Hej co kraj to obyczaj Nawet w jednym państwie. Ja rodziłam w dwóch różnych szpitalach i oba porody były zupełnie inne. Za pierwszym razem dostałam Marcysię golutką na brzuszek, potem ją zabrali na noworodki a po 2 godzinach już przyniesli do cyca. Karolcię mi przystawiono do piersi od razu na porodówce po zmierzeniu i zważeniu jej.
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2531
Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 21:02
Ines_ka napisał/a:
nie, absolutnie nie z dwóch powodów. Pierwszy to taki, ze szpital, w którym rodziłam pozwałam do sądu o zakazenie i zaniedbanie obowiązków, a drugi to taki, ze nie ma w nim pomocy i podejscia jak do człowieka. Jak urodziłam Hanię chwilę po 10 tak od 17 błagałam, zeby mi ją przywiozły chociaz na chwile to miały w poważeniu ... żeby matce dziecka nie dać!!!!
no i bardzo dobrze.
a z tym że nie chcieli Ci dać ZOBACZYĆ Hani to na prawdę nie do wiary co tam za baby pracują ? Takie które nigdy dzieci nie miały czy jak ?
w Polsce nie ma rejonizacji - można iść gdzie się chce
tak, tylko jak nie ma miejsc na położniczym to odsyłają. Tak było w szpitalu, w którym Hanię rodziłam. Wieczorem wstrzymali przyjecia.
[ Dodano: Wto 10 Lis, 2009 21:24 ]
madziunia:) napisał/a:
z tym że nie chcieli Ci dać ZOBACZYĆ Hani to na prawdę nie do wiary co tam za baby pracują ? Takie które nigdy dzieci nie miały czy jak ?
nie mam pojecia, ciągle słyszałam - nie ma czasu, nie ma czasu. A jak powiedziałam, zę w takim razie maż przywiezie to się nie zgodizli ... szkoda gadać.
A ja dzis po wizycie u gina i się okazuje, ze Tośka uparta jak osioł siedzi na dupie i pierdzi mi w pęcherz ... kurde koniec 32 tc a ta ani myśli się obrócić
musimy jeszcze dokupić komodę, bo nie mam gdzie ułożyć tych Haninych lumpków
i dzisiaj zamierzam skończyć swoje pakowanie
miałam dzisiaj trochę bóli @owych, ale nic się nie rozkręciło
ale mam też lekkie przeczyszczenie :oops:
to tez podobno jakiś zwiastun...
wolałabym zacząć rodzić wcześniej, żeby uniknąć leżenia na oddziale przed porodem, jeżeli namówię M na IKEĘ w nd, to szanse na wcześniejsze rozdwojenie na pewno wzrosną
[ Dodano: Sro 11 Lis, 2009 20:49 ]
Ines_ka napisał/a:
A ja dzis po wizycie u gina i się okazuje, ze Tośka uparta jak osioł siedzi na dupie i pierdzi mi w pęcherz ... kurde koniec 32 tc a ta ani myśli się obrócić
nie wierzę, żeby po CC kazali ci rodzić pośladkowo SN
musimy jeszcze dokupić komodę, bo nie mam gdzie ułożyć tych Haninych lumpków
my kupiliśmy dwie szafki i jeszcze meblościankę kupujemy, bo nam sie rzeczy rozmnożyły )
gosieńka81 napisał/a:
dzisiaj zamierzam skończyć swoje pakowanie
ja chyba się spakuję tez jakoś w połowie grudnia
gosieńka81 napisał/a:
no to może juz nioedługo ....
gosieńka81 napisał/a:
wolałabym zacząć rodzić wcześniej, żeby uniknąć leżenia na oddziale przed porodem
w moim przypadku to ja wolałabym rodzic później, bo dla mnie wazny jest przyszły rok
gosieńka81 napisał/a:
nie wierzę, żeby po CC kazali ci rodzić pośladkowo SN
też bym tego nie chciała. Jeszcze pogadam z kimś bardziej kompetentnym. Niby istnieje mozliwość obrócenia dziecka w brzuchu, ale :
1. Robi się to w 37 tc
2. Może zacząć sie akcja porodowa (u mnie to połowa grudnia)
3. Jeśli akcja porodowa się nie zacznie to są przypadki, ze dziekco moze powrócić do stanu pośladkowego.
Już nie wiem na czym mi bardziej zalezy ... na sn czy na tym, zeby dziekco byłoz tego roku
Już nie wiem na czym mi bardziej zalezy ... na sn czy na tym, zeby dziekco byłoz tego roku
Ineska szalona kobieto ja to myślę że najważniejsze jednak dla ciebie jest żeby Tosia wyszła z brzuszka cała i zdrowa. Nieważny termin , rok i sposób
Mój brat odwrócił się w 38 tc podczas porodu ale nie wyszło mu to na dobre, miał 2 pkt apgar Na szczęście wyrósł z niego silny facet
z tego co pamietam to sie mala odwrocila spowrotem i bylo ok
gosieńka81 napisał/a:
o tak , mnie czyscilo na patologi codziennie po kilka razy hihihih
ale to prawie tydzien trwalo no i plamilam caly ten czas ze sluzem
co w ikei chcesz kupic ??
nie wiem jak to u Was w szpitalu wygląda ale moja koleżanka właśnie z powodu ułożenia pośladkowego dziecka miała CC
ten lekarz, który mi powiedział to sn to pracuje w szpitalu, w którym nie mam zamoiaru rodzić. Już wolę na ulicy urodzic niż tam, bo taką samą pomoc dostane tu i tu
lampka chcieliśmy kupić komodę Malm, ale okazało się, że w żaden sposób nie zmieści się nam do sypialni
oj fajne rzeczy tam sa ,ja czekam az w Lublinie zrobia bo mi daleko jezdzic do innyych miast ,ale to tak jak z Blackredwhite ,tzw. biedasklepy , mamy sypialnie z Blacka i powiem szczerze ze chuj****
wczoraj wieczorem dostałam takich bóli, że już myślałam, że się zaczyna, ale nie, 3x się powtórzyło, jak się położyłam to przestało...
ale chodzę już jak kaczka, jak kaczka - paralityk
wczoraj wieczorem dostałam takich bóli, że już myślałam, że się zaczyna, ale nie, 3x się powtórzyło, jak się położyłam to przestało...
ale chodzę już jak kaczka, jak kaczka - paralityk
już niedługo... kciuki kciuki kciuki
gosieńka , wstaw jakąś fotkę Marysi, bo dawno jej nie widziałam, pewnie duża już dziewczynka!!
[ Dodano: Nie 15 Lis, 2009 13:23 ]
Patrzę na suwaczek...a ona niedługo juz dwa latka skończy!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum