Wysłany: Sob 03 Lis, 2007 22:03 PIELUCHY-jakie wybrać
Hej bardziej doświadczone Forumeczki! Jakie polecacie pieluchy- pampersy, huggiesy czu jeszcze inne? Pod kątem funkcjonalności, wygody, uczulania itd. Na co zwrócić uwagę wybierając pieluchy? No i co z chusteczkami do obmywania pupy? Czy to ma jakieś znaczenie jakiej firmy? Koleżanka wspomniała, że pampersy ponoć uczulają? Ufff, trzeba być chyba bardzo mądrym, żeby ogarnąć to wszystko Całe szczęście, że mam jeszcze trochę czasu. Pomóżcie!
strusiu, z uczulaniem to bardzo indywidualana sprawa
jednych uczula to innych tamto
ponoć jonson jest bardziej uczulający
my uzywamy pampersów jak i pieluch tak i chusteczek
(tylko nierumiankowych ponoć mają większe skłonności uczuleniowe)
i jesteśmy bardzo zadowoleni 6 lat temu tez ich używałam i tez byłam zadowolona
Pomogła: 770 razy Wiek: 32 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 1436 Skąd: Hawana - Kuba :D
Wysłany: Nie 04 Lis, 2007 15:31
kaska0404 napisał/a:
strusiu, z uczulaniem to bardzo indywidualana sprawa
jednych uczula to innych tamto
zgadzam sie
ja np używam pampersów bezproblemowo
a mam tez starsze pampersy ktore zostaly tesciowej ze sklepu i te ogromnie uczuliłu Oliwke
nie mozemy pupy doprowadzuc do porzadku
wiec każdy ma inna skóre i inne skłonności do uczuleń
U nas uczulenia nie powodowały żadne pieluszki. Aktualnie używamy na noc Pampersów, a w dzień Huggiesów Super Flex. Co do chusteczek to nie polecam pampersów zielonych.
strusiu, u nas na początku uczulały huggiesy-numer 2
a teraz chusteczki nivea
ja osobiście lubię pampersy, happy bella i pieluchy dada z biedronki
a na sam początek bardzo dobre były pampersy newborn
_________________ Aniołek Kacperek ur.zm. 02.05.2006
i Tymuś ur. 01.08.2007
strusiu, nam na samym pocvzatku sprawdziły sie bella happy 1 (mają wycięcie na kikuitka pępuszka), i pampersy newborn 1 (swietna siateczka wchłaniająca kupkę). Póxniej niestety pampresy okazały sie porażką, bo z każda zmieniona pielucha musiałam zmieniac również bodziaki , prześcieradełka i wszystklo co mała miała na sobie, bo kupy po prostu wylatywały. Przeszłysmy na huggiesy super flex i jest rewelacja, bo gumeczka na pleckach świetnie chroni ubranka przed awarią
ja próbowałam wszystkich chyba pieluch - z ciekawości i sprawdzenia i teraz tylko Pampersy - w rozmiarze 2 nie widziałam różnicy - Tesco, Rossmanna i inne są podobne, 1 - Pampersa the best, a potem 3, 4 też Pampers dla mnie są najlepsze :-D
my zaczęliśmy od huggisów - niestety małego uczuliły zmieniliśmy na pampersy i jest ok próbowaliśmy happy i naszemu dziecku się nie podobały z resztą nam też nie.
Proponuję kupić jakieś tylko małą paczkę i sprawdzić na własnym dziecku, jeśli będą ok to takie kupować niestety chyba będziesz musiała sama coś wypróbować
Elu nam też się czasem zdarzało, ale wybrnęliśmy z tego. po prostu kupowaliśmy pampersy ciut większe -> czyli jak Albert wchodził tylko w wagę (dolny przedział dla danej pieluszki) to kupowaliśmy te większe.
[ Dodano: Sob 17 Lis, 2007 21:17 ]
aha pytałaś o chusteczki -> w szpitalu używaliśmy nivea, ale jak go uczuliły to przeszliśmy na pampersy te sensitive (białe) potem w domku przy częstych kupkach zbankrutowalibyśmy więc przeszliśmy na wodę i waciki, a teraz z powrotem używamy chusteczek pampers i tu na razie nie widzę różnicy między sensitive (białymi) a tymi zielonymi. Obie równie dobre.
Jakie polecacie pieluchy- pampersy, huggiesy czu jeszcze inne?
pampersy zdecydowanie, według mnie są bardziej chłonne niż huggiesy . W huggiesach Ula jak budziła się rano to były ,od środka oczywiście, zimne i mokre :-|
A chusteczki polecam wszystkie :-D nie mam ulubionych , kupuję różne ( dada, dzidziuś, happy ) i żadne Uli nie uczuliły :-)
_________________ "Zamknij oczy, ale nie umieraj. Masz prawo do płaczu. A potem wstań i walcz o następny dzień"
Zaproszone osoby: 1 Pomogła: 438 razy Wiek: 26 Dołączyła: 30 Wrz 2007 Posty: 3319 Skąd: My Road
Wysłany: Czw 10 Sty, 2008 16:57
pieluchy-1 i 2 uzywałam pampersa
od rozmiaru 3 przeszłąm na huggis bo pampersy nie miały jeszcze gumeczki z tyłu
ale w krótkim czasie weszły nowe pampersy z gumkami i teraz uzywamy ich zamiennie,zalezy co jes w promocji
husteczki-dada biedronkowe i pampers
bobini tez są super bo jak ktoś nie ma boxa albo w podróż tez są super-mają zamykanie plastikowe bardzo praktyczne
Pieluszki - Pampersy 1 bombowe, bo super wchłaniają kupki i nie odparzały pupci. Przy Pampersach 2 czasem odparzy więc używam ich tyko czasami żeby zużyć.
Bella 1 bardzo dobre, ładnie wchłaniają z wycięciem na pępuszek.
Chusteczki - Pameprsa do bani bo zbyt mokre. Może i ładnie zmyją wszystko z pupy, ale potem trzeba wietrzyć i czekać aż pupa wyschnie. Może latem to dobry pomysł, ale teraz mój jak je poczuł na pupci to marudził.
Najbardziej lubię Nivea Soft&Care. Delikatne, ładnie pachną, lekko nawilżone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum