Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 534 razy Wiek: 34 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 7289 Skąd: Z wielkiej Polski ;)
Wysłany: Czw 11 Wrz, 2008 13:45 Fotelik- jaki najlepszy?
Mamy już temat o wózkach ale nie widzę o fotelikach więc
zakładam i zapraszam do dyskusji!
Dodam,ze mnie w tej chwili interesuje taki od o kg. do 13 lub 18!
A jeśli chodzi o taki do 13-tu kg. ,to który się u Was sprawdził pod kątem bezpieczeństwa,wygody dziecka ,łatwości zamontowania w aucie no
i również mógłby mieć regulację oparcia do pozycji leżącej nawet...
...czy tylko Mutsy?....
U nas sprawdził się Coneco 0-13kg (teraz dokupiliśmy drugi). Przystępna cena, odpowiadał nam wizualnie. Uważam, że jest wygodny - co prawda do pozycji leżącej się nie rozkłada, ale świetnie pełni rolę leżaczka. Ogólnie oceniam go na 5+
A my kupiliśmy najtańszy fotelik, bo w takim foteliku-nosidełku dziecko jest do 10 max 12 mż, a potem przesiada sie na kilka lat na lepszy i moim zdaniem warto wiecej zainwestować w ten kilkuletni
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 259 razy Wiek: 29 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 718 Skąd: Góry Świętokrzyskie
Wysłany: Czw 11 Wrz, 2008 20:13
my mamy foteliki firmy deltim, wg mnie ich dużą zaletą jest to, że są szerokie i chłopcy mają sporo miejsca, nie będzie problemu zimą, gdy dojdą kombinezony itp. cenowo to średnia półka, no ale i tak chłopcy dostali od wujka, ja tylko wybierałam a tak wyglądają http://www.alewozki.pl/pr...eb698f63cd1a084
A my kupiliśmy najtańszy fotelik, bo w takim foteliku-nosidełku dziecko jest do 10 max 12 mż, a potem przesiada sie na kilka lat na lepszy i moim zdaniem warto wiecej zainwestować w ten kilkuletni
osobliwe podejscie do bezpieczenstwa malucha... a wypadki zdarzaja sie tylko innym...
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 438 razy Wiek: 26 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 3319 Skąd: My Road
Wysłany: Pią 12 Wrz, 2008 22:29
Ines_ka napisał/a:
dziecko jest do 10 max 12 mż
moi mają 20 miesięcy i nadal w takim jeżdżą
ale napewno 13kg jeszcze nie mają :tongue:
rutka1234 napisał/a:
U nas sprawdził się Coneco 0-13kg
i ja tez mam coneco
są w przystępnej cenie i całkiem fajne
bo pełnią rolę nie tylko fotelika ale i nosidełka,leżaczka i bujaczka.nam nic więcej nie trzeba
a teraz zamierzam kupic jeden z tańszych fotelików 9-18 kg bo zwyczajnie mnie nie stać na te co wygrywają crash testy
esperanza napisał/a:
osobliwe podejscie do bezpieczenstwa malucha... a wypadki zdarzaja sie tylko innym...
może nie tak ostro?nie każdy śpi na pieniądzach
a Ineska ma dużo racji,warto może zainwestować w "starszy" fotelik który posłuży dłuższe lata niż pierwszy
może nie tak ostro?nie każdy śpi na pieniądzach
a Ineska ma dużo racji,warto może zainwestować w "starszy" fotelik który posłuży dłuższe lata niż pierwszy
z calym szacunkiem uska, niemowle jest zdecydowanie bardziej wrazliwe niz starsze dziecko, a twierdzenie, ze nie oplaca inwestowac sie w pierwszy fotelik jest nieco lekkomyslne. Oszczedzac mozna gdzie indziej. Takie jest moje prywatne zdanie.
Ja też popieram uskę; nas też nie byłoby stać na drogie foteliki dla Twinsów, a osobą lekkomyślną na pewno nie jestem Ale faktycznie, każda z nas może mieć inne zdanie
niemowle jest zdecydowanie bardziej wrazliwe niz starsze dziecko, a twierdzenie, ze nie oplaca inwestowac sie w pierwszy fotelik jest nieco lekkomyslne.
nie chciałabym Twoich słów krytykować, ale nim coś napiszesz to przeczytaj - po pierwsze - gdzie napisałam, ze fotelik jest poniszczony czy niebezpieczny? po drugie gdzie napisałam, że bezpieczeństwo dziecka nie jest dla mnie ważne? No i po trzecie - czy najtańszy znaczy najgorszy? Jeśli tak uważasz to Twoje podejście jest dość osobliwe, bo nie raz widziałam szmelc za 1000 zł i ekstra rzecz za 10 zł. Kupiłam sobie też 3 lata temu najtańśzego robota kuchennego za 11 zł i rewelacyjnie działa mi dotychczas. Może jeszcze chciałabyś pokrytykować??
uska napisał/a:
nie każdy śpi na pieniądzach
dzięki Uska, ja nie zaglądam innym w portfel ale coniektórzy przedstawiają punkt widzenia taki, ze tanie = szmelc, a drogie = rewelacyjne
rutka1234 napisał/a:
nas też nie byłoby stać na drogie foteliki dla Twinsów, a osobą lekkomyślną na pewno nie jestem
zastanów się, moze jednak jesteś, bo gdybyś nie była to kupiłabyś najdroższe
Zgadzam się w 100% z dziewczynami, foteliki " tańsze" są równie bezpieczne, jak te droższe,w większości posiadają te same atesty bezpieczeństwa. Różnią się tylką wyglądem i nazwą firmy, za którą czasami trzeba duuuużo zapłacić
,w większości posiadają te same atesty bezpieczeństwa.
szczerze powiem, ze nie spotkałąm sie z fotelikiem nie posiadajacym atestu bezpieczeństwa. Teraz chyba każdy fotelik musi mieć ten atest, zeby był wporwadzony na rynek ...
szczerze powiem, ze nie spotkałąm sie z fotelikiem nie posiadajacym atestu bezpieczeństwa. Teraz chyba każdy fotelik musi mieć ten atest, zeby był wporwadzony na rynek
Dokładnie, chodziło mi o to, że wszystkie foteliki są bezpieczne, nie ma " mniej lub bardziej " bezpiecznych i naturalnie wszystkie posiadają atesty . Niektóre mogą mieć więcej funkcji, i różnią się nazwą firmy. Droższe nie znaczy lepsze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum