dziewczyny rodzące sn proszę o pomoc, bo ja kurde zielona jestem w te klocki. W poprzedniej ciaży miałam skurcze tylko raz - w 26 tc jak miałam ostre zapalenie brzucha. A potem do samego porodu tylko mnie bolał, ze chyba skurczy nie miałam. Dziś od rana co chwila mi się brzuch napina, ale Tośka wariuje tak, że aż rano kołdra podskakiwała ... z tym, że czuję takie skurcze wyłącznie w dole brzucha.
Jak to jest z tymi skurczami ... czy czuć je na całym brzuchu czy w części? I czy to nie jest tak, ze w czasie skurczy przepowiadających dziecko sie nei rusza??
Ines ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to skurcze, aż do dnia porodu, a teraz miewam już od dawna - mi twardniej cały brzuch, a najbardziej od dołu pobolewa wtedy, i nie czuć wtedy ruchów dziecka, ale to trwa kilka - kilkanaście sekund tylko
Ja z kolei miałam skurcze od ok 20 tygodnia w obu ciążach ( leczone) i u mnie one powodowały twardnięcie brzuszka i wypychanie go do przodu. To może nie był silny ból, ale nieprzyjemne uczucie Porodowe były znacznie silniejsze i boleśniejsze. Co do ruchów to kopniaczki gdy dziecko jest pobudzone mogą prowokować macicę do skurczów, tak samo masowanie i głaskanie- je to miałam zabronione.
kopniaczki gdy dziecko jest pobudzone mogą prowokować macicę do skurczów, tak samo masowanie i głaskanie- je to miałam zabronione.
no a właśnei mam wrażenie, ze Tośka jest ciagle pobudzona Naprawdę nastawiam się na najgorsze po porodzie
[ Dodano: Sob 07 Lis, 2009 14:44 ] babinka, a tak swoja drogą to jak Hania bedzie miała tyle ile teraz ma Karolinka to właśnei zostanie starszą siostrą )
Ines_ka, moje pierwsze skurcze (już porodowe) przypominały ból miesiączkowy i były w sumie mało bolesne tak do 4 minut chyba (tzn co 4 minuty), potem się rozkręciło i bolało bardziej i nie przypominam sobie żeby twardniał mi brzuch.
Pomogła: 181 razy Wiek: 25 Dołączyła: 18 Mar 2008 Posty: 2531
Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 21:21
Ines_ka napisał/a:
ak to jest z tymi skurczami ... czy czuć je na całym brzuchu czy w części? I czy to nie jest tak, ze w czasie skurczy przepowiadających dziecko sie nei rusza??
ja czułam skurcze na całym brzuchu, znaczy przepowiadajace np czułam częściej po lewej stronie brzucha, ale jak juz zaczął sie poród miałam skurcze od razu co 3 minuty to czułam je na całym brzuchu, na początku to nie bolało dopiero później robiło sie coraz bardziej nieprzyjemne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum