kiedy :hmmm: :hmmm: :hmmm: :hmmm: moze po Nowym Roku znajdę chwilę, pójdę do szpitala, pierdnę, urodzę i po wszystkim :diabel:

[/url]

Ośka 
Niby jEst a Nie mA
Ośka

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 10:09   

Byłam wczoraj u gin. Powiedział, że szyjka trochę sie skróciła, ale jeszcze trochę . Zero rozwarcia. a ja juz czuje jak Kaśka mnie stuka bardzo nisko...luz...w sumie to ciagle nie jestem gotowa. Muszę przywieść w końcu łóżeczko od brachola.

A ze Stasiem od 5:30 grałam dzisiaj w karty :crazy:

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Sob 26 Wrz, 2009 14:54   

Ośka napisał/a:
Zero rozwarcia. a ja juz czuje jak Kaśka mnie stuka bardzo nisko...luz...w sumie to ciagle nie jestem gotowa. Muszę przywieść w końcu łóżeczko od brachola.
teoretycznie mas jeszcze 21 dni, dodatkowo pobyt w szpitalu przez kilka dni to mąż zdąży wszystko załatwić co nie załatwione :D

[/url]

Madzialenna 
NieŹle siĘ RozGadałA
zośka

Wysłany: Nie 27 Wrz, 2009 21:56   

Ośka napisał/a:
A ze Stasiem od 5:30 grałam dzisiaj w karty :crazy:

a w co??? ;-)

MOJE żYCIE

Odpowiedz do tematu