Kobieta, Kobiety, dla Kobiet - BabskieForum.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Linki sponsorowane

*

Poprzedni temat «» Następny temat
Zapraszam mamusie z brzuszkami i te z dzieciaczkami
Autor Wiadomość
Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Pomogła: 511 razy
Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 13:32   

montenia napisał/a:
ja w Anglii rodzilam. I jeszcze do karmienia tego pierwszego to rozebrali mala do pieluchy, mnie caly brzuch odslonili i polozyli na golej skorze.
kurcze z tą anglią to widze rózne opine. Raz, że ,ają ogromne parcie na sn i kobiety czasami po kilka dni się meczą, ale dwa ze nawet po CC potrafią przystawić dziecko do piersi.

montenia napisał/a:
gronkowca tez mialam w ranie po cc. Kilka tygodni z antybiotykami
i mogłaś karmić?? Mi chcieli dawać Augmentin i wtedy podobno można karmić, ale jestem uczulona na penicylinę więc Augmentin odpadł i pozostał Metronidazol ... cholerne świństwo i zabronili mi po nim karmić.

[/url]

montenia 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 125 razy
Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 15:36   

Ineska, ja tez rodzilam 2 dni :crazy: . Jak w niedziele zaczely mi sie saczyc wody to dopiero we wtorek wieczorem urodzilam. I tak chcieli sn,ze prawie mi Laure udusili, brakowalo kilka minut :cry2: . Wodami byla zielonymi opita i potem mi 3 dni zwracala brunatna breja :thumbsdown:
Co do karmienia, to moglam karmic. W szpitalu do operacji i po dotawalam penicyline. Jak wyszlam do domu, to nic nie dostawalam. Dopiero jak szwy wyjela mi polozna to okazalo sie,ze rana saczy. Nawet wymazu nie chcieli mi zrobic,ale wymusilam :cry2:

żuczek-[*] 5tc- 14.03.2010

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 17:02   

montenia napisał/a:
ja tez rodzilam 2 dni :crazy: . Jak w niedziele zaczely mi sie saczyc wody to dopiero we wtorek wieczorem urodzilam. I tak chcieli sn,ze prawie mi Laure udusili, brakowalo kilka minut :cry2: . Wodami byla zielonymi opita i potem mi 3 dni zwracala brunatna breja
no właśnie ... ja za nic nie chciałabym rodzic w GB, bo kurde to parcie na sn i w ogóle opieka nad dzieckiem, skierowania na krew nei dadzą jak coś się dzieje, bo niepotrzebne wg nich, do specjalisty koszmar. Ja nie wiem jakbym tam przeżyła moją pierwszą ciażę, w czasie której ciagle cos sie działo :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:

montenia napisał/a:
do operacji i po dotawalam penicyline.
no właśnie, ja tez bym tak chciała kurcze, muszę z moim lekarzem pogadać na temat mojej skłonności do zakażeń i co on radzi w moim przypadku, zebym mogła karmić skoro nie mogę przyjmować penicyliny :niewiem:

montenia napisał/a:
jak szwy wyjela mi polozna to okazalo sie,ze rana saczy. Nawet wymazu nie chcieli mi zrobic,ale wymusilam
mi w szpitalu na miejscu, gdzie miałam podwyzszony poziom CRP, ogromny ból, przy którym nie mogłam się wyprostować, wysoką temperaturę powiedzieli, ze nic mi nie jest, a za 2 dni trafiłam nieprzytomna do szpitala innego z temp 40 stopni ... :thumbsdown:
Co do tego jak się lekarze starają to można długą historię pisać, z tym ze tu wynika to z tego, ze nie chce im się nic robić, a w GB wynika chyba z tego, że maja takie procedry :hmmm:

[/url]

gosieńka81 
JakAś takA cichA

Pomogła: 253 razy
Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 20:09   

jestem po wizycie...

i powiedzcie czemu moje dzieci muszą być takie duże???
w tej chwili z wymiarów wychodzi 4-4,3kg, a do terminu jeszcze ponad 2 tyg

wszystko inne ok, rozwarcie na cm, łożysko w miarę ok

jeżeli wcześniej nie urodzę, to 19.11 wizyta, a 20.11 idę na patologie, i jeżeli dalej nic, a waga będzie ponad 4,5 kg to 24.11 CC

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 20:41   

gosieńka81 napisał/a:
powiedzcie czemu moje dzieci muszą być takie duże???
a Wy z męzem nie jesteście duzi?? Bo my to dwa kurduple (mamy po 171 cm wzrostu), więc nasze dzieci też nie będą zbyt duże

gosieńka81 napisał/a:
w tej chwili z wymiarów wychodzi 4-4,3kg
:yikes: :zemdlal:

gosieńka81 napisał/a:
rozwarcie na cm, łożysko w miarę ok
na cm i ren lekarz chce ejszcze czekać 2 tyg na CC?? Kurcze może lepiej nie ryzykować

[/url]

madziunia:) 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 181 razy
Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 21:11   

montenia napisał/a:
niby powinno sie to zrobic w ciagu 2 godzin po porodzie

ja rodziłam sn, jak juz urodziłam położyli mi małą na brzuchu na chwile później zabrali i przywieźli dopiero po ponad 3 godzinach, nikt nie pokazał mi jak mam dziecko przystawić do piersi (a skąd ja miałam to wiedzieć jak to moje pierwsze dziecko i po drugie byłam bardzo zmęczona po całonocnym porodzie i byłam trochę roztrzęsiona) przystawiłam ją do piersi ale nic nie czułam że ona je, a widziałam że ona przysypiała. Dopiero jak do pokoju mnie zawieźli to wtedy ją przystawiłam, minęło na pewno jakieś 4 - 5 godzin od porodu, wtedy ja pierwszy raz tak na prawdę przystawiłam do piersi. Miała prawidłowy odruch ssania.... i ssie pierś do teraz a ma rok i 3 miesiace prawie ;-)

lampka 
Mówi cOraz WięcEj
rosnij syneczku :)

Pomogła: 376 razy
Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 21:25   

Hej babeczki
Łozysko na przedniej scianie to fizjologia u kobiet w ciazy i wiekszosc kobiet tak ma :) ja mialam na przedniej i czulam doskonale ruchy :)

Gosienko mam nadzieje ze lekarze postapia slusznie i nie dadza ci sie meczyc jesli dzidzia bedzie duza ,bo jeszcze 2 tygodnie a to sporo czasu ..
U nas w tym szpitalu gdzie rodzilam matki po cesarce karmily od razu ,ojciec lub ktos z rodziny stal i trzymal dzieciatko przy piersi ,jesli matka nie mogla rekami objac :)

url=http://pierwszezabki.pl] [/url]

Uśmiechnij się :)to działa

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 21:48   

madziunia:) napisał/a:
przywieźli dopiero po ponad 3 godzinach, nikt nie pokazał mi jak mam dziecko przystawić do piersi (a skąd ja miałam to wiedzieć jak to moje pierwsze dziecko i po drugie byłam bardzo zmęczona po całonocnym porodzie i byłam trochę roztrzęsiona) przystawiłam ją do piersi ale nic nie czułam że ona je, a widziałam że ona przysypiała. Dopiero jak do pokoju mnie zawieźli to wtedy ją przystawiłam, minęło na pewno jakieś 4 - 5 godzin od porodu, wtedy ja pierwszy raz tak na prawdę przystawiłam do piersi. Miała prawidłowy odruch ssania.
no właśnie a moją karmili przez pierwszą dobę butlą razem 9 razy a potem chcieli, zeby prawidłowo ssała. Ile to ja się musiałam namęczyć :mdleje:

[/url]

NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 22:12   

Ines_ka napisał/a:
no właśnie a moją karmili przez pierwszą dobę butlą razem 9 razy a potem chcieli, zeby prawidłowo ssała. Ile to ja się musiałam namęczyć

oj na pewno.
Moją Alkę w nocy w szpitalu dokarmiali ale strzykawką wiec ok

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 22:17   

Moją Alkę w nocy w szpitalu dokarmiali ale strzykawką wiec ok
kurcze to ja chyba w jakiejś rzeźni rodziłam ... nie dość, ze karemili butlą to przez pierwsze 24h mi jej nie przynieśli, a jak kolejnej nocy poszłam do nich prosząc, zęby pomogły mi przystawić do piersi to na odwal sie dały mi butlę z mieszanką mówiąc, ze lepsze to niz dziecko ma umrzeć. A ja pokarm miałam tylko mała nie umiała ssać przez te głupie.

[/url]

NieŹle siĘ RozGadałA

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 22:20   

Ines_ka napisał/a:
kurcze to ja chyba w jakiejś rzeźni rodziłam ... nie dość, ze karemili butlą to przez pierwsze 24h mi jej nie przynieśli, a jak kolejnej nocy poszłam do nich prosząc, zęby pomogły mi przystawić do piersi to na odwal sie dały mi butlę z mieszanką mówiąc, ze lepsze to niz dziecko ma umrzeć. A ja pokarm miałam tylko mała nie umiała ssać przez te głupie.

wszędzie są ludzie którzy mineli się z powołaniem :thumbsdown: niestety.
Teraz będzie rodzic w tym samym szpitalu ?

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 22:29   

Teraz będzie rodzic w tym samym szpitalu ?
nie, absolutnie nie z dwóch powodów. Pierwszy to taki, ze szpital, w którym rodziłam pozwałam do sądu o zakazenie i zaniedbanie obowiązków, a drugi to taki, ze nie ma w nim pomocy i podejscia jak do człowieka. Jak urodziłam Hanię chwilę po 10 tak od 17 błagałam, zeby mi ją przywiozły chociaz na chwile to miały w poważeniu ... żeby matce dziecka nie dać!!!!

[/url]

montenia 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 125 razy
Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 22:51   

Ineska, i co dostalas jakies odszkodowanie za to zakazenie?
Ja niestety bede skazana na ten sam szpital co rodzilam, ze wzgledu na to ze jest tylko jeden w moim miescie i jest rejonizacja :crazy:

żuczek-[*] 5tc- 14.03.2010

Ines_ka 
Ta to Ma gaDane
Wyrodna Matka

Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 11:02   

montenia napisał/a:
dostalas jakies odszkodowanie za to zakazenie?
dopiero ruszyła cała machina, takie postępowanie potrafi się toczyc nawet 2 - 3 lata w Pl, więc mam czas :D Przedawnienie jest po 10 latach, ale skoro to wszystko miało skutek w moim zachowaniu ównież i ma dotychczas to dostaną za swoje :rozga: :rozga: :rozga:

montenia napisał/a:
Ja niestety bede skazana na ten sam szpital co rodzilam, ze wzgledu na to ze jest tylko jeden w moim miescie i jest rejonizacja
u mnie w mieście też jest jeden szpital, ale ja wolę podjechać prawie 50 km do innego miasta rodzić. Tu na bank nie pójdę. A poza tym co za rejonizacja ... pojadę na ostatnią chwilę, żeby nie mogli mnie odesłać a jak odeślą to wrócę za chwilę :diabel:

[/url]

do_ro 
NieŹle siĘ RozGadałA

Pomogła: 301 razy
Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 16:00   

w Polsce nie ma rejonizacji - można iść gdzie się chce

Odpowiedz do tematu