Myslałam ze 2 raz mi sie to nie przydaży a jednak.
Serduszko bije bardzo wolno maleństwo nie rozwija sie prawidłowo za wolno po prostu umiera.mam odstawić dufaston i czekać na poronienie.
Nie takiej odpowiedż chciałam usłyszeć.
Przykro mi bardzo.
Dobrze ze byłam u mojego ginekologa poświecił mi dużo czasu porozmawiał .
wiec zegnam sie.Dobrze z jest Mika to moja 3 ciąża drugi aniołek bedzie chyb adane nma być w trójkę.
Ania1981, bardzo mi przykro najchętniej napisałabym, że może jeszcze nie wszystko stracone ale lekarz wie pewnie co mówi.
Ja Wam życzę, żebyście jednak znaleźli siły i spróbowali jeszcze raz, może jeszcze nie teraz, ale za rok czy dwa będzie Wam dane cieszyć się kolejnym maleństwem Z całego serca trzymam za to kciuki
[ Dodano: Nie 24 Sty, 2010 14:34 ]
Dziewczyny nie orientujecie się jak to jest w tym roku z macieżyńskim?? gdzieś słyszałam że niby wzrosło znowu o dwa tygodnie ale jak szukałam to nadal ma być 20 tygodni to o co chodzi Inesko może ty coś wiesz?
Jutro z rana pędzę do kontroli i liczę na to, że Kubuś ładnie urósł, że tym razem się okaże że nie jest po tyle
SŁYSZAŁAM SERDUSZKO
Dzisiaj po raz pierwszy na konsultacji z lekarzem (konsultacja jako, że pierwsza ciąża zakończyła się cesarką). Ciśnienie lekko podwyższone 140/88 tyle mam teraz stresów, że głowa mała. Normalnie budzę się w nocy i zasnąć nie mogę
a już za 2 i pół tygodnia USG i chwilę później połowinki Babinko jak wiesz ja nic nie wiem - wypadłam z obiegu jakieś 5 lat temu
Dziewczyny nie orientujecie się jak to jest w tym roku z macieżyńskim?? gdzieś słyszałam że niby wzrosło znowu o dwa tygodnie ale jak szukałam to nadal ma być 20 tygodni to o co chodzi
macierzyński wynosi 20 tygodni, dodatkowo najpóźniej 2 tyg przed końem macierzyńskiego można złożyc wniosek o dodatkowy macierzyński - 2 tygodnie.
Dodatkowo każdemu tatusiowi należy się 1 tydzień urlopu tacierzyńskiego niezależnego od mCIERZYSKIEGO.
O Inesko dzięki czyli mogę nie iść do pracy 22 tygodnie?? super
moninisia napisał/a:
SŁYSZAŁAM SERDUSZKO
Dzisiaj po raz pierwszy
cudowne dźwięki, prawda??
Ja dzisiaj jestem po wizycie u gina... ze mną ok, poza tym, ze schudłam ostatnio 3 kilo chyba z powodu ostatniej choroby i braku apetytu... ale tak było też w poprzednich ciążach że około 6 miesiąca chudłam i do końca przybierałam już niewiele
A Kubuś... hmmm nadal po tyle, choć i tak już mniej niż ostatnio
waży 690gram, Karolinka tyle miała w 24 tygodniu w końcu 26 ważyła 930 gram...
za około tydzień idę na obciążenie glukozą
Karolinka tyle miała w 24 tygodniu w końcu 26 ważyła 930 gram...
ale Karolinka to mały pączuszek a może Kubuś w Marcysię idzie... a skoro Ty spadłaś to jak On miał więcej przybrać
babinka napisał/a:
:wub: cudowne dźwięki, prawda??
noooooo a tak się bałam, że nie ma ciąży, że coś nie tak i przy samym badaniu, znaleźć nie mogła.... aż się poryczałam jak usłyszałam, to cudowne i bardzo wzruszające przeżycie
ale Karolinka to mały pączuszek a może Kubuś w Marcysię idzie... a skoro Ty spadłaś to jak On miał więcej przybrać
ale Karolcia ważyła 3350 jak się urodziła i wcale pączuszkiem nie była tym bardziej że długa była na 57cm
za to Marcysia 3550 i 52 cm i jak to się potem odmieniło
tak, a skoro Macierzyński wyjdzie Ci do połowy października to mozesz złożyć wniosek o urlop wypoczynkowy (natychmiast po ) za 2009 i 2010 rok. Myślę, ze to wyjdzie co najmniej kolejne 30 dni W ten sposób wrócisz dopiero w połowie listopada
babinka napisał/a:
nadal po tyle, choć i tak już mniej niż ostatnio
waży 690gram, Karolinka tyle miała w 24 tygodniu w końcu 26 ważyła 930 gram
dzieci nie są "równe". Kubuś moze byc po prostu drobniejszy
babinka napisał/a:
za około tydzień idę na obciążenie glukozą
nie zapomnij o cytrynie
moninisia napisał/a:
tak się bałam, że nie ma ciąży, że coś nie tak i przy samym badaniu, znaleźć nie mogła.... aż się poryczałam jak usłyszałam, to cudowne i bardzo wzruszające przeżycie
nie lękaj się ) Stres nie działa najlepiej na dziecko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum